De ce să speli lenjeria nouă de pat înainte de a o folosi. Efectele nebănuite

De ce este bine sa speli lenjeria nouă înainte de utilizare.
De ce să speli lenjeria nouă de pat înainte de a o folosi. Efectele nebănuite

Când cumperi un set nou de cearșafuri este tentant să-ți faci patul și le folosești imediat ce desfaci ambalajul. În timp ce noua lenjerie poate părea luxoasă și confortabilă chiar de la bun început, utilizarea lor nu este tocmai indicată. Chiar și lenjeria nouă ar putea adăposti unele particule nedorite, cum ar fi praful și murdăria. În plus, produsele folosite pentru a le face să arate bine  pe rafturi le-ar putea da un aspect inconfortabil.

De ce să speli lenjeria nouă de pat înainte de a o folosi

În plus, lenjeriile de pat pot avea în țesătură aditivi care cauzează iritații ale pielii și ar putea provoca măncărimi. Cearșafurile de pat sunt, de asemenea, produse de fabrică, manipulate de o mare varietate de muncitori. Chiar și fibrele naturale, cum ar fi bambusul, pot capta substanțe chimice nedorite și iritanți pe măsură ce sunt folosite fără a fi spălate.

Poate fi incomodă

Adevărul este că, deși lenjeria de pat nouă ar putea părea proaspătă și gata de utilizare, aceasta poate fi în continuare acoperită cu substanțe din procesulde fabricație. Un ingredient utilizat astfel este amidonul. Acesta este folosit pentru a menține materialele netede în ambalajul lor și pentru a le oferi acel aspect atractiv și proaspăt. Totuși, acest amidon poate face unele cearșafuri să zgârie atunci când sunt scoase pentru prima dată din pachet. Pe lângă faptul că sunt incomode, substanțele chimice utilizate în procesul de fabricație pot irita pielea sensibilă.

Observi mai ușor defectele

De asemenea, merită să iei în considerare faptul că, dacă există un defect în noua lenjerie, este mai ușor de văzut. O mică ruptură sau un nasture cusut prost, pot fi mai ușor de observat după ce ai spălat cearșafurile. Este bine să vezi eventualele defecte cât mai curând posibil, astfel încât să schimba eventual produsul, în intervalul de timp corespunzător.

Cu toții ne simțim mai confortabil în propriul nostru pat și în propriul nostru mediu. De aceea, prin spălarea lenjeriei de pat înainte de utilizare înseamnă că îi poți oferi un miros familiar înainte de a te urca în pat. Asta poate duce la o noapte mai relaxantă și la un somn mai odihnitor.

Previi iritațiile

Nu în ultimul rând, iritațiile se numără printre cele mai neplăcute efecte cauzate de lenjeria folosită fără a fi spălată. Substanțele care pot cauza iritații nu sunt vizibile și nici nu se remarcă printr-un semn deosebit, în afară de textura cearșafurilor, care se pot simți puțin rigide la atingere. Cu toate acestea, dacă ai pielea sensibilă, este posibil să observi o iritație de la orice resturi chimice rămase în țesătură.

Citește și cum să speli plapuma acasă, fără să o strici. Va fi ca nouă

8 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.