De ce pisica doarme pe tine. 5 motive ascunse care te vor face să o iubești și mai mult

Motivele reale din spatele acestui comportament al felinelor domestice.
De ce pisica doarme pe tine. 5 motive ascunse care te vor face să o iubești și mai mult

Dacă ești un iubitor de pisici, cu siguranță ai experimentat momente în care pisica ta a ales să doarmă chiar pe tine. Deși acest obicei poate părea uneori incomod, există motive adorabile și surprinzătoare pentru care felinele aleg să se odihnească pe stăpânii lor. Iată care sunt explicațiile din spatele acestui comportament al pisicilor.

5 motive pentru care pisica ta alege să doarmă pe tine

Pisicile au un mod unic de a-și arăta afecțiunea și de a-și stabil locul în familie. Adesea comportamentele lor pot părea bizare, însă în spatele lor se află motive pe care puțini le cunosc sau le înțeleg.

Unul dintre comportamentele comune ale felinelor domestice este acela de a dormi pe stăpânii lor. Dar iată ce transmite un astfel de comportament al pisicii.

Citește și: Ce pisică ți se potrivește în funcție de zodie. Cele mai compatibile rase de feline cu personalitatea ta

Căldură

Nu este un secret că pisicile preferă locurile călduroase și își petrec o mare parte a zilei odihnindu-se. Astfel, așezându-se pe tine, pisica își menține temperatura corpului în limitele optime, ceea ce îi conferă confort și relaxare. Este un mod natural pentru pisică de a se încălzi, mai ales în timpul sezonului rece.

Confort

Deși poate dormi în unele dintre cele mai neobișnuite locuri din casă, pisica nu va spune niciodată nu unui pat confortabil și călduros în care se poate întinde cât vrea.

Citește și: De ce pisica se uită fix la tine. Asta îți transmite, de fapt

Siguranță

Chiar dacă par calme, micile feline sunt mereu în alertă și, așa cum probabil ai și observat, se sperie ușor la zgomote puternice. Relația dintre stăpân și pisică este extrem de ipmorantă. De aceea, dacă pisica ta se va simți în siguranță alături de tine, va dori să doarmă în preajma ta.

Instinct teritorial

Pisicile sunt atașate de teritoriul lor, motiv pentru care s-ar putea să creadă că, de fapt, patul este al ei. Din fericire însă nu o deranjează să îl împartă cu tine, ceea ce înseamnă că se simte în siguranță în preajma ta.

Citește și: De ce pisica te atacă la picioare, din senin. Motivul nebănuit pentru care felina ta are tendința să devină agresivă

Afecțiune

Unul dintre motivele principale pentru care pisica ta adoarme pe tine este afecțiunea pe care o simte față de tine. Pisicile își aleg locurile de somn în funcție de nivelul de confort și de apropierea de stăpânii lor. Atunci când pisica doarme pe tine, se simte în siguranță și protejată, semn că i-ai câștigat încrederea.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cum arăta Viorica Dăncilă în tinerețe
8.9 15 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *