De ce să pui carnea de pui în lapte câteva minute înainte de preparare. Trucul e genial, numai așa o vei prepara

Beneficiile marinării cărnii de pui cu lapte
De ce să pui carnea de pui în lapte câteva minute înainte de preparare. Trucul e genial, numai așa o vei prepara

De ce să pui carnea de pui în lapte câteva minute înainte de preparare. În bucătărie există multe secrete. Uneori ne întrebăm cum este posibil să pregătim aceeași rețetă ca o altă persoană și să nu obținem aceleași rezultate. Acest lucru se datorează unor mici trucuri care pot face o mare diferență în ceea ce privește mâncărurile noastre.

Astăzi îți vom prezenta beneficiile incredibile ale marinării puiului cu lapte. Această metodă va face ca mesele să fie la un alt nivel.

De ce să pui carnea de pui în lapte câteva minute înainte de preparare

Marinarea reprezintă combinarea diferitelor ingrediente pentru a îmbiba alimentele înainte de a le găti. Aproape întotdeauna este vorba de un amestec lichid sau semilichid în care se adaugă condimente pentru a le da gust.

Nu uita că în laptele pentru marinat poți adăuga condimente precum sare, piper, usturoi sau ierburi pentru a-i da mult mai multă savoare. Acest proces poate face diferența în ceea ce privește preparatele tale.

Beneficiile incredibile ale marinării puiului cu lapte

Produsele lactate, cum ar fi laptele bătut, laptele sau iaurtul simplu neîndulcit, ajută la frăgezirea cărnii fără a-i modifica textura.

De asemena, lactatele au propirietatea de a face ca puiul să fie mai suculent. Acidul lactic din produsele lactate accelerează interacțiunile chimice, astfel încât enzimele descompun proteinele și colagenul, făcând carnea mult mai fragedă.

Aceste produse ajută și celelalte ingrediente să adere mai ușor, astfel încât puiul va ieșit mai crocant la exterior, moale în interior și plin de aromă.

Cât timp putem păstra carnea pui la congelator

Prin congelare, alimentele se păstrează mult mai bine și rezistă mult mai mult timp. Congelarea cărnii crude de pui este metoda cea mai indicată de a o păstra însiguranță, fără a exista riscul dezvoltării bacteriilor care pot cauza toxiinnfecții alimentare. Există însă şi o dată limită pentru carnea de pui, chiar dacă aceasta este congelată.

Potrivit experților, puiul și curcanul pot rezista aproximativ 12 luni la congelator, cu condiția de a fi lăsați întregi. În cazul în care puiul a fost tăiat și împărțit în mai multe bucăți gata de congelat, trebuie să știi că nu este idicat să îl consumi mai târziu de opt-nouă luni. De asemenea, este recomandat ca atunci când congelezi un pui să notezi pe ambalaj data la care l-ai pus în congelator.

Totodată, trebuie ținut cont și de situația în care puiul sau curcanul a fost cumpărat gata congelat. În acest caz, carnea va trebui consumată în termen de 10 luni de la momentul în care ai pus-o în congelator.

Citește și: „Secretul celor mai gustoase pulpe de pui. Numai așa le vei prepara de acum înainte. Rețeta face furori

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Familia Măruță se pregătește pentru un nou film, după succesul înregistrat de "Tati part-time"
9 14 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *