De ce i se spune lui David Popovici “micul Google”. Pasiunea secretă pe care o are sportivul

David Popovici a câștigat medalia de aur Campionatele Mondiale de natație, de la Budapesta.
De ce i se spune lui David Popovici “micul Google”. Pasiunea secretă pe care o are sportivul

La doar 17 ani, David Popovici a devenit cel mai tânăr campion mondial din istorie la proba de 200 de metri liber. Sportivul român a cucerit medalia de aur la Campionatele Mondiale de natație de la Budapesta, cu timpul 1:43:21, stabilind un nou record mondial la juniori și al patrulea timp din istorie la această probă. În spatele campionului mondial stă însă o poveste impresionantă. Iată de ce i se spune “micul Google”.

Discurs senzațional al lui David Popovici după ce a câștigat medalia de aur

David Popovici este primul înotător din România care reuşeste această performanţă la masculin. A avut o evoluție spectaculoasă în cursa de 200 de metri liber – a fost al doilea pentru două lungimi de bazin, dar la final a recuperat și a învins.

După câștigarea medliei de aur, la conferința de presă, înotătorul român a impresionat asistența prin discursul său, rostit într-o engleză impecabilă.

„Nu am fost atât de surprins (n.r. când a văzut cât de repede a pornit). Pentru că am plănuit un start rapid, undeva la un 50 pe prima sută, așa că 49.96 a fost fix acolo.

Știam că trebuie să conduc cursa încă din început, asta a fost o strategie importantă, că trebuia să domin cursa încă din start. Pot spune că am mai multă încredere în mine dacă mă văd în frunte, dar nu asta m-a scos la capăt cu bine.

Ceea ce m-a scos la capăt cu bine e faptul că am avut o cursă foarte bine gândită, ne-am pregătit foarte bine pentru ea, m-am odihnit bine înainte, cred că și asta contează. We just love swimming. Suntem oameni obișnuiți care fac lucruri extraordinare. Așa îmi place să cred”, a declarat David Popovici la conferința de presă, citat de Lead.ro.

David Popovici
David Popovici

„Puțină bucurie n-a făcut rău nimănui”

Noul campion mondial se așteaptă la o primire călduroasă pe aeroport, la întoarcerea în țară. Întrebat ce înseamnă pentru România performanța sa, David Popovici a răspuns:

„Bănuiesc că la aeroport va fi haos, am văzut asta în trecut, când ne-am întors de la Tokyo și atunci am încheiat pe 4, acum sunt primul. Dar sunt pregătit pentru asta, sunt pregătit pentru puțină sărbătoare, pentru că cred că o merităm, chiar dacă avem o vară lungă și încărcată în față.

Puțină bucurie n-a făcut rău nimănui. Pentru România înseamnă mult și sunt foarte fericit că am reușit acest rezultat pentru țara mea, pentru toți cei care m-au susținut și m-au urmărit live de acasă și de aici. Îmi place mult sentimentul acesta!”.

De ce i se spune lui David Popovici “micul Google”

În vârstă de 17 ani, David Popovici este elev la liceul „George Coșbuc” din Capitală, la profil bilingv, româno-englez. Nu este de mirarare, așadar, că a susținut discursul de după succesul de la Budapesta într-o engleză perfectă.

Antrenorul său, Adrian Rădulescu, a mărturisit că David este atras mai degrabă de istorie și geografie decât de științele exacte.

„Chiar avem un joculeț simpatic între noi când trebuie să recunoaștem steagurile unor țări, ne contrazicem dacă e Mali sau Senegal sau Camerun. Iar micul Google le recunoaște imediat”, a spus acesta.

David Popovici
David Popovici

La doar 17 ani, David Popovici are deja un palmares impresionant

David Popovici este deja o stea a natației mondiale. El a început înotul de la o vârstă foarte fragedă. Un medic i-a recomandat acest sport pentru a-și corecta anumite deficiențe la coloana vertebrală, iar el s-a făcut remarcat încă de la bun început. La 10 ani cucerea deja primul său titlu național de înot.

În 2019, a stabilit două recorduri naționale la categoria sa de vârstă, la Festivalul Olimpic al Tineretului European de la Baku, a luat aurul la 100 de metri liber – cu record național la categoriile de vârstă de 15, 16, 17 și 18 ani; și două medalii de argint, la 50 și 200 de metri liber.

În 2020, la 16 ani, David Popovici a cucerit titlurile naționale de seniori la 100 și 200 de metri liber, și 200 de metri mixt. A câștigat titlul la 100 de metri liber la Campionatele Europene de juniori de la Roma, stabilind un nou record mondial la juniori (47:30). Acesta a fost cel mai bun timp al anului respectiv, inclusiv la seniori.

Câteva zile mai târziu, tot cu record mondial s-a calificat în semifinalele probei de 200 m liber. La finalul competiției, își-a adăugat în palmares patru medalii – 3 de aur (50, 100, 200 m liber) și una de argint argint în proba de ștafetă 4 X 100 m liber cu echipa României, alături de Mihai Gergely, Ștefan Cozma și Patrick Dinu.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Bălan nu mai crede în certificatul de căsătorie
9.7 20 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *