De ce roșu și verde sunt culorile Crăciunului. Ce semnificație au și care este originea lor

Povestea din spatele nuanțelor asociate cu Crăciunul

Scris de: Daoud Andra

21 Dec. 2023

De ce roșu și verde sunt culorile Crăciunului. Ce semnificație au și care este originea lor

Atunci când vine vorba despre Crăciun, sunt câteva culori pe care le asociem automat cu această sărbătoare. Indiferent că este vorba despre împodobitul bradului, decorarea locuinței sau ținutele festive, în fiecare an ne îndreptăm atenția spre anumite nuanțe. De ce roșu și verde sunt culorile Crăciunului, de fapt? Când a apărut această tradiție.

Ce simbolizează auriul de Crăciun

Sărbătoarea Crăciunului se apropie cu pași repezi, iar decorațiunile de sezon sunt peste tot. Indiferent de trendurile care se schimbă de la an la an, există câteva alegeri care se bucură de popularitate indiferent de sezon. Una dintre acestea este auriul, despre care se spune că atrage bogăția.

Globurile aurii se regăsesc în multe combinații cromatice atunci când împodobim bradul. Auriu și roșu, auriu și albastru, auriu și mov sunt doar câteva dintre cele mai populare și mai de efect. Mulți oameni aleg globuri și decorațiuni de culoare aurie nu doar pentru că arată bine în brad, ci și pentru că sunt asociate cu prosperitatea.

Citește și: Locul din casă unde trebuie să pui vâscul de Crăciun. Trucul pentru a avea parte de multă dragoste în viața ta

Culoarea aurului, cel mai prețios metal, se spune că atrage bogăția și norocul pe plan financiar. Dacă vrei să îți meargă bine în anul care vine, pune cel puțin un obiect de culoare aurie în bradul de Crăciun!

Cum decorăm bradul de Crăciun în 2023. Ce culori sunt la modă anul acesta
Auriul este o culoare care atrage abundența de Crăciun

De ce roșu și verde sunt culorile Crăciunului

De departe culorile cel mai puternic asociate cu Crăciunul sunt roșu și verde. În luna decembrie, vedem roșu peste tot: de la globuri și decorațiuni pentru casă, până la haina lui Moș Crăciun. În creștinism, acestă culoare este asociată cu sângele Mântuitorului, având o semnificație puternică.

Dincolo de simbolul legat de religie, culoarea roșie asociată Crăciunului are și o componentă de marketing. În anii ’30, compania Coca-Cola a început să popularizeze reclamele cu Moș Crăciun în reviste. Culoarea roșie predomina în aceste reclame și continuă să o facă și după aproape un secol. Din acest motiv, roșul este una dintre culorile Crăciunului, peste tot în lume.

Citește și: Jennifer Lopez și-a dezvăluit secretul care o ajută să atragă abundența. Cum își decorează artista bradul de Crăciun pentru a avea parte de noroc și bani

În ceea ce privește culoarea verde, explicația este destul de simplă. Aceasta este nuanța bradului, simbolul cel mai puternic al acestei sărbători. Verdele simbolizează viața, renașterea și speranța. Iarna, când toți copacii își pierd frunzele și natura nu mai are culoare, bradul este singurul care rămâne verde. Această culoare este aleasă pentru a celebra viața și renașterea și pentru a intra în noul an cu forțe proaspete.

Cât timp se ține bradul împodobit

Deși în ultimii ani au devenit din ce în ce mai populari brazii artificiali, chiar colorați în alte nuanțe decât verde, tradiția spune că simbolul Crăciunului trebuie să fie bradul natural. Deși mulți oameni se grăbesc și îl împodobesc chiar și cu 2-3 săptămâni înainte de Crăciun, bradul se decorează, de fapt, în Ajun. Pe 24 decembrie, casa se pregătește de sărbătoare, iar bradul este împodobit, pentru ca Moș Crăciun să lase cadourile sub el.

Citește și: Ce semnificație au globurile roșii și aurii din bradul de Crăciun. Trebuie să știi asta, înainte de a alege culoarea

Bradul se ține în casă până după Revelion, mai exact până la Bobotează. Se spune că pe data de 6 ianuarie se termină sărbătorile de iarnă, iar bradul trebuie să fie desfăcut și scos din casă. Dacă ai avut un brad natural, nu îl arunca la întâmplare, ci reciclează-l sau du-l într-un loc special amenajat pentru colectare.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Primul interviu al lui Achim, fiul Cătălinei Grama
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
Anunţul trist al momentului! Este vorba despre Florin Piersic, s-a întâmplat chiar în ziua de...
„Rămâne suspendată pentru dopaj”! Veste șoc pentru Simona Halep
Te CRUCEȘTI! Vedetele din România care au fost ÎNȘELATE de parteneri!
Meteorologii Accuweather anunță o vară ciudată în România. Temperaturi anormale în București
Uluitor cum arată casa în care locuiește Dana Budeanu și cum a decorat-o. Imagini spectaculoase
Emily Ratajkowski, 'femeia cu cei mai frumoși sâni', apariție de senzație într-o rochie super decoltată...
Mădălina Ghenea vorbește despre despărțirea de Grigor Dimitrov: „Mi se pare că e momentul potrivit...
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Andra, apariție BOMBĂ de Paște. Și-a lăsat fanii cu gura căscată
Horoscop 7 Mai 2024: Peștii ar trebui să le acorde mai multă atenție celor din...
Sfatul zilei 7 Mai 2024. Săgetătorii ar trebui să învețe să nu mai fie așa...
Top 5 zodii de bărbați care nu știu ce vor de la viață
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri....
Cel mai PROST ÎMBRĂCATE vedete la MET GALA 2024. GALERIE FOTO. Vezi ce alte celebrități...
Pepe, mesaj cu subînțeles pentru Raluca Pastramă? Artistul stârnește controverse cu noua piesă „Pasăre de...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *