De ce s-a retras Mihai Coadă, Nelu Curcă din „La Bloc”, la mănăstire. „Am căzut într-un păcat greu”. Motivul pentru care a renunțat la actorie

Mihai Coadă: „Eu am greşit şi poate că i-am nenorocit viaţa”

Scris de: Daoud Andra

12 Apr. 2023

De ce s-a retras Mihai Coadă, Nelu Curcă din „La Bloc”, la mănăstire. „Am căzut într-un păcat greu. Motivul pentru care a renunțat la actorie

Mihai Coadă a făcut furori în anii 2000, în rolul lui Nelu Curcă din sitcomul „La Bloc”. Deși s-a bucurat de un succes răsunător și a fost apreciat ca actor, acesta a ales să renunțe la showbiz și să se dedice vieții monahale. Recent a dezvăluit de ce s-a retras la mănăstire și ce l-a determinat să facă o schimbare atât de radicală.

Motivul pentru care actorul Mihai Coadă s-a retras la mănăstire

Serialul „La Bloc” a fost o rampă de lansare pentru mulți actori români. Unul dintre cele mai îndrăgite personaje a fost cel al lui Nelu Curcă, interpretat de actorul Mihai Coadă. După ce serialul s-a terminat, actorul a decis să iasă din lumina reflectoarelor și s-a retras la o mănăstire de lângă orașul natal.

Citește și: Nea Popa din ”La Bloc” vorbește, în premieră, despre banii primiți din drepturile de autor: ”Nu poți conta pe ei”. Pe ce îi cheltuiește. EXCLUSIV

De curând, Mihai Coadă și-a deschis sufletul în podcastul lui Cătălin Măruță și a vorbit despre viața monahală, dar și despre motivul care l-a determinat să aleagă calea credinței. El a spus că doar în credință și-a găsit liniștea și că nu s-a rupt de lume, ci se roagă pentru lume, având în prezent o apropiere mai mare față de divinitate. Faptul că și-a înșelat soția l-a determinat să se căiască și să ceară iertare, prin spovedanie.

„Sunt un mirean păcătos care vine la mănăstire și vreau să mă asimilez lor. Aici e Casa Domnului, ai întâlnire cu Dumnezeu aici, este o oază duhovnicească extraordinară. Nu e rupere de lume. Noi nu plecăm din lume, ne rugăm pentru lume. Am căzut într-un păcat greu, adulterul. Eu am greşit şi poate că i-am nenorocit viaţa (n.r. soției). De multe ori cazi, dar prin spovedanie reuşeşti să treci peste ele. Am stat singur trei ani, nu ştiam ce să fac.”, a povestit Mihai Coadă.

Citește și: Prin ce a trecut Maria Obretin, Sofia din Clanul, până să ajungă la actorie: „Au fost ani mulți și grei în care am avut și alte joburi, ca să îmi permit să fiu actriță” EXCLUSIV

Mihai Coadă a făcut furori în anii 2000, în rolul lui Nelu Curcă din sitcomul „La Bloc”.
Mihai Coadă s-a dedicat vieții monahale

Ce l-a determinat să renunțe la celebritate

Mihai Coadă a spus că nu mulți au înțeles decizia lui de a renunța la celebritate, în condițiile în care se bucura de foarte multă notorietate, la vremea respectivă. Juca în cel mai de succes serial al momentului, era plătit bine, avea o familie și părea că nu îi lipsește nimic. Nu avea însă conștiința împăcată cu alegerile sale, așa că a decis să îndrepte lucrurile și să se apropie de Dumnezeu.

Citește și: De ce a divorțat Andrei Aradits, după 17 ani de căsnicie. Actorul dezvăluie cu ce se confruntă: „Dacă îmi spui ceva, primul meu gând e să mă opun”

„Voiam să mă călugăresc, îmi venea să-mi las meseria, Cătăline. Nu mai puteam s-o practic. Veneam de la filmări noaptea târziu şi nu mai puteam să mă rog. Ca actor, ocupi spaţiu din tine cu vieţile altor personaje. Aici e problema. Uneori, mulți actori confundă. Uite, eu acum nu mai pot să scap de Nelu Curcă.

Se întreabă lumea ce m-a făcut să mă retrag, că eram celebru, eram la PRO TV, aveam bani, ce m-a făcut să las totul şi să aleg viaţa duhovnicească? Conştiinţa m-a făcut. Dacă te adoarme conştiinţa, eşti un mort viu. Dumnezeu vrea să-i mântuiască pe toţi, dar vrea să facă şi omul un pas. Omul să facă un pas şi El face o mie.”, a mai mărturisit Mihai Coadă, în podcastul lui Cătălin Măruță.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu mai apare Ramona Olaru la Neatza
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *