De ce să speli căpșunele în apă cu sare înainte să le consumi. Metoda pe care o vei folosi mereu

Așa te asiguri că sunt complet curate

Scris de: Daoud Andra

13 Jun. 2023

De ce să speli căpșunele în apă cu sare înainte să le consumi. Metoda pe care o vei folosi mereu

Căpșunele sunt, alături de cireșe, fructele-vedetă ale începutului de vară. Indiferent că le culegi din propria grădină sau le cumperi de la piață, înainte de a le consuma ar trebui să speli căpșunele în apă cu sare. De ce este important să nu sari acest pas și ce beneficiu are pentru fructe.

Motivul pentru care ar trebui să speli căpșunele în apă cu sare înainte să le mănânci

Indiferent că urmează să le consumi ca atare, să le incluzi în diferite deserturi sau să prepari din ele gem sau dulceață, căpșunele ar trebui să fie perfect curate. Atunci când le culegi din grădină sau le cumperi din piață, aceste fructe au pe suprafața lor urme de pământ și nisip pe care trebuie să le îndepărtezi.

Citește și: Căpșuni sau căpșune? Când și cum se folosește corect. Mulți români fac confuzia

Pe lângă acestea, pe suprafața căpșunelor sau în interiorul lor se pot ascunde mici insecte care se hrănesc cu pulpa acestora și pe care ar trebui să le îndepărtăm. Acest lucru se poate face foarte ușor, dacă pui fructele în apă cu sare.

Dizolvă o lingură de sare într-un bol cu apă rece și lasă căpșunele acolo timp de 15 minute. Furnicile, viermișorii și alte insecte mici care se află pe fructe se vor ridica la suprafață, iar căpșunele vor fi perfect curate și numai bune de mâncat. În plus, sarea potențează gustul fructelor. Tot ce mai ai de făcut este să clătești căpșunele cu un jet de apă rece, după care le poți consuma.

Citește și: Ce să nu plantezi niciodată lângă căpșuni. Riști să îți distrugă recolta

De ce să speli căpșunile în apă cu sare înainte să le consumi
Apa cu sare te ajută să cureți foarte bine căpșunele

De ce să speli fructele și legumele în apă cu bicarbonat

Atunci când culegi legumele și fructele din propria grădină, știi exact ce substanțe ai aplicat pe ele și dacă ai folosit pesticide. În cazul fructelor și legumelor cumpărate, sunt șanse mari ca acestea să fie tratate cu tot felul de substanțe chimice. Cea mai mare mare cantitate de pesticide rămâne stocată în coajă, de aceea este important să spălăm legumele și fructele cu bicarbonat de sodiu.

Citește și: Trucul genial care te ajută să păstrezi căpșunile proaspete mai mult timp. Așa nu se vor strica, metoda e chiar banală

După ce ai cumpărat alimentele proaspete, umple chiuveta din bucătărie cu apă și dizolvă conținutul unui plic de bicarbonat de sodiu. Pune fructele și legumele în apa cu bicarbonat și lasă-le timp de 15-20 de minute. În acest fel, pesticidele din alimente vor fi eliminate în mare măsură, astfel că fructele și legumele sunt mai sigure pentru consum.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Ce se întâmplă cu Kate Middleton și prințul William, după anunțul șocant al bolii
5.6 11 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *