De ce să pui frunze de dafin în colțurile camerelor din casă. Trucul genial, ți-ai fi dorit să-l știi mai devreme

Vei folosi des acest truc
De ce să pui frunze de dafin în colțurile camerelor din casă. Trucul genial, ți-ai fi dorit să-l știi mai devreme

Frunzele de dafin sunt de mare ajutor în casă, nu numai pentru a prepara diferite feluri de mâncare. Există persoane care se asigură că zdrobesc câteva fruze de dafin și le pun în colțurile camerelor din casă. Astfel scapă de o problemă des întâlnită.

Remediu natural. De ce să pui frunze de dafin în colțurile camerelor

Insectele reprezintă o problemă des întâlnită în multe case. Deși se spune despre ele că reprezintă una dintre mașinile de reciclare de top ale naturii, ele curățând murdăria din mediul înconjurător atunci când se hrănesc cu materiale în descompunere. Chiar dacă sunt foarte utile pentru mediu, ele pot deveni enervante atunci când ajung în casă.

Află cum să folosești frunzele de dafin pentru a alunga insectele din casa ta:

Frunzele de dafin sunt folosite nu doar în bucătărie pentru a oferi aromă mâncărurilor, ci și în diverse scopuri în gospodărie, inclusiv ca respingător natural pentru țânțari și alte insecte.

Ce ai de făcut? Așează câteva frunze de dafin pe pervazurile ferestrelor, în colțurile camerelor, în jurul plintei, dar și în spatele mobilei sau frigiderului/dulapurilor. În timp, asigură-te că le înlocuiești, atunci când mirosul se reduce.

Vezi și – Ce să scrii pe frunza de dafin, înainte de a o pune în portofel sau în poșetă. Secretul care atrage banii în viața ta

Beneficiile frunzelor de dafin

Dafinul este o plantă care de secole este utilizată atât în scopuri medicinale, cât și pentru a da aromă diferitelor tipuri de mâncare. Consumate des, ajută la reducerea gazelor și a balonării și luptă împotriva daunelor provocate de radicalii liberi datorită antioxidanților săi. Există și dovezi care demonstrează că frunzele de dafin pot ajuta la tratarea mătreții, a durerilor musculare și articulare și a infecțiilor cutanate.

Frunza de dafin, chiar și uleiul esențial de dafin, au beneficii antiinflamatorii, antimicrobiene și antioxidante datorită antioxidanților și altor compuși protectori care se găsesc în plantă.

Un studiu făcut la Universitatea de Stat pentru Agricultură și Tehnică din Carolina de Nord s-a concentrat pe activitățile antimicrobiene și antioxidante ale uleiurilor esențiale specifice din pelin alb, geranium cu miros de trandafir și dafin pe produse proaspete împotriva bacteriilor periculoase, inclusiv Salmonella și E.coli. Toate cele trei uleiuri esențiale au prezentat proprietăți antioxidante, cea mai mare activitate fiind înregistrată în cazul uleiului esențial de dafin.

Vezi și – A înmuiat frunze de dafin în apă cu sare și a stropit prin toată casa. Efectul e fabulos, așa vei proceda și tu

Urmăriți EGO.ro și pe
Radu Ștefan Bănică VREA la Eurovision?!
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *