De ce este profitabilă o investiţie imobiliară în Dubai. Antreprenor Andreea Popa: „Nu avem impozite generate din chirii și nici TVA pe zona rezidențială” EXCLUSIV

Stă la masa negocierilor cu cei mai mari investitori imobiliari. Se îmbracă doar la costum, ca să se impună.
De ce este profitabilă o investiţie imobiliară în Dubai. Antreprenor Andreea Popa:  „Nu avem impozite generate din chirii și nici TVA pe zona rezidențială” EXCLUSIV

Andreea Popa este, la 30 de ani, prima antreprenoare din România care a înființat o agenție imobiliară specializată pe piața premium, fiind reprezentanta celor mai mari dezvoltatori imobiliari din Emiratele Arabe Unite. Andreea Popa ne-a vorbit, în exclusivitate pentru EGO.ro, despre investițiile din sectorul imobiliar, dar și despre munca imensă și despre sacrificiile din spatele succesului.

Femeia de afaceri merge la întâlnirile de biznis doar la costum
Femeia de afaceri merge la întâlnirile de business doar la costum

„Dubai ne oferă foarte multe facilități fiscale”

La prima vedere, Andreea Popa pare o tânără care își caută o nouă locuință, unde să-și petreacă liniștită vacanțele, nicidecum o antreprenoare care stă la masă cu cei mai mari investitori imobiliari din Emiratele Arabe. Tânăra nu cumpără, ci vinde în România proprietăți din Emiratele Arabe, direct de la dezvoltatorii locali.

„Am adus acest concept de business în România și mai precis acela al investițiilor externe. Noi punem la dispoziția românilor aceste proiecte de investiții din Dubai. Și le punem la dispoziție opțiunea de a investi în anumite proprietăți, în anumite proiecte din Emiratele Arabe. Aceste proiecte le vor aduce un deosebit randament investițional. Dubaiul ne oferă foarte multe facilități fiscale care sunt demne de menționat. În primul rând în Dubai nu avem impozite generate din chirii, nu avem TVA pe zona de rezidențiale. Și nu avem impozit anual pe proprietate”, a declarat Andreea Popa pentru EGO.ro.

Andreea petrece destul de mult timp in Dubai
Andreea petrece destul de mult timp in Dubai

„În Dubai este cald tot timpul anului, sunt opt luni de sezon!”

Deși face afaceri într-o țară musulmană, unde femeile nu sunt egale cu bărbații, antreprenoarea mărturisește că a ales Dubaiul tocmai pentru că este cu totul diferit față de celelalte din Emirate.

„Oamenii de afaceri sunt foarte bine primiți în Emiratele Arabe. Am ales Dubai pentru că este foarte aproape de România. Dacă stăm să ne gândim, în 4 ore și jumătate zburăm din România în Dubai și acolo ne așteaptă o lume fascinantă, multe oportunități atât de business cât și de distracție. Este cald tot timpul anului, vorbim de un Emirat care are cel puțin 8 luni de sezon”, a mai completat femeia de afaceri, pentru Ego.ro.

Andreea s-a paucat de afaceri la 24 de ani
Andreea s-a paucat de afaceri la 24 de ani

Andreea Popa: „În Dubai, putem să le închiriem clienților noștri proprietățile”

A ales să intre în industria imobiliarelor după ce a cumpărat primul apartament în Dubai. Pe atunci, își dorea o locuință pentru vacanță și i-a stârnit interesul ușurința cu care se poate achiziționa un apartament în Emiratele Arabe Unite, astfel că s-a gândit că poate ar fi și alți români interesați de o astfel de investiție.

„Mi-a venit ideea în momentul în care m-am decis să-mi cumpăr eu, pentru mine. Și apoi când am văzut ce randament am, cu câtă ușurință am intrat în posesia unei proprietăți acolo, m-am gândit să le zic și românilor. Totodată, noi suntem singura firmă acreditată din România care a dezvoltat un sistem de „property management” în Dubai. Și astfel acum putem să le închiriem clienților noștri proprietățile fără avea nevoie de companii terțe”, ne-a mai spus Andreea, pentru EGO.ro, completând că firma ei se ocupă chiar și de închirierea imobilelor, în locul proprietarilor.

Femeia de afaceri alături de unul dintre reprezentatii dezvoltatorilor imobiliari din Dubai
Femeia de afaceri alături de unul dintre reprezentații dezvoltatorilor imobiliari din Dubai

De la camioane pentru transportul de cereale, la penthouse-uri

Pentru Andreea Popa nu este primul business, căci a intrat în lumea afacerilor la o vârstă destul de fragedă, într-un domeniu în care până de curând găseam numai bărbați.

„Eu sunt femeie de afaceri de la vârsta de 24 de ani, iar prima afacere pe care am dezvoltat-o a fost în domeniul transporturilor și anume aveam camioane și transportam cereale. De la transport de cereale, la a vinde proprietăți în Dubai este o trece ușoară. Fac business dintotdeauna, ca să spun așa, îmi place ceea ce fac. Într-adevăr, sunt provocări pentru că eu sunt totodată și mamă, am doi copii. Aici este provocarea- să rezist departe de copiii mei. În rest, nu mă inhibă absolut nimic”, ne-a mai spus tânăra Andreea Popa.

Femeia de afaceri și gemenii ei
Femeia de afaceri și gemenii ei

Cum se impune la întâlnirile de afaceri: „Mă duc îmbrăcată numai la costum”

La început, mulți nu o luau în serios de la prima întâlnire, considerând că este mult prea tânără și neexperimentată. Ce-i drept, la prima vedere nu pare că ar avea mai mult de 20 de ani. Iar cei care nu o cunosc nu-și pot imagina că este și mama a doi copii.

„Mi se întâmplă ca lumea să nu îmi dea adevărata vârstă și să creadă că sunt o puștoaică. De aceea mi-am schimbat stilul vestimentar. Mă duc îmbrăcată numai la costum, tot timpul aranjată, ca să mă duc spre ideea aceasta că am venit să facem afaceri nu să vorbim despre cum să ieșim în club diseară”, ne-a mai povestit amuzată Andreea Popa.

Andreea e mamă a doi băieți gemeni
Andreea e mamă a doi băieți gemeni

Andreea Popa: „Vreau să le imprim copiilor valorile noastre naționale”

În momentul de față, timpul Andreei este extrem de limitat, dar încearcă să petreacă cât mai mult și cu gemenii ei. Antreprenoarea are doi băieți, iar primordial pentru ea este educația lor. Chiar dacă și atunci când iese în parc cu ei este conectată cu potențialii clienți sau cu dezvoltatorii din Dubai.

„Locuiesc la Constanța, fac naveta Constanța-București-Dubai. Ideea este că momentan copiii mei sunt mici, îi țin deocamdată în România. Pentru că aș vrea totuși să le imprim valorile noastre naționale. Deși fac business în Emiratele Arabe, dau dovadă de patriotism. Și nu aș vrea să-i mut de mici în Dubai, dar cu timpul nu exclud această idee”, ni s-a mai confesat Andreea Popa pentru EGO.ro.

Video: Daniel Bălan

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Erika Isac, detalii despre noul iubit “Este un bărbat extraordinar!”
9 9 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
Nu-ți ies șnițelele fragede și pufoase? Ai nevoie de acest ingredient secret care face toată...
BOMBA BOMBELOR! Laura e iubita celui mai în vogă fotbalist de la Real Madrid! Ar...
ȘOC! 5 vedete din România care au devenit mame după 40 de ani. Nu te...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol!...
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat /...
Clipe de coșmar trăite de Ramona Olaru în Egipt! Și-a pierdut pașaportul și a fost...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Te CRUCEȘTI! Vedetele din România care au fost ÎNȘELATE de parteneri!
Horoscop 25 Aprilie 2024. Gemenii vor avea succes din punct de vedere financiar, iar Racii...
Horoscop Zilnic Joi 25 Aprilie 2024. Vibrația astrologică a zilei se descrie ca fiind una...
Verifică dacă ești pe listă: astăzi, 5 zodii primesc vestea mult așteptată
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl...
SURPRIZĂ în showbiz! Au devenit părinți pentru prima dată și au dezvăluit prima fotografie cu...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *