De ce să pui folie de aluminiu în încălțăminte. Trucul e uimitor, te va ajuta enorm

Nu vei mai sta fără staniol în încălțămintea preferată.
De ce să pui folie de aluminiu în încălțăminte. Trucul e uimitor, te va ajuta enorm

În sezonul rece, multă lume alege încălțămintea cea mai călduroasă pentru a face față frigului. De obicei, branțurile calde sunt esențiale iarna, pentru că acestea protejează picioarele de impactul cu solul înghețat. Dar de ce este bine să pui olie de aluminiu în încălțăminte? Acest truc te va ajuta enorm.

Motivul pentru care e bine să pui folie de aluminiu în încălțăminte

Iarna este musai să purtăm încălțăminte călduroasă, dar și confortabilă. Puțini știu că branțurile termoizolante din aluminiu sunt soluția ideală pentru a rezista gerului din sezonul rece. Acestea sunt ideale pentru orice tip de încălțăminte, dar au o modalitate aparte de a le fixa în interiorul ghetelor.

Așadar, dacă puneți folie de aluminiu în încălțăminte, aceasta îți va încălzi picioarele, dar va absorbi eficient umezeala și transpirația. Cu siguranță nu știați că staniolul va împiedica frigul să treacă prin pantofi și să ajungă la picioare.

Citește și: Cu ce poți să cureți petele de transpirație sau deodorant de pe hainele albe și colorate. Trucul banal care face o treabă excelentă

De aceea, pentru ca folia de aluminiu să acționeze în timpul iernii, trebuie să știți cum să o puneți la încălțăminte. Partea din pâslă să fie orientată în sus, iar partea de aluminiu în jos, pe talpa încălțămintei.

Pe de altă parte, sunt persoane care procedează exact invers, iar căldura va fi prinsă în interiorul pantofilor, producând o senzație neplăcută și transpirație excesivă.

Cum se confecționează o talpă cu folie de aluminiu

Dacă vreți să nu simțiți frigul la picioare în timpul iernii, iată cum să faceți o talpă cu folie de aluminiu. Prima dată scoate branțul vechi din pantof și agită-l bine pentru a îndepărta murdăria. Apoi pune foaia de aluminiu pe un carton și așază talpa pe foaie.

Cu ajutorul unui marker, desenează forma tălpii. Apoi pui niște lipici lichid pe partea inferioară a tălpii înainte de a o așeza pe folia de aluminiu netăiată. După ce lipiciul s-a uscat, taie ușor folia de aluminiu cu foarfecele, respectând trasarea pe care ați făcut-o. La final, pune talpa în interiorul pantofilor.

Totuși, după fiecare utilizare a foliei de aluminiu în încălțăminte, aceasta trebuie uscată. Puteți folosi ziare pentru a o usca mai rapid dacă ați transpirat!

Citește și: De ce să pui folie de aluminiu în borcanul cu orez sau făină. Trucul e genial, te scapă de o mare problemă

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
6 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *