De ce să pui unt în cafea, de fapt. Trucul inteligent pe care trebuie să-l încerci. E remediu pentru multe probleme

Pe cât de ciudată pare, pe atât de eficientă este combinația

Scris de: Daoud Andra

27 May. 2023

De ce să pui unt în cafea, de fapt. Trucul inteligent pe care trebuie să-l încerci. E remediu pentru multe probleme

Cafeaua este băutura cu care mulți oameni își încep ziua. În timp ce unii preferă cafeaua neagră, neîndulcită, alții aleg să adauge în ea lapte, frișcă, zahăr sau diferite siropuri aromate, pentru a-i îmbunătăți gustul. Există voci care susțin însă că un alt ingredient ar trebui să fie adăugat în cafea, pentru că are numeroase beneficii. De ce să pui unt în cafea și când ar trebui să îl adaugi.

Motivul pentru care ar trebui să pui unt în cafea dimineața

Untul este un aliment care are numeroase beneficii nutriționale. Este bogat în proteine și grăsimi sănătoase și mulți oameni îl folosesc la gătit sau îl mănâncă întins pe pâine, la micul dejun. O altă modalitate de a consuma untul este să îl adaugi în cafea. Pe cât de ciudat pare, pe atât de benefic poate fi, susțin unele voci.

Citește și: Trucul care face cafeaua și mai gustoasă. Ce trebuie să pui de fapt în ea. Așa va avea o aromă intensă

Obiceiul de a bea cafeaua cu unt este foarte popular în SUA, iar această cafea se mai numește și „antiglonț”. A fost popularizată de către Dave Asprey, ca metodă de slăbit. El susține că, dacă adaugi unt în cafea, vei avea o senzație de sațietate și astfel poți sări peste micul dejun. Cafeaua nu conține calorii, însă untul este un aliment hrănitor, bogat în proteine și grăsimi sănătoase.

Un alt beneficiu este acela că favorizează digestia. Cafeaua are oricum efect diuretic, însă în combinație cu untul, ajută digestia și mai mult. Este un remediu excelent împotriva constipației.

Citește și: Carmen Brumă, despre cea mai bună cafea: „Are efecte pozitive”. De ce trebuie să te ferești de fapt VIDEO EXCLUSIV

De ce să pui unt în cafea, de fapt. Trucul inteligent pe care trebuie să-l încerci. E remediu pentru multe probleme 1
Untul se adaugă atunci când cafeaua este fierbinte

Untul se adaugă în cafeaua fierbinte

Fiind bogat în grăsimi, untul oferă cafelei un gust bogat și o face mai sățioasă. Mulți oameni simt senzație de foame după ce beau cafea, însă datorită untului, nu se mai întâmplă acest lucru. Pentru a se dizolva complet, este nevoie să adaugi untul în cafea când aceasta este fierbinte. În acest fel, untul și cafeaua se vor omogeniza.

Citește și: De ce ar trebui să pui puțină sare în cafea. Nu mulți știu asta

Chiar dacă nu îți place să bei cafeaua fierbinte, este important să adaugi untul de la început și să amesteci până când acesta se dizolvă. După aceea, poți lăsa cafeaua cu unt la răcit și o poți savura când dorești.

Dacă vrei să dai un plus de savoare cafelei, fără să-i adaugi calorii, poți pune un vârf de cuțit de scorțișoară în ceașcă. Aceasta oferă o aromă deosebită cafelei, dar are și efect antioxidant.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Victoria Răileanu a ales nume pentru fiica ei încă din primele zile de sarcină
8.5 4 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *