De ce nu slăbesc, deși țin dietă. Un celebru nutriționist scoate la iveală marile greșeli din alimentație. EXCLUSIV

Ce greșeli apar în procesul de slăbire
De ce nu slăbesc, deși țin dietă. Un celebru nutriționist scoate la iveală marile greșeli din alimentație. EXCLUSIV

Într-o lume a perfecțiunii, cu toții ne dorim să ne aliniem standardelor de frumusețe. Vrem să slăbim rapid, cu ajutorul unei diete, însă stagnăm, după un start promițător. Ce e de făcut, unde greșim, de ce acul cântarului s-a oprit brusc? Ce s-a întâmplat în organismul nostru? Cunoscutul nutriționist Codruța Pantelimon ne învață cum să depășim acest prag psihologic, dar și cum să ne hrănim corect. Apa este, în viziunea ei, extrem de importantă, cu mențiunea că nu se bea oricum și oricând: ”De pildă, în timpul mesei, apa poate fi „otravă”, ne-a declarat Codruța Pantelimon, în exclusivitate pentru Ego.ro.

De ce nu slăbesc, deși țin dietă. Explicații și precizări importante de la nutriționist

Nutriționistul Codruța Pantelimon ne-a explicat, pentru Ego.ro, de ce unele diete nu dau rezultate, dar și ce le explică pacienților, la prima ședință:

”Când cunoști pe cineva care te vede ca pe Dumnezeu și ultimul liant de a slăbi, eu, ca nutriționist, îi povestesc în 2-3 ore, cum e să trăiești sănătos, ce să faci înainte de somn, cât de important este să dormi 7 ore zilnic. Este importantă starea de sănătate, dacă suferi o anemie, de fier, de calciu. Apoi, fierul fără vitamina C nu are cum să se absoarbă, deci trebuie să fim atenți și la starea actuală de sănătate, înainte de o dietă. Se face obligatoriu o anamneză, în funcție de vârstă, de sedentarism, de mulți factori, e ca o fișă medicală. Unii zic că parcă se îngrașă din aer, din nimic. Această sintagmă vine din lipsa de hidratare, de la deshidratarea organelor interne. Ca să vă zic ce se întâmplă în organism. De pildă, pancreasul se duce la stomac și îi cere apă, stomacul cere ficatului, toate vor apă cu împrumut, ca între vecini, dar niciun organ nu are de unde să împrumute și apare acest dezechilibru”.

Nutriționistul Codruța Pantelimon
Nutriționistul Codruța Pantelimon

”Când bei apă trebuie să ai răbdare, să bei cu înghițituri mici”

Totul despre importanța apei în organism!

”Apa este foarte importantă în organism, trebuie respectate și orele de ceai. Ceaiul de la orele 5 e foarte important, casa regală știa de ce. Între orele 17.00 și 19.00 funcționează tot ce ține de bilă, de suprarenale, este foarte bun un ceai diuretic. Hidratarea este cel mai bun aliment, dar nu mulți înțeleg. Cantitatea de apă variază de la un om la altul. Eu am observat, le-am testat pe toate, apa din comerț nu te satură. Când bei apă trebuie să ai răbdare, să bei cu înghițituri mici, nu bei brusc o cană cu apă și pe aia pe nerăsuflate. Apa este cel mai bun aliment și medicament. 60% din reușita medicamentului e datorită paharului cu apă. Când intră asistenta medicală în salonul unui bolnav se uită la paharul de apă. În perioadele de covalescență se pune accentul pe sucul de fructe și pe legume, nimeni nu se zice să mâncăm grătar și mititei, ci supe, mâncare ușoară, pentru că toată atenția să fie focusată pe energie”, ne-a mai declarat Codruța Pantelimon.

De ce nu se bea apă în timpul mesei: ”Intervine falsa foame!”

Vestitul nutriționist ne spune ce se întâmplă în organism, înainte, dar și în timpul mesei. O regulă de aur, la masă, este să nu bem apă imediat după ce am mâncat:

”De la orele 12.00 creierul dă semnalele că va urma digestia. Prin urmare, ți face foame, salivezi. Poți să bei apă cu o jumătate de oră înainte de a te așeza la masă, dar nu în timpul mesei, atunci e otravă. Când ți-e foame zici: ”Am apă în gură de poftă!”. Acela este semnalul pe care îl dă creierul că trebuie să se înceapă digestia. Noi nu trebuie să bem apă în timpul mesei, pentru că se evacuează totul prea repede, enzimele și mineralele nu au timp de descompunere. Și, prin urmare, apare falsa foame, care debusolează organismul, și iar mănânci. Eu am făcut sport, în perioada comunistă, ne era interzis să bem apă, la meciuri, doar ne clăteam gura, antrenorii se uitau la noi, câtă apă înghițim”, ne-a mai declarat ea, în exclusivitate pentru Ego.ro.

După 45 de ani, femeile slăbesc cu mult mai greu: ”Metabolismul încetinește!”

Este ușor să slăbești când ești tânăr, când organismul te ascultă. Însă, ce e de făcut, după vârsta de 45 de ani, când ți-ai dori să ai din nou siluetă, dar vezi că, orice ai face, rezultatele întârzie să apară?

”Acum este și premenopauza care este precoce, de la 35 de ani pot apărea primele simptome. Metabolismul încetinește, dacă nu-l ajuți cu mișcare, sunt și cauzele hormonale, dar și numeroase afecțiuni ale sistemului osos. Înainte, bunicii noștri, la țară, chiar dacă mâncau la prânz carne la garniță, aveau un alt stil de viață, făceau mișcare, mergeau în grădină, munceau, nu se culcau. Noi acum ce mișcare mai facem? În lift, în mașină, la masă, pe canapea, în pat, asta e direcția noastră”.

Operația de micșorare a stomacului, ultima soluție: ”La un moment dat te frustrezi!”

Dietele sunt obositoare, iar dacă nu sunt respectate întocmai, nu sunt nici utile. Prin urmare, foarte multe vedete tv au apelat la operația de micșorare a stomacului, ca o ultimă soluție:

”La un moment dat te frustrezi, sunt foarte mari cerințele de a fi perfect, mai ales în media, de la estetic facial la estetic corporal. Datorită banilor în plus pe care îi dețin vedetele, ele apelează la operație, pare cel mai ușor și mai rapid mod de a slăbi. Stomacul e ca un balon, cu cât bagi mâncare mai mult, cu atât se lărgește. Am, printre pacienți, multe nume din show-biz, fiecare face ce vrea cu corpul lui. Mulți recurg și la psiholog, eu știu cazuri concrete care nu reușeau să depășească bariera. Oamenii voiau să fie liberi, nu să mănânce o prună, ca să slăbească”, mai susține Codruța Pantelimon.

E bine să mâncăm multă carne?: ”Bucata de carne să fie cât palma!”

E bine să mâncăm foarte multă carne? De câte ori este indicat, pe săptămână, să mâncăm proteină?

”Eu le spun clienților mei să țină măsura palmei, bucata de carne să fie cât palma, și maximum de două ori pe săptămână. Cei mai mulți își aduc sau își cumpără carnea de la țară. E o carne fără hormoni și fără antibiotic. Nu recomand burdușirea organismului. De pildă, dacă azi, luni, ai mâncat un ou fiert, de-abia miercuri mai poți avea o mămăliguță cu smântână, adică proteina să fie cam la două zile. Ca proteină mai avem și fasole, humus, supe creme, paste cu nuci, cu descompunere lentă, care ajută organismul să-și ia cât are nevoie și ulterior să elimine ce este în exces!”, ne-a mai declarat Codruța Pantelimon, în exclusivitate pentru Ego.ro.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Familia Măruță se pregătește pentru un nou film, după succesul înregistrat de "Tati part-time"
9 5 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
E din ce în ce mai rău! Planurile pentru ÎNMORMÂNTARE, GRĂBITE, anunţul care dă fiori....
De la stomatologie, direct la pupitrul știrilor! Cine e noua prezentatoare de la Antena 1
ȘOC! 5 vedete din România care au devenit mame după 40 de ani. Nu te...
Cod roșu la Casa Regală a Marii Britanii! Starea Regelui Charles e din ce în...
Salman Khan explică de ce nu a luat-o de soție pe Iulia Vântur, după 12...
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile...
Jador a vorbit despre relația secretă cu Andreea Bălan: „Pentru mine ai fost extraordinară!”
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Te CRUCEȘTI! Vedetele din România care au fost ÎNȘELATE de parteneri!
Horoscop 24 Aprilie 2024. Balanțele vor avea bani, Peștii trebuie să-și mențină echilibrul atât în...
Horoscop Zilnic Miercuri 24 Aprilie 2024. Nativii Vărsător vor beneficia de motivația necesară pentru a-și...
Racii și alte patru zodii în avantaj. Alinierea planetelor aduce succes
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la...
Carmen Iohannis, lăudată pentru ținutele purtate în timpul vizitei oficiale din Coreea. Ce designer român...
Cum au decis Oana Moșneagu și Vlad Gherman să petreacă petrecerea burlacilor, resprectiv petrecerea burlăcițelor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *