De ce îi place pisicii să doarmă la capul tău. Motivul te va înduioșa

Dacă pisica ta doarme foarte aproape de tine, te poți considera norocos

Scris de: Daoud Andra

22 Feb. 2023

De ce îi place pisicii să doarmă la capul tău. Motivul te va înduioșa

Pisicile sunt, în general, animale independente. Nu stabilesc aceeași legătură precum câinii cu stăpânii lor, însă există și excepții. Unele pisici sunt foarte afectuoase și le place să doarmă în pat, foarte aproape de stăpânii lor. De ce îi place pisicii să doarmă la capul tău? Explicațiile au legătură cu relația care există între tine și felina ta și felul în care aceasta te percepe.

Motivele pentru care îi place pisicii să doarmă la capul tău

Unele feline sunt extrem de iubitoare și caută non-stop compania și atenția stăpânului, chiar și atunci când dorm. Dacă pisica ta obișnuiește să doarmă cu tine în pat, foarte aproape de capul tău, te poți considera norocos, deoarece înseamnă că ai o relație specială cu felina. Iată câteva explicații pentru care pisicile dorm aproape de stăpânii lor!

Citește și: De ce pisica nu vrea să se uite în ochii tăi. Mesajul pe care-l transmite, de fapt

Îi place mirosul tău

Felina caută un miros familiar atunci când doarme, pentru a se relaxa. Dacă mirosul tău natural este cel pe care pisica îl caută, te poți considera norocos!

Se simte în siguranță

Pisicile caută un loc sigur unde să petreacă noaptea, iar multe dintre ele se simt în siguranță în preajma stăpânilor lor. Acest lucru se întâmplă mai ales dacă pisicile sunt mici, iar atunci când tu ești relaxat, le ajută și pe ele să se relaxeze.

De ce îi place pisicii să doarmă la capul tău
Pisicile caută compania stăpânilor, atunci când au nevoie de siguranță

Caută căldură

Temperatura corpului pisicilor este mai ridicată decât la oameni, motiv pentru care felina poate suferi de frig mai mult decât noi. Din acest motiv, când vine momentul să se culce, caută să fie în preajma ta, pentru a se încălzi.

Citește și: Ce înseamnă când visezi pisică neagră. Semnele la care trebuie să fii atent

Vrea să fie în preajma ta

Nu în ultimul rând, oricât de independente ar fi pisicile, simt nevoia să se conecteze cu stăpânii lor. Dacă ești toată ziua plecat la serviciu și revii acasă doar seara, felina vrea să profite de prezența ta la somn. Ea știe că petreci puțin timp acasă, de aceea vrea să profite cât mai mult de timpul petrecut alături de tine.

Câți ani trăiește în medie o pisică

Deși se spune că pisicile au nouă vieți, această zicală este dată de longevitatea felinelor. Media de viață pentru pisici este asemănătoare cu cea pentru câini, adică în jur de 12-14 ani. Durata de viață depinde de mai mulți factori, printre care: rasa, cu ce a fost hrănită, mediul în care trăiește și cât de bine a fost îngrijită pisica.

Citește și: Câte cuvinte înțeleg pisicile și care sunt acestea. Detalii uimitoare dezvăluite de oamenii de știință

Există numeroase rase cunoscute de pisici, iar unele dintre acestea sunt mai sensibile și mai predispuse la boli decât altele. Dacă te gândești să cumperi sau să adopți o felină, documentază-te mai întâi cu privire la caracteristicile fiecărei rase, pentru a alege ce ți se potrivește cel mai bine.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Simona Țăranu, despre fotbaliștii români care au făcut istorie. Cum este Gigă Hagi
9.7 3 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *