De ce pisica ta adoră să doarmă în cutie de carton. Motivul te va surprinde total

Pisicile pot fi mai atrase de cutiile de carton decât de orice altceva

Scris de: Daoud Andra

18 Dec. 2023

De ce pisica ta adoră să doarmă în cutie de carton. Motivul te va surprinde total

Posesorii de feline au observat că, indiferent câte locuri de joacă și de dormit ar avea pisicile, preferă să foloseacă o banală cutie de carton pentru a se odihni. Atunci când găsesc un astfel de obiect în casă, pisicile stau ore în șir să se joace cu cutia de carton și chiar dorm în ea. Iată care este motivul pentru care fac acest lucru!

De ce le place pisicilor să doarmă într-o cutie de carton

Pisicile au tot felul de obiceiuri și de tabieturi pe care posesorii lor nu le înțeleg de multe ori. Unul dintre acestea presupune dormitul în alte locuri decât cel special amenajat pentru pisică. Deși i-ai cumpărat un loc special pentru a se odihni, pisica preferă, de multe ori, să doarmă într-o banală cutie de carton.

Citește și: Cum poți să ții departe pisica de bradul de Crăciun. Trucul banal pe care trebuie să-l știi, îți va fi de mare ajutor

Unul dintre motivele pentru care pisicile dorm în cutii de carton este că acolo se simt protejate. Cu cât este mai compactă, cu atât cutia le oferă senzația de adăpost și le ajută să se relaxeze. Un alt motiv este acela că le oferă confort termic. Cartonul este un material care izolează bine și păstrează căldura.

Temperatura corpului pisicilor este mai ridicată decât la oameni, astfel că felinele au nevoie de un loc cald în care să doarmă, iar cartonul le poate oferi căldura de care au nevoie. Felinele se și joacă folosind cutii de carton, nu le utilizează doar pentru a dormi în ele. Cutia reprezintă un loc ideal de ascunzătoare pentru felina ta, care poate ataca ulterior prada sau se poate juca cu stăpânul ei ascunzându-se în cutie.

Citește și: De ce pisica doarme pe tine. 5 motive ascunse care te vor face să o iubești și mai mult

Ce simt pisicile și de ce adoră să stea în cutii de carton
Pisicile adoră să stea în cutii de carton

Câte ore dorm pisicile într-o zi

Pisicile sunt animale leneșe, iar cea mai mare parte dintr-o zi o petrec dormind. Deși poate părea mult, este normal ca felinele să doarmă între 12 și 18 ore într-o zi. Cu cât sunt mai mici sau mai bătrâne, cu atât vor dormi mai multe ore.

Puii de pisică și felinele bătrâne dorm chiar și 20 de ore pe zi, în timp ce pisicile mature dorm mai puțin. Timpul pe care îl petrec odihnindu-se depinde și de rasă, de mediul din care provin pisicile și de stilul de viață. O felină care locuiește la apartament, de exemplu, va dormi mai mult decât una care stă la curte și este mai activă pe timpul zilei, se plimbă mai mult sau vânează șoareci.

 

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Ce se va întâmpla când Regele Charles moare. Totul despre operațiunea Podul Menai, ce presupune acest cod
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *