De ce Regina insista întotdeauna să își țină singură umbrela. Motivul incredibil

De ce Regina insista întotdeauna să își țină singură umbrela. Motivul incredibil

De ce Regina insista întotdeauna să își țină singură umbrela. După moartea reginei Elisabeta a II-a, în luna septembrie, la Castelul Balmoral, au început să iasă la iveală o serie de informații bizare. Deși avea întotdeauna alături de ea personal care să o ajute în orice situație, fosta suverană prefera ca unele lucruri să le facă singură, fără a primi ajutorul angajaților Casei Regale. Printre obiceiurile pe care le avea se numără și faptul că prefera să își țină singură umbrela. Iată motivul.

De ce Regina insista întotdeauna să își țină singură umbrela

Regina Elisabeta a II-a a fost una dintre personalitățile marcante ale epocii noastre, care și-a condus poporul timp de șapte decenii, fiind astfel cel mai longeviv monarh britanic. De-a lungul vieții sale, fosta suverană s-a făcut remarcată nu doar prin curaj, demnitate, decență și modestie, ci și printr-un simț al umorului elegant, fin, reușind să își amuze de fiecare dată copios audiența.

Dar cu toate acestea, regina avea și obiceiuri care ni s-ar putea părea ciudate. Spre exemplu, Elisabeta insista să își țină singură umbrela, în ciuda faptului că mulți domni s-au oferit să facă asta pentru ea.

Autorul Gyles Brandreth, fost parlamentar al Marii Britanii, a povestit despre întâlnirea pe care a avut-o cu monarhul pe vremea când avea doar 20 de ani și era student la Universitatea Oxford, în anul 1968.

Regina Elisabeta a fost în vizită la prestigioasa societate de dezbateri din cadrul instituției.

„Când a plecat, l-am mustrat pe William Waldegrave (președintele Oxford Union, acum baron Waldegrave) că nu a ajutat-o cu umbrela, în timp ce o escorta prin curte în ploaie”, a spus Brandreth.

„Mi-a mărturisit atunci că Regina insistă să-și poarte singură umbrelă  întotdeauna: „Dacă o ține altcineva, stropii îi ajung pe gât”, a continuat acesta.

De ce nu voia regina să îi fie fotografiate mâinile

O altă dorință a reginei era aceea de a nu i se fotografia mâinile în pozele oficiale. Fotograful Rankin, cel care a făcut poze unora dintre cei mai faimoși oameni din lume, a mărturisit recent că suverana a refuzat cererea de a poza cu sabia pentru un portret, spunându-i: „Nu-mi plac mâinile mele”.

În 2002, la aniversarea Jubileului de Aur, Rankin s-a numărat printre cei 10 fotografi însărcinați să îi facă o fotografie reginei. El a povestit experiența pe care a avut-o în cadrul unui podcast înregistrat înainte de moartea suveranei.

„I-am spus: „Vreau foarte mult să te fotografiez ținând sabia”, iar ea mi-a răspuns: „Nu-mi plac mâinile mele”. Probabil că nu ar trebui să spun asta.”

În ciuda acestei preocupări, imaginea s-a dovedit a fi una dintre preferatele Casei Regale, deoarece regina părea atât de fericită.

„Avea un simț al umorului grozav, așa că asta am căutat cu adevărat să scot în evidență atunci când m-am dus să fac fotografia”.

5 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.