De ce se fierbe slănina în zeamă de varză. Doar așa o vei prepara de acum încolo, iese fragedă și gustoasă

Rețeta pentru o slănină delicioasă
De ce se fierbe slănina în zeamă de varză. Doar așa o vei prepara de acum încolo, iese fragedă și gustoasă

Doar câteva zile ne despart de Crăciun și Revelion, sărbătorile de iarnă, pentru care gospodinele se pregătesc de zor. Sarmale, salată de boeuf, cârnați de casă sau slănină proaspătă. Vei vedea mai jos un truc foarte interesant și anume: de ce se fierbe slănina în zeamă de varză? Pentru cine nu știa acest truc, de acum înainte doar așa o va pregăti.

Cum se pregătește slănina în zeamă de varză

Bunicile noastre făceau mereu această rețetă deoarece reprezintă un deliciu culinar în dimineața zilei de Crăciun. Slănina fiartă în zeamă de varză se servește cu ceapă roșie și un pahar de rachiu, în multe zone din țară. Astfel reprezintă un adevărat răsfăț pentru papilele gustative.

Rețeta de slănină fiartă în zeamă de varză este simplă și poate fi făcută de oricine. Este nevoie doar să fie respectați câțiva pași.

Ingredientele necesare:

750 g – 1 kg slănină de porc (poți alege o bucată de slănină și o bucată de piept de porc), 2-3 foi de dafin, 1 lingură de piper boabe, 1 lingură de cimbru uscat, mărunțit, 1 lingură de mărar uscat, mărunțit, 1 căpățână de usturoi, 2 l de zeamă de varză, 1 linguriță de sare și 1 linguriță de ulei.

De ce se fierbe slănina în zeamă de varză?

Atunci când slănina este fiartă în zeamă de varză își pierde din conținutul de grăsime și devine foarte, foarte fragedă.

Așadar, pune la fiert doi litri de zeamă de varză într-o oală mai mare, apoi adaugă foile de dafin, trei, patru căței de usturoi zdrobiți, piper, cimbrul și mărarul apoi lasă să fiarbă. Când amestecul dă în clocot pune slănina tăiată în bucăți mari. Se lasă la fiert pentru 30-40 de minute. Timpul variază în funcție de cât de groase sunt bucățile de slănină. Pentru a verifica dacă este gata, din când în când se înțeapă slănina cu o furculiță. Atunci când furculița intră ușor în slănină înseamnă că aceasta este fiartă.

Alt truc pentru slănină fragedă

După ce ai scos bucățile de slănină din oală, presează-le între două funduri de lemn și pune și o greutate deasupra pentru a se răci și pentru a se scurge zeama. Zdrobește restul de usturoi și fă-l o pastă, apoi freacă-l cu o linguriță de sare și una de ulei. Compoziția se întinge peste bucățile de slănină, apoi se lasă la rece pentru aproximativ două ore. La final se poate presăra peste ea boia dulce.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Decizia majoră luată de Dan Cruceru, după ce a prezentat primul sezon Survivor România
9 443 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *