De ce să mergi la terapie. Psihoterapeutul Andreea Săvulescu explică motivele și avantajele: „Copilul este o oglindă a părinților” VIDEO EXCLUSIV

Andreea Săvulescu: "Orice copil este un simptom al familiei sale, de fapt, și dacă lucrăm doar cu copilul nu se întâmplă mare lucru"
De ce să mergi la terapie. Psihoterapeutul Andreea Săvulescu explică motivele și avantajele: Copilul este o oglindă a părinților VIDEO EXCLUSIV

Andreea Săvulescu, psihoterapeut, explică de ce să mergi la terapie și care este rolul părinților atunci când decid să-și ducă copilul în fața unui specialist. Potrivit ei, o oră de terapie petrecută în cabinetul psihoterapeutului nu este deloc suficientă pentru a ajuta un copil. Aici intervine nevoia de ajutor din partea părinților.

De ce să mergi la terapie. Psihoterapeutul Andreea Săvulescu explică motivele

Andreea Săvulescu a mărturisit la Ego Life că se întâmplă des ca părinții să își ducă copiii la terapie și să se comporte ca și cum aceștia ar fi defecți iar psihoterapeutul trebuie să îl repare. Lucrurile nu sunt deloc așa. Andreea susține că este foarte important ca cel mic să aibă suport din partea întregii familii pentru a putea rezolva o problemă.

“Orice copil este un simptom al familiei sale, de fapt, și dacă lucrăm doar cu copilul nu se întâmplă mare lucru. Un copil vine o oră pe săptămână la ședința de terapie, în rest mediul lui este acasă. Și atunci este important să fie suport din partea întregii familii. De asta este greu să lucrezi cu copiii, pentru că nu este doar despre copil. Copilului trebuie să-i explici niște lucruri evident la nivelul său de înțelegere, așteptând ca el într-o zi să pună informațiile cap la cap, în schimb părintele vine cu o presiune foarte mare și de regulă copiii sunt aduși ca și cum ei ar fi defecți și noi trebuie să-i reparăm și responsabilitatea este mai degrabă a părinților”, a declarat Andreea Săvulescu, psihoterapeut.

De ce pun părinții presiune pe copii să facă cât mai multe lucruri

Andreea Săvulescu a explicat în discuția cu Dana Săvuică despre motivul pentru care mulți părinți pun presiune pe copii să facă cât mai multe lucruri. Explicația este faptul că adulții se văd pe ei prin copii și proiectează prin aceștia tot ceea ce ei nu au reușit să facă. Este greșit, potrivit specialistului. Este important ca un copil să fie întrebat ce își dorește să facă și să fie ajutat în acest sens.

„Copilul este o oglindă a părinților. Și apropo de presiune, este tot pentru că se văd pe ei prin copii și proiectează pe ei ce nu au reușit să facă. Și atunci să facă copilul meu pentru mine. Copilul este o entitate distinctă și e important să ne conectăm la el. Tu ce vrei? Nu știi ce vrei? Hai să vedem. Descoperim împreună”, a mai spus Andreea Săvulescu.

Emisiunea Ego Life este prezentată de Dana Săvuică și poate fi urmărită în fiecare luni, de la ora 21:00 pe pagina www.ego.ro, sau pe canalul de YouTube al emisiunii.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *