De ce nu ai voie să vorbești la telefon în benzinărie, de fapt. Explicația științifică

Folosirea telefonului în benzinării este interzisă
De ce nu ai voie să vorbești la telefon în benzinărie, de fapt. Explicația științifică

Cu siguranță oamenii au observat că în multe benzinării sunt afișe prin care se transmit că vorbitul la telefon în timp ce alimentezi este interzis. De ce? Explicația a fost dată de specialiști.

De ce nu ai voie să vorbești la telefon în benzinărie

Mulți oameni consideră că această interdicție este doar o legendă, în timp ce alții sunt siguri că nu există un pericol dacă vorbesc la telefon în timp ce alimentează în benzinărie.

Pericolul există însă! Adevărul este că acesta nu are legătură cu pornirea motorului sau cu vorbitul la telefon, spun specialiștii. Atunci când folosești telefonul mobil și pui mâna pe pistolul de alimentare de la pompă există posibilitatea să se producă o descărcare. Astfel pot apărea scântei care să aprindă gazele emanate din rezervorul mașinii atunci când alimentezi cu benzină. Au existat de-a lungul timpului destul de multe cazuri cu persoane care vorbeau la telefon în timp ce alimentau și au provocat explozii care s-au soldat cu victime.

Au fost inventate, din acest motiv, pistoale de alimentare care aspiră vaporii de carburant emanați din rezervorul automobilului în timpul alimentării, scrie libertatea.ro.

Alte riscuri ale vorbitului la telefon în timp ce alimentezi

De asemenea, există posibilitatea ca în timp ce vorbești la telefon să uiți pistolul în conducta de alimentare și astfel să pleci cu el așa, cum probabil ai văzut deja în diferite filmulețe pe rețelele de socializare.

Ce se întâmplă cu creierul tău când îți verifici telefonul imediat ce te trezești

În mod inconștient luăm telefonul când mergem la baie, când mergem la culcare, când ne trezim sau chiar, foarte periculos, când ne aflăm la volan. Însă, ce se întâmplă în creierul nostru atunci când imediat ce ne trezim verificăm telefonul mobil? Crește nivelul de stres și anxietate, pot apărea probleme de vedere, poate provoca depresie și dificultăți în a învăța, iar în plus față de acestea, pierzi timpul.

La ce pericol te expui atunci când mergi cu telefonul la baie

Există anumite suprafețe din baie, cum ar fi toaleta, clanța ușii, robinetul chiuvetei care au diferite bacterii. Printre bolile care pot fi transmise prin intermediul acestei operațiuni, se numără E.coli, streptococi, hepatită, norovirus, boli diareice, gastroenterită.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Familia Măruță se pregătește pentru un nou film, după succesul înregistrat de "Tati part-time"
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *