De ce să bați cuie ruginite în pomii fructiferi din curte. Secretul de top al experților, ajută mai mult decât ai fi crezut

Cuiele ruginite rezolvă o mare problemă

Scris de: Daoud Andra

26 Sep. 2023

De ce să bați cuie ruginite în pomii fructiferi din curte. Secretul de top al experților, ajută mai mult decât ai fi crezut

Pomii fructiferi au nevoie de îngrijire specifică pentru a fi roditori an după an. Pe lângă solul fertil, irigare și stropire împotriva bolilor și insectelor dăunătoare, există un truc de mare ajutor pe care grădinarii pricepuți îl aplică în cazul pomilor din livadă. Ce se întâmplă dacă bați cuie ruginite în pomii fructiferi și cum faci acest lucru corect.

Secretul grădinarilor: de ce să bați cuie ruginite în pomii fructiferi

Pentru a avea rod bogat an după an, merii, prunii, nucii și alți pomi din grădină au nevoie de apă și substanțe nutritive din belșug. Dacă solul este de calitate, pomii tineri își iau singuri prin rădăcini substanțele hrănitoare de care au nevoie și nu sunt necesare alte tratamente specifice.

În cazul pomilor bătrâni, pot apărea carențe de fier, care au impact asupra recoltei. Dacă aceștia nu mai rodesc atât de abundent cum o făceau odată, este posibil să aibă o lipsă de fier. Aceasta poate fi suplinită cu ajutorul unor banale cuie ruginite.

Citește și: Ce poți planta printre pomii fructiferi. Secretul grădinarilor pentru cele mai bogate recolte

Dacă bați un cui ruginit, până la jumătate, în trunchiul pomilor fructiferi, aceștia își vor lua fierul necesar din respectivul cui. În cazul pomilor mari, poți folosi două cuie, pe care să le dezinfectezi înainte. Vei observa că începând din anul următor, pomii vor avea rod mai bun.

De ce buncii băteau cuie ruginite în pomii fructiferi
Cuiul ruginit ajută pomii să aibă mai mult fier

Cu ce să uzi pomii fructiferi pentru un aport de fier

În cazul pomilor tineri care nu rodesc, poți rezolva problema într-un mod diferit. Pune cuie și șuruburi ruginite într-o găleată cu apă și lasă-le așa de pe o zi pe alta. Apoi, toarnă apa la rădăcina pomilor, pentru a le asigura cantitatea de fier de care au nevoie.

Pentru a te asigura că pomii vor rodi, trebuie ca toamna și primăvara să aibă parte de o îngrijire corespunzătoare. Toaletarea pomilor este esențială pentru ca aceștia să fie sănătoși și să aibă rod. Crengile uscate se taie, pentru ca cele sănătoase să se dezvolte și să facă flori și mai apoi fructe.

Citește și: Stropește merii și perii din livadă cu aceste ingrediente. Singura soluție care garantează pomi sănătoși și roditori

Atunci când apar frunzele și mugurii, pomii trebuie urmăriți pentru a vedea dacă sunt atacați de anumite insecte sau de boli. Cea mai frecventă afecțiune cu care se confruntă pomii fructiferi este putregaiul negru. Acesta poate fi combătut prin stropire cu soluții adecvate.

De asemenea, omizile, afidele și alte insecte care se hrănesc cu frunzele pomilor și îi afectează pot fi ținute la distanță prin stropiri frecvente.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Ce educație își dorește Amalia Enache să-i ofere fiicei sale
10 5 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *