De ce să pui două linguri de oțet când faci cartofi prăjiți. Trucul secret al marilor bucătari

De ce să pui două linguri de oțet când faci cartofi prăjiți. Trucul secret al marilor bucătari

Cartofii sunt, fără îndoială, unul dintre cele mai populare alimente consumate în întreaga lume. Indiferent dacă îi găsim în meniurile restaurantelor, pregătiți în diverse feluri, sau pe rafturile magazinelor, cartofii pot fi transformați în delicioase preparate chiar și în propria bucătărie. Există însă un truc simplu la care poți apela pentru a obține cei mai gustoși cartofi.

Cum să prepari cei mai savuroși cartofi prăjiți

secretul cartofilor prăjiți crocanți
 

Dacă te-ai întrebat vreodată dacă există o altă metodă de a pregăti cartofii prăjiți în afară de cea obișnuită, răspunsul este da! În loc să te limitezi la spălarea cartofilor înainte de a-i prăji, un truc recomandat de mari bucătari constă în fierberea prealabilă a cartofilor în apă, cu adăugarea unei cantități de oțet. Acest „secret” se aplică atât atunci când vrei să pregătești cartofi prăjiți, dar și când dorești să prepari piure de cartofi.

Începe prin a pregăti cartofii pentru prăjire. Spală-i bine sub apă rece pentru a îndepărta excesul de amidon. Apoi, ia o cratiță mare și umple-o cu apă rece. Adaugă sare și câteva linguri de oțet alb. Adu apa la punctul de fierbere și adaugă cartofii. Lasă-i să fiarbă timp de câteva minute, până când devin puțin mai moi, dar nu foarte moi, apoi îi pregătești ca de obicei. Nu trebuie să îți faci griji, deoarece oțetul nu schimbă gustul preparatului, acesta îmbunătățește textura cartofilor și chiar le conferă un gust mai bun.

Ce beneficii are oțetul asupra cartofilor prăjiți

După ce ai dat în clocot cartofii cu sarea și oțetul și ai continuat să îi gătești în mod normal, trebuie să îi scoți cu grijă din tigaie și să-i așezi pe un prosop de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei. Această etapă importantă vă va asigura că gustul cartofilor prăjiți nu va fi înecat în ulei și că vei obține o textură crocantă perfectă.

Lasă cartofii să se odihnească câteva momente, apoi poți să-i servești fierbinți alături de sosurile preferate sau ca și garnitură delicioasă la diferite feluri de mâncare. De asemenea, acest truc simplu, dar eficient, cu oțet alb în timpul fierberii cartofilor va transforma felul în care îi prepari într-o adevărată experiență culinară. Gustul ușor și distinct al oțetului, alături de textura fragedă în interior și crocantă la exterior, va transforma cartofii prăjiți într-o adevărată delicatesă. Încearcă acest truc simplu și bucură-te de cartofi prăjiți perfecți în confortul propriei tale bucătării!

 

 

 

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
7.6 7 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *