De ce Kate Middleton și Meghan Markle au purtat perle la funeraliile Reginei. Semnificația specială

Semnificația perlelor purtate de Kate Middleton și Meghan Markle la funeraliile Reginei
De ce Kate Middleton și Meghan Markle au purtat perle la funeraliile Reginei. Semnificația specială

Tradiția purtării bijuteriilor cu perle la funeralii datează din epoca reginei Victoria. După moartea soțului ei, Prințul Albert, regina a purtat negru timp de 40 de ani și a preferat deseori bijuterii negre sau incolore, inclusiv cu perle.

Se credea că perlele reprezintă lacrimi, iar ea a purtat astfel de bijuterii pentru tot restul vieții. Această tradiție a fost continuată mulți ani, perlele fiind purtate în mod continuu de doamnele regale atunci când participau la înmormântări. De-a lungul anilor, regretata Regina Elisabeta a purtat perle la funeraliile Prințesei Diana, Margareta și Regele George al VI-lea.

Kate Middleton și Meghan Markle au purtat perle la funeraliile Reginei. Care este semnificația acestor bijuterii

Femeile din familia regală au urmat cu grijă protocolul la funeraliile Reginei Elisabeta, care s-a stins din viață pe data de 8 septembrie. Au îmbrăcat ținute negre, formale, accesorizate cu pălării cu voal, perle și diamante.

„Este o tradiție”, așa cum a afirmat Vivienne Becker, jurnalist și autor a aproximativ douăzeci de cărți despre designul de bijuterii antice și contemporane. „Este vorba despre suprimarea culorii, plus perlele nu sunt strălucitoare sau neplăcute. Alegându-le, ești discret și respectuos”, a continuat aceasta.

Meghan Markle și Kate Middleton au onorat-o pe regretata Regina Elisabeta a II-a purtând bijuterii de familie dăruite lor chiar de monarh.

Kate a purtat colierul de perle preferat al Reginei

Mulți ochii erau ațintiți asupra colierului de perle al Prințesei Kate. Aceasta a mai purtat bijuteria deosebită în aprilie 2021, când a participat la înmormântarea Ducelui de Edinburgh.

Se crede că prințesa a ales să poarte din nou acest colier pentru a aduce un omagiu Reginei, dar și regretatei Prințese Diana. Totodată, acest colier cu perle ar fi fost preferatul Reginei Elisabeta. Kate a purtat, de asemenea, la înmormântare și o pereche de cercei cu perle și diamante, care fac parte tot din colecția de bijuterii a monarhului.

Colierul din trei straturi de perle avea o închizătoare centrală de diamant și a fost comandat chiar de regretatul monarh, realizat din perle dăruite de guvernul japonez. Această bijuterie a fost purtată și de regretata soacra a lui Kate, Diana în cadrul unui banchet de stat pentru Țările de Jos în 1982.

Meghan a preferat bijuterii mai discrete

Meghan Markle a purtat o pereche de cercei cu perle și diamante, dăruite de regina după nunta ei cu Prințul Harry în 2018.

Ducesa de Sussex a fost fotografiată călătorind cu mașina în spatele procesiunii, în timp ce prinții Harry și William și tatăl lor, regele Carol al III-lea, defilau în spatele sicriului Elisabetei a II-a.

Ducesa de Sussex a purtat la funeralii o ținuta neagră sobră, formată dintr-o rochie capă, mănuși și o pălărie. Totuși, cerceii ei strălucitori au ieșit cu adevărat în evidență. Meghan a primit cerceii cadou înainte de a participa pentru prima dată la un eveniment alături de Majestatea Sa.

Citește și de ce Meghan Markle și Kate Middleton au purtat voal negru la înmormântarea Reginei. Semnificația secretă a acestui obiect vestimentar

sursă foto: instagram.com

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Erika Isac, detalii despre noul iubit “Este un bărbat extraordinar!”
7 3 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *