De ce plângem de fericire, de fapt. E bine să plângi de fericire? Ce spun specialiștii

Plânsul nu însemană întotdeauna suferință. Uneori poate fi chiar benefic, spun specialiștii.
De ce plângem de fericire, de fapt. E bine să plângi de fericire? Ce spun specialiștii

Se spune că emoțiile se citesc pe față, nu pot fi ascunse. Și asta e adevărat, pentru că limbajul trupului ne trădează emoțiile, oricât de mult am crede noi că ne controlăm. De fapt, există o legătură foarte strânsă între emoții și organism, ceea ce ar putea explica de ce plângem de fericire, de fapt.

De ce plângem de fericire, de fapt

Uneori ne aflăm în unele situații sau evenimente neașteptate, care stârnesc reacții intense. Oricine își poate aminti de emoțiile trăite la un moment dat în viață, când a avut loc un eveniment important. Poate a fost examenul de admitere luat, primul interviu de angajare pe care l-ai trecut etc. Câte persoane nu lăcrimează la absolvirea sau la cununia fiului sau fiicei, spre exemplu.

Acestea sunt exemple clare că bucuria nu se exprimă doar prin râs, ci și prin plâns. Iată câteva motive pentru care plângem de fericire.

Eliberare de stres

Plânsul de fericire este de obicei asociat cu o descărcare emoțională importantă. Când se produce acest fenomen, trebuie să cunoaștem motivele care determină plânsul, pentru a înțelege de ce se produce acest plâns de fericire.

Stres și/sau anxietate care se acumulează în organism.

În aceste cazuri, mintea umană are nevoie de a se descărca aceste emoții acumulate într-un fel. Iar una dintre cele mai frecvente modalități de a face acest lucru este să plângă de fericire. Din acest motiv, plânsul poate fi legat și de bucurie.

Expresie emotionala

Fiecare persoană își exprimă emoțiile în moduri diferite. De exemplu, este posibil ca cineva care a atins un obiectiv în viața sa să sărbătorească momentul sau să-și exprime bucuria prin strigăte. Cu toate acestea, în unele ocazii, fericirea poate fi vizualizată și prin lacrimi.

De remarcat că există o convenție socială bazată pe faptul că comunicarea vizuală poate fi interpretată din gesturile, cuvintele și emoțiile care sunt prezente la un moment dat.

Exemplu de aspecte inconștiente

O altă calitate a plânsului de fericire este afișarea aspectelor inconștiente. Cu alte cuvinte, aceasta înseamnă că o persoană își poate aminti situații din trecut care au produs diferite emoții, deoarece sunt direct legate de un eveniment din prezent. Când are loc acest eveniment, plânsul poate fi asociat cu exprimarea unui sentiment important pentru persoana respectivă în acel moment.

De exemplu, o persoană care a absolvit o universitate și își amintește efortul și sacrificiul făcut în atâția ani de studiu, ar putea plânge de fericire. Un alt exemplu ar putea fi cel al cuiva care a suferit abuzuri în familie în timpul copilăriei. Acea persoană, după ce a câștigat respect la locul de muncă, își poate arăta fericirea prin lacrimi.

E bine să plângi de fericire?

În primul rând, intensitatea, durata, experiențele trecute și relațiile actuale mențin o strânsă legătură cu plânsul de fericire. Prin urmare, cu cât motivele de a plânge de bucurie și/sau fericire au fost mai intense și de durată, cu atât această descărcare emoțională va fi mai intensă. Ținând cont de acest punct, plânsul de fericire ar putea fi o acțiune pozitivă pentru persoana cu aceste caracteristici.

Pe de altă parte, dacă există situații în care suntem copleșiți permanent, plânsul de fericire ar putea fi gândit ca un răspuns exacerbat, dacă apare în majoritatea momentelor pe care le trăiește persoana, notează psicologia-online.com. Cu toate acestea, este necesar să se țină cont de fiecare situație aparte. În acest fel, se poate deduce că exprimarea emoțiilor sub diverse forme constituie un act sănătos pentru ființa umană.

Urmăriți EGO.ro și pe
Horoscop săptămâna 20-26 martie 2023
9.5 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
ZGUDUITOR! Lovitură devastatoare a României în fața Ungariei! Totul e clar
Tragedie în familia Halep! Simona a făcut anunțul devastator: "Să ai grijă de ea, Papule!"
Produsul de 2 lei care te scapă de mucegaiul din ghivecele cu flori. Face minuni,...
ȘOC în lumea mondenă! Andreea Marin a vrut să se SINUCIDĂ! Primele informații, ce s-a...
Catinca Roman, dezvăluiri tulburătoare despre Petre Roman! Ce i-a făcut tatăl vitreg, în copilărie
Scandal între Antonia și Elena Chiriac! Cele două s-au lovit în văzul tuturor, într-un club...
DISPAR aceste PENSII din România, este lovitura momentului pentru pensionari: anunțul oficial de la Parlament
VIDEO Bătaie în traficul din București. Unul dintre bărbați îl lovește pe celălalt cu o...
Scandal la Survivor după ce patru foști concurenți s-au întors în Dominicană: «Nu e corect!»
Motivul pentru care Suri, fiica lui Katie Holmes și a lui Tom Cruise, nu și-a...
Transformare radicală a unui tânăr crescut la casa de copii care trăiește acum pe străzi....
Succesul intră în viața a 7 zodii începând de astăzi. Balanțele încep ascensiunea profesională
HOROSCOP APRILIE: Se întoarce roata pentru aceste zodii în Aprilie
Ofertă uriașă pentru Clara Chia Marti din partea unei publicații pentru un interviu despre Shakira...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *