De ce este dezamăgit Alin Gălățescu de noua generație: „Este mediocră și nici măcar nu încearcă să evolueze” VIDEO EXCLUSIV

Alin Gălățescu nu mai este de mult doar un analist de modă și stilist, ci și un apreciat organizator de evenimente. Pe lângă cele proprii, pe care le organizează cu regularitate, se implică cu aceeași seriozitate și în evenimentele altora. Dacă până acum abia mai făcea față proiectelor de modă, de ceva vreme fashion analyst-ul a fost înlocuit de generația mai tânără. Alin Gălățescu a mărturisit în exclusivitate pentru EGO.ro că nu este deranjat de această mutare, ci mai mult dezamăgit de modul în care tinerii privesc lucrurile.

Timpul nu este cel mai bun prieten al lui Alin Gălățescu, însă cu toate acestea reușește să facă față cu brio provocărilor. Și ne referim la faptul că, ori de câte ori i se cere ajutorul în organizarea unor evenimente care au legătură cu moda sau sunt despre modă, Alin nu spune aproape niciodată pas. Este modul lui de a duce mai departe moda românească și de a face cunoscuți câți mai mulți tineri designeri. Ca o tradiție, an de an, Alin Gălățescu organizează mai multe evenimente proprii prin care încearcă să comemoreze nume sonore.

„Este anul Nichita Stănescu. Se împlinesc 90 de ani de la nașterea marelui maestru și din punctul meu de vedere el este comparabil cum Brâncuși. În sensul că dacă Eminescu vorbește cumva despre rădăcinile poporului român, Nichita Stănescu se duce sus, caută spre viitor, este atemporal, exact ca și Brâncuși”, ne-a declarat stilistul despre cea mai recentă ediție „Soirees de la mode”, completând că abia a deschis șirul prezentărilor de modă.

„Designerii din această ediție, pentru că sunt minim două anul acesta, după prognozele mele am putea să facem chiar patru ediții. Următoarea va fi la sfârșitul lui iunie, dedicată lui Jean Paul Gautier, după aceea pregătim una în toamnă dedicată lui Constantin Brâncuși pentru că este și anul lui, și în finalul anului una dedicată lui Giorgio Armani, la împlinirea a 90 de ani”.

Vezi și Alin Gălățescu, dezvăluire emoționantă despre viața de tată. Cum l-a schimbat venirea pe lume a fetiței lui: „Este fabulos” VIDEO EXCLUSIV

Nu l-a cunoscut pe celebrul Nichita Stănescu, căci eram doar un copil când marele poet s-a stins din viață.

„Nu l-am cunoscut pe Nichita Stănescu. Nu sunt chiar atât de bătrân. Cred că aveam 10 ani. Era într-o zonă eterică așa. L-am studiat însă foarte mult în ultima perioadă. Am făcut selecții de poezii pentru designeri, împreună cu ei și pentru ei. Mai mult decât atât am avut bucuria ca să discut cu Monica Davidescu care, dacă nu mă înșel, are un doctorat în Nichita Stănescu”, a mai completat Gălățescu.

„Din nefericire tânăra generație ori este elitistă, ori este vidă”

Alin Gălățescu susține că tot demersul său este pentru a atrage câți mai mult tineri către zona de artă, de frumos și de a-i aduce către un alt drum. De aceea încearcă să facă educație în acest sens atât prin prezentările sale, cât și cu ajutorul rețelelor de socializare.

„Nu mi-a ținut niciodată nimeni vreo pagină de pe rețelele de socializare. Dovadă că pe Instagram, pe care nu-l simt foarte apropiat, nici nu postez. Eu sunt un om de text, de poziții, de nuanțe. Pe Instagram pui o poză și dacă pui mai mult de cinci rânduri deja i-ai obosit cerebral pe băieți. Nemaivorbind de Tik Tok. E o mare problemă. Întotdeauna ca să dezvolți ceva trebuie să ai un partener de dialog. Din nefericire, tânăra generație ori este elitistă și deja se scufundă în texte de specialitate, asta însemnând robotică, informatică, ori este vidă. Atunci nu prea este de dialog. Nu vreau să fac parte din acest joc, de semidoct, pentru semidocți, care după părerea mea este toată povestea asta cu influencerii”, ne-a mai povestit Alin Gălățescu, completând că i-ar plăcea să atragă și tinerii sub 25 de ani cu postările lui.

„Eu mă simt bine pe facebook. În fiecare dimineață am o rutină. Întotdeauna dimineața am o oră și ceva în care îmi verific amintirile din anii trecuți pentru că sunt multe chestii foarte mișto pe care le găsesc acolo și după aceea postez exact ceea ce mi se pare emblematic pentru ziua respectivă. Asta înseamnă cele mai noi expoziții, cele mai noi colecții, cele mai noi analize de trend, cele mai noi pictoriale de fashion. Am reacții foarte bune. Publicul meu este foarte activ și am audiență de la vârsta de 25 de ani în sus. Am și foarte mulți prieteni tineri. Uite că ediția asta a avut cinci designeri noi. De obicei am cam trei, dar acum sunt cinci”.

Citește și Alin Gălățescu, dezamăgit de reperele pe care le aleg azi adolescenții în modă. „Lipsește peste tot bunul gust”. Rolul părinților în educația estetică VIDEO EXCLUSIV

„Am dat sfaturi din partea Televiziunii Române chiar pentru Eurovision”

Crede foarte mult în tineri, însă nu și în noua generație. De aceea nu este deloc dezamăgit atunci când cineva mai tânăr îi ia locul în diverse proiecte, însă se așteptă că atunci când o face, rezultatele să le depășească pe ale lui.

„Cred că așa este cel mai bine. Eu am făcut Iași Fashion Week 10 ani, după care el s-a oprit și l-au reluat acum trei ediții, asta este a treia ediție. La prima ediție m-am ocupat tot eu, m-a rugat Irina Schrotter să mă ocup de show și a ieșit foarte bine, iar după aceea au zis că vor să intre cu noua generație. Care noua generație, să-mi fie cu iertare, este mediocră și nici măcar nu încearcă să evolueze. Atunci au simplificat până la aproape 0 și au un set de designeri tineri care le face bine să fie acolo, au niște parteneri, au în primul rând un buget foarte mare”, ne-a mai declarat Alin Gălățescu, care nu spune nu niciunui eveniment, atât timp cât îi face cinste asocierea.

„Sunt oameni care se ocupă de chestiunea asta. Dacă apelează la mine întotdeauna am fost deschis. M-am ocupat la un moment dat, pe vremuri, am dat sfaturi din partea Televiziunii Române chiar pentru Eurovision, nici nu mai știu pentru ce ediție, dar oamenii trebuie să apeleze. Sunt întotdeauna deschis la proiecte interesante”.

Citește și Alin Gălățescu, marcat și acum de moartea tulburătoare a celui numit un „geniu al modei”: „M-a dărămat” VIDEO EXCLUSIV

Pe stilist îi recomandă tot felul de evenimente, însă toate au o mai mare sau mai mică împlicare în zona de fashion.

„În general, stilismul de muzică e un pic altceva și sunt foarte mulți puști care înțeleg mesajul pentru puști pe care îl fac cei cu muzica și atunci mi se pare că ei se înțeleg între ei. Dar niciodată nu am zis NU unui proiect mare. De exemplu am avut Atipic Beauty care este cu fetele în cărucior, am avut Pink Balloon cu fetele bolnave de cancer, acum o să am o gală caritabilă pe 14 iunie ceva legat de parodontoză. Am lucrat cu cineva cu o boală de sânge care te umflă, ceva mai complicat, dar cu care o să încerc să fac ceea ce am reușit cu Atipic Beauty, să transform fetele care se simt mutilate realmente de boala asta, printr-un shooting, tocmai ca să arătăm că nu s-a terminat acolo și că există întotdeauna un răspuns frumos, pozitiv, extraordinar, de acceptare și după aceea”, a mai povestit Alin Gălățescu pentru EGO.ro.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
6 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *