De ce pisica nu vrea să se uite în ochii tăi. Mesajul pe care-l transmite, de fapt

Ce ascunde acest gest
De ce pisica nu vrea să se uite în ochii tăi. Mesajul pe care-l transmite, de fapt

De ce pisica nu vrea să se uite în ochii tăi. Pisicile și câinii sunt cel mai des întâlnite animale de companie de pe întreg globul pământesc. Deși ambele specii sunt extrem de îndrăgite, comportamentele lor diferă destul de mult. O părere tot mai răspândită este aceea că spre deosebire de câini, care se atașează de stăpân, felinele tind să se atașeze mai mult de locul în care viețuiesc. Iată cum își exprimă pisica sentimentele de iubire și atașament față de stăpân.

De ce pisica nu vrea să se uite în ochii tăi. Mesajul pe care-l transmite, de fapt

Mulți ar descrie comportamentul pisicii drept unul destul de ciudat. În comparație cu cel al câinelui care este loial față de stăpânul său, motiv pentru care și fost supranumit cel mai bun prieten al omului. Însă comportamentul felinei poate fi adesea interpretat greșit.

Animalele de companie au diferite modalități prin care să transmită mesaje și să își exprime sentimentele față de stăpâni. Dar de multe ori, proprietarii lor sunt induși în eroare de comportamentul acestora și nu știu cum să interpreteze anumite gesturi.

Spre exemplu, unul dintre cele mai comune gesturi ale pisicilor pe care de regulă stăpânii îl percep în mod eronat este legat de faptul că felinele nu privesc niciodată în ochii lui. În momentul în care se apropie de pisică și se uită în ochii ei, aceasta își ferește privirea. Fie întoarce capul, fie închide ochii.

Însă acest lucru nu trebuie să fie un motiv de îngrijorare. Acest gest este asociat cu sentimentele de iubire și atașament față de stăpân. Pisicile își arată în acest mod sentimentul de încredere față de stăpânul ei, confirmându-i faptul că se simte în siguranță în prezența lui. Din același motiv pisicile închid ochii și atunci când sunt mângâiate.

Pisicile, nu doar animale de companie, ci și adevărați vindecători

Tindem să ne gândim la pisici doar ca la niște ființe blânde, drăgălașe și amuzante, dar ele sunt mult mai mult de atât. De fapt, felinele domestice pot fi adevărați vindecători de boli umane.

De-a lungul timpului au fost făcute numeroase studii care au demonstrat calitățile terapeutice ale pisicilor.

Printre afecțiunile pe care pisicile le pot trata se numără cele legate de inimă, de ordin psihic, ale mușchilor și tendoanelor.

Oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că prezenţa pisicii ajută la combaterea stresului şi a anxietăţii, ceea ce duce la protecţia sistemului cardiovascular, prin scăderea tensiunii arteriale.

De asemenea, un sondaj realizat de Cat Protection Feline Charity din Marea Britanie a concluzionat că oamenii care petrec timp cu pisici şi pui de pisici se simt mai calmi şi se supără mai greu. Cei mai mulți dintre respondenți au spus că au o stare generală mai bună de când au pisici în viața lor.

Citește și: „Ce vor să transmită de fapt pisicile când miaună. Gesturile pe care vor să le înţelegi

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Ce nu au făcut niciodată Ramona Olaru, Dani Oțil și Răzvan Simion
9.5 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *