De ce Meghan Markle și Kate Middleton au purtat voal negru la înmormântarea Reginei. Semnificația secretă a acestui obiect vestimentar

Protocolul, în astfel de cazuri, trebuie respectat cu strictețe, iar cele două membre ale familiei regale au făcut-o întocmai.
De ce Meghan Markle și Kate Middleton au purtat voal negru la înmormântarea Reginei. Semnificația secretă a acestui obiect vestimentar

Înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a a avut loc pe 19 septembrie 2022. Momentul a fost unul de mare încărcătură emoțională, iar protocolul și toate tradițiile au fost repsectate întocmai. În timpul procesiunii funerare și pe parcursul perioadei de doliu național, atât Meghan Markel cât și Catherine, Prințesa de Wales au putut fi văzute purtând voaluri negre.

De ce Meghan Markle și Kate Middleton au purtat voal negru. Semnificația specială

În plus față de alegerea ținutei de culoare neagră, este tradiția (deși nu este obligatorie) ca femeile membre ale familiei regale să poarte și voaluri negre la înmormântări. Cunoscută sub numele de vălul de doliu, piesa este atât un articol practic, cât și simbolic, care semnifică tristețea. Accesoriul, realizat din dantelă sau din plasă, acoperă de obicei fața. Astfel, oferă purtătorului un element de intimitate în timp ce suferă.

Atât vălul de doliu a lui Kate Middleton, cât și cel al lui Meghan Markle sunt atașate de partea din față a pălăriilor și se extind până la bărbie, așezându-se ușor departe de față.

Voalurile de doliu au o istorie lungă. În special în cadrul familiei regale, femeile îndoliate au purtat piesa pentru mai multe funeralii de-a lungul anilor. Prințesa Anne a purtat un văl de doliu pentru tatăl ei, la înmormântarea Prințului Philip, în 2021.

Kate Middleton, la funeraliile Reginei
Kate Middleton, la funeraliile Reginei

În 1952, regina Elisabeta a II-a a purtat un văl mai lung, mai tradițional, care acoperea atât partea din față, cât și cea din spate a capului, pentru înmormântarea propriului tată, regele George al VI-lea.

Mergând mai în urmă, regina Victoria a purtat un văl de doliu pentru tot restul vieții (40 de ani) după moartea soțului ei, Prințul Albert, în 1861.

Regina a murit în Scoția

Regina a murit în Scoția, la Balmoral, pe 8 septembrie 2022. Înmormântarea a fost programată 10 zile mai târziu conform protocolului. În toate aceste zile s-au desfășurat mai multe evenimente publice în care i-am putut vedea pe actualii Duci de Wales, William și Kate, alături de Meghan și Harry. Astăzi, 19 septembrie, a avut loc înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a la Castelul Windsor. Meghan și Kate au purtat acest accesoriu comun, voalul negru, o alegere de stil marcată de tradiție, scrie Cosmopolitan.

Lungimea și stilul acestui accesoriu s-a schimbat de-a lungul anilor. Înainte era mai lung, iar acum este mic și din materiale transparente. La înmormântarea Prințului Philip de anul trecut, Kate și Meghan au purtat acest accesoriu scurt realizat din plasă. Pe lângă voal, Meghan și Kate au purtat un alt accesoriu în comun: perle. Acest accesoriu este și o tradiție victoriană.

Dar în acest caz, Kate și Meghan le poartă ca o mulțumire specială reginei însăși, căreia îi plăcea să le poarte zilnic, mai scrie Cosmopolitan. Iată de ce Meghan Markle și Kate Middleton au purtat voal negru la înmormântarea Reginei Elisabeta.

8.8 13 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.