De ce se îngălbenesc frunzele la castraveți. Amestecul puternic care salvează recolta, iată ce trebuie să faci imediat

Remediul ieftin și eficient

Scris de: Daoud Andra

21 Jul. 2023

De ce se îngălbenesc frunzele la castraveți. Amestecul puternic care salvează recolta, iată ce trebuie să faci imediat

Plantele din grădină pot fi afectate atât de condițiile de mediu, cât și de anumite afecțiuni sau insecte dăunătoare. Pentru a salva recolta, oamenii au la îndemână câteva soluții simple, dar pot apela și la produse speciale pentru îngrijirea plantelor. De ce se îngălbenesc frunzele la castraveți și ce poți aplica pentru a scăpa de această problemă.

Motivul pentru care se îngălbenesc frunzele la castraveți

De cele mai multe ori, atunci când plantele au de suferit, acest lucru se vede pe frunze. Acestea se pot usca, se pot ofili sau pot să apară pe ele anumite pete, care dau de înțeles că planta are nevoie de îngrijire specială. Uneori cauza o reprezintă condițiile de mediu, însă în alte cazuri este vorba despre anumite afecțiuni specifice plantelor.

Citește și: Stropește cu această soluție castraveții și ardeii. Nimeni nu o să aibă recoltă așa bogată

Pentru a te bucura de o recoltă bogată de castraveți, trebuie să fii atent la aspectul frunzelor acestora. Atunci când frunzele încep să se îngălbenească pe margini, înseamnă că nu primesc suficientă apă, dar și că le lipsește potasiul. Castravetele este o plantă care are nevoie să fie hrănită des, atât cu îngrășăminte organice, cât și cu soluții specifice, cum ar fi cele bogate în potasiu.

O sursă naturală și la îndemână de potasiu este cenușa. Aceasta poate fi amestecată cu apă și adăugată la rădăcina castraveților, după ce aceștia au fost udați. Pentru a echilibra PH-ul solului, se adaugă și o linguriță de sare de lămâie, la o găleată de apă și o jumătate de kilogram de cenușă.

Citește și: De ce sunt amari castraveții din grădină. Trucul special care poate salva situația

Trucul pentru a obține o recoltă triplă de castraveți pe o suprafață mică
Castraveți de grădină

Cum combați acarienii care atacă plantele

Dacă frunzele de castravete au pete albe de dimensiune mică, este important să verifici dosul frunzelor. Acestea pot fi atacate de afide, acele insecte mici, care se hrănesc cu frunze și care distrug plantele. Insectele au o culoare verzuie, asemănătoare cu a frunzelor și pot fi greu de observat.

Citește și: Cu ce să stropești castraveții din grădină pentru o recoltă mai bogată. Tratamentul banal și eficient cu efecte uimitoare

Pentru a le combate, poți apela la lapte sau la zer. Se diluează o jumătate de litru de lapte în 5 litri de apă și se adaugă și puțin săpun lichid, pentru ca soluția să aibă aderență. Se pulverizează amestecul pe frunzele plantelor, o dată pe săptămână. Este important ca stropirea să fie făcută seara, după apusul soarelui, în caz contrar frunzele se pot opări, din cauza căldurii.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Decizia majoră luată de Dan Cruceru, după ce a prezentat primul sezon Survivor România
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *