De ce nu crește aluatul cu drojdie. Greșeala pe care o fac multe persoane

Ce trebuie să știi atunci când folosești drojdie
De ce nu crește aluatul cu drojdie. Greșeala pe care o fac multe persoane

În general, preparatele de patiserie și cofetărie sunt preparate cu drojdie deoarece așa ies mai pufoase, fie că e vorba de gogoși, covrigi sau chiar torturi. Se poate întâmpla însă ca aluatul să nu crească deși ai pus drojdie. De ce se întâmplă asta?

De ce nu crește aluatul deși ai folosi drojdie

Se poate întâmpla atunci când vrei să pregătești o plăcintă, gogoși sau alte preparate de patiserie ca aluatul să nu crească. Deși tu ai folosi drojdie acesta nu crește, astfel preparatul final nu va fi moale sau pufos.

Ce trebuie să știi atunci când cumperi drojdie și după

Atunci când mergi să cumperi drojdie trebuie să acorzi o mare atenție calității acesteia. De asemenea, verifică dacă a fost depozitată corect și dacă ambalajul este intact. Ulterior, și acasă trebuie să depozitezi corect acest ingredient.

Dacă e vorba despre drojdie uscată, aceasta se ține într-un recipient închis ermetic fără să intre în contactul cu aerul. De asemenea, drojdia umedă nu tolerează umiditatea ridicată.

Citește și – Ingredientul care ajută cozonacul să crească. Nu este vorba despre drojdie

Greșeala pe care o fac gospodinele atunci când folosesc drojdie în aluat

Unele gospodine nu respectă rețeta și adaugă prea multă drojdie în aluatul. Așadar, regula este următoarea: 15 grame de drojdie pentru un kilogram de făină. În cazul în care folosești mai multă grăsime în aluatul, fie unt sau ulei, trebuie să folosești mai multă drojdie. La fel și dacă pui mai multe ouă.

Ulterior, acordă atenție și cantității de zahăr. Aluatul are nevoie de o cantitate suficientă de zahăr deoarece aceasta este o condiție foarte importată pentru prepararea produselor de patiserie, scrie dcnews.ro.

Citește și – Ce înseamnă codul 1050 de pe pachetele de făină. E un detaliu important, gospodinele trebuie să știe asta

Cum se pregătește drojdia

Drojdia est predialuată în apă. Temperatura acestei ape ar trebui să fie de 37 de grade. Ulterior, după ce este incorporată î aluatul, e bine de știut că aluatul va crește doar dacă este ținut la căldură. Dacă în bucătărie este frig, aluatul nu va crește chiar dacă ai folosi drojdie. La final, înfășoară bolul în care ai pus aluatul cu o folie, apoi pune o pătură peste și așază-l lângă calorifer.

Se lasă aluatul să crească până când aproape în dublează dimensiunea, totul în funcție de preparatele pentru care este folosit apoi.

Urmăriți EGO.ro și pe
Horoscop săptămâna 27 martie - 2 aprilie 2023
6 4 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
Imagini șocante cu bătaia dintre suporterii români în Andorra. „Gogoașă” de la FCU Craiova, unul...
Neymar face nuntă după ce iubita sa a rămas însărcinată. Cine i-a furat inima starului...
Cătălin Botezatu, despre stilul vestimentar al fostului premier Viorica Dăncilă. E surprinzător ce a spus...
Georgiana Lobonț, declarații ȘOC despre divorțul de soț. S-a aflat despre Armin Nicoară: `Nu am...
Catinca Roman, dezvăluiri tulburătoare despre Petre Roman! Ce i-a făcut tatăl vitreg, în copilărie
„Nu mă interesează unde stă el, nici pe ea nu o interesează.” Tatăl Loredanei Groza,...
Un bărbat COMPLET ORB și-a recăpătat vederea după un autotransplant de cornee. Intervenția este o...
Loredana Groza și soțul ei s-au despărțit. Tatăl artistei rupe tăcerea: „Nu se pune problema...
S-a aflat! Oana Zăvoranu, refuzată de PRO TV pentru un celebru serial. Care a fost...
Viața după „Survivor”. Când va reveni Crina Abrudan pe micul ecran. EXCLUSIV
Moneda care îți aduce O AVERE. Mulți o au încă prin casă
Schimbări interesante pot să apară în viețile a 4 zodii mâine. Berbecii sunt plini de...
Vești bune pentru nativi! Urmează un eveniment astrologic important pentru mai multe zodii
Andreea Popescu, fosta dansatoare a Deliei, dezvăluiri neașteptate despre artistă:”Lumea a judecat-o foarte greșit, fără...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *