De ce oamenii din antichitate puneau în casă un bol cu castane. Metoda inedită

Castanele sunt încărcate de simboluri și superstiții

Scris de: Daoud Andra

03 Nov. 2022

De ce oamenii din antichitate puneau în casă un bol cu castane. Metoda inedită

Toamna este anotimpul castanelor, iar aceste fructe care se găsesc peste tot și care cresc spontan au și o simbolistică aparte. Încă din cele mai vechi timpuri, oamenii aduceau în casele lor castane, despre care credeau că au puteri miraculoase. De ce credeau oamenii din antichitate că îi ajută să aibă în casă un bol cu castane și de ce își făceau chiar și pat din acestea.

De ce puneau oamenii un bol cu castane în casă, în trecut

Castanul este unul dintre copacii despre care se crede că au o energie foarte puternică. Încă din timpuri străvechi, oamenii își doreau să profite de proprietățile acestuia. Așa se face că toamna, nu le lipseau castanele din casă. În medicina populară se considera că fructele de castan creează un scut energetic și au puterea de a-i proteja pe oameni de boli, de gânduri negative și că le dau putere.

Oamenii din antichitate credeau foarte mult în puterea vindecătoarea a castanelor. Aceștia adunau în fiecare an castane sălbatice și le aduceau în casele lor, pentru a scăpa de energiile negative. Se credea despre castane că au efecte vindecătoare, așa că unii oameni făceau un pat din acestea, pentru cei bolnavi. Castanele erau așezate la mică distanță unele de altele și se credea că energia lor îl va ajuta pe cel bolnav să se recupereze.

Citește și: Ce să nu iei niciodată cu tine când te muți în casă nouă. Obiecte interzise, aduc ghinion

Aceeași credință era împărtășită și de către oamenii din Babilon. Aceștia recomandau ca persoanele bolnave să petreacă o noapte sub un castan sălbatic, înainte de a face tratament.

De ce oamenii din antichitate puneau in casa un bol cu castane
Castanele aveau o simbolistică aparte încă din antichitate

Superstiții legate de castane în prezent

Castana este considerată a fi un dar divin, deoarece atunci când îi desfaci coaja, aceasta are forma unei cruci. Castanele sunt marcate de simboluri și în vis. Se spune că dacă te visezi culegând aceste fructe de pe pământ, este un semn că te bucuri de dragoste și încredere în cuplu. Dacă le culegi din pom însă, se spune că este semn de infidelitate și trădare.

În ceea ce privește proprietățile castanelor, acestea conțin un procent ridicat de tanin și de vitamina K. Ceaiurile din frunze de castan se folosesc și în prezent pentru anumite afecțiuni respiratorii, dar și pentru intoxicații. Și florile de castan au proprietăți cunoscute, iar mierea obținută din aceste flori se folosește ca remediu pentru unele probleme hepatice și digestive.

Castanele comestibile sunt o gustare sănătoasă și sățioasă toamna. Aceste fructe sunt bogate în fibre, vitamina C și acid folic. Fierul, calciul, magneziul, fosforul și potasiul se numără printre mineralele prezente în castane. Înainte de a le pune la cuptor, trebuie să le crestezi puțin cu cuțitul în capăt, pentru a se desprinde coaja și a se coace bine.

 

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Lavinia Pîrva și Ștefan Bănică, apariție surpriză la un eveniment monden
8.5 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *