De ce să stropești carnea cu bere înainte de a o pune pe grătar. Trucul inteligent al bucătarilor

De ce să stropești carnea cu bere înainte de a o pune pe grătar. Trucul inteligent al bucătarilor

Berea este una dintre cele mai poulare băuturi din întreaga lume. Însă chiar dacă toți o consumăm ca atare, berea poate fi folosită și în anumite rețete și trucuri ce țin de gătit. Spre exemplu, atunci când prepari carne pe grtar. Acesta este un truc cunoscut de bucătarii cu experiență, iar rezultatele sale sunt cu adevărat uimitoare.

De ce să stropești grătarul cu bere, înainte de a așeza carnea pe el

Berea este un ingredient util în bucătărie și poate fi folosită inclusiv atunci când prepari carne la grătar. Berea spumoasă poate îmbunătăți foarte mult gustul cărnii.

Este un întreg proces chimic în urma căruia fibrele din carne devin mai moi și mai suculente și mai fragede, iar la final, carnea va avea un gust absolut delicios.

Însă nu doar berea poate fi folosită la grătar, ci și apa minerală, întrucât are proprietăți similare.

Berea este capabilă să dea o nuanță deosebită gustului cărnii făcută pe grătar. Dat cu toate acestea, gustul preparatului va diferi în funcție de calitatea și tipul băuturii.

Spre exemplu, dacă vrei să gătești carne de pasăre, este recomandat să folosești bere blondă. În schimb, pentru carnea de porc sau de vită se folosește berea neagră.

Un grătar delicios necesită o cantitate mică de băutură. Un pahar de bere este suficient pentru un kg de carne. Lasă carnea în marinadă cel puțin 3-4 ore.

Citește și: De ce se pune sare peste cărbunii încinși. Secretul unui grătar excelent

Berea, un ingredient excelent pentru păr

Pe lângă plăcerea pe care o oferă în timpul consumului și rețetele la care poate fi folosită, berea este un excelent ingredient pentru creșterea și vitalizarea părului.

Berea are un efect hidratant asupra podoabei capilare. Compoziția sa bogată în vitamine, proteine și minerale, precum vitamina B, proteinele de malț și antioxidanții ajută la hidratarea și hrănirea firelor de păr. Aceste substanțe pătrund în structura firului de păr, ajutându-l să-și mențină nivelul optim de umiditate și evitând astfel uscarea și fragilitatea.

Un alt beneficiu al berii pentru păr este capacitatea sa de a oferi strălucire și volum. Acidul lactic prezent în bere are proprietăți de închidere a cuticulelor părului, ceea ce duce la o reflectare mai bună a luminii și un aspect mai strălucitor al părului. De asemenea, dioxidul de carbon din bere poate adăuga volum și textură firelor de păr subțiri.

Un alt aspect benefic al berii pentru păr este stimularea creșterii firelor de păr. Nutrienții esențiali, cum ar fi vitaminele din complexul B, biotina și proteinele, pot ajuta la îmbunătățirea circulației sanguine la nivelul scalpului, ceea ce, la rândul său, poate promova creșterea sănătoasă a părului. De asemenea, proteinele și aminoacizii conținuți în bere pot consolida rădăcinile părului și pot preveni căderea excesivă.

Cum trebuie procedat

După spălarea părului cu șampon și balsam, poți încheia rutina de îngrijire prin clătirea finală cu bere. Înainte de a te clăti, toarnă bere într-un recipient și las-o să-și piardă puțin din efervescență. Apoi, aplică berea pe părul umed și masează ușor scalpul. Lasă să acționeze câteva minute și apoi clătește din nou. Astfel, părul tău va căpăta strălucire și volum, devenind totodată mai sănătos.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
7.3 6 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *