De ce se tem pisicile cel mai mult. Principalele motive, multe dintre ele te vor surprinde

Sfaturi pentru cei care au pisici acasă
De ce se tem pisicile cel mai mult. Principalele motive, multe dintre ele te vor surprinde

Există multe pisici care, în mod natural, sunt mai fricoase datorită structurii lor genetice. Rasele mai mari și mai puternice însă, pot părea mai încrezătoare. De ce se tem pisicile? Află de mai jos care pot fi fricile acestor mici feline.

Ce le poate speria pe pisici. Cele mai comune motive

Zgomote puternice. La fel ca și în cazul câinilor, și pisicile pot fi speriate de tunete sau artificii. În casă pisicile mai pot fi adesea speriate de aparatele electrocasnice care fac zgomot puternic, mai ales dacă nu sunt obișnuite cu ele. Aspiratorul, mașina de tuns iarna, mașina de spălat sau uscătorul de păr sunt doar câteva exemple.

Oglinzi. Există pisici care le ignoră complet și altele care se tem de ele. Ca majoritatea animalelor, pisicile nu se recunosc în oglindă. Astfel poate ataca sau fugi.

Vezi și – Câte cuvinte înțeleg pisicile și care sunt acestea. Detalii uimitoare dezvăluite de oamenii de știință

Mobilierul nou. Există pisici care par agitate sau chiar nervoase atunci când apar piese noi de mobilier în casă. Un truc în această situație este așezarea unei perne sau a păturii preferate pe articolele noi pentru ca animalul să se acomodeze mai ușor cu noul mobilier.

Alte pisici și alți câini. Pisicile tind să se aperie atunci când o altă pisică sau un câine intră pe teritoriul lor. Dacă vei lua încă o pisică, cel mai indicat este să o aduci în prezența celei pe care o ai deja treptat. Continuă așa până se vor obișnui.

Oameni noi. Atunci când o persoană nouă apare în casă, fie că e în vizită, fie că va sta câteva zile, are un miros diferit comparativ cu cei care locuiesc deja acolo. Astfel pisica poate reacționa imprevizibil.

Ce e de făcut pentru ca pisicile să nu se mai sperie

Potrivit specialiștilor, prevenirea este mai bună decât vindecarea. Astfel dacă tocmai ți-ai luat o pisică prezintă-i cu blândețe aparatele care fac zgomot, diferite tipuri de oameni și alte animale de companie care sunt prietenoase, sănătoase și vaccinate. De asemenea, permite-i întotdeauna pisicii să se îndepărteze din situațiile înfricoșătoare, deoarece forțarea să-și înfrunte temerile nu va face decât să-i înrăutățească anxietatea.

Totodată, dacă observi în mod regulat semne de frică la pisica ta sau orice altă schimbare bruscă de comportament, consultă un medic veterinar.

Vezi și – Plante toxice pentru pisici și câini. Ce e bine să eviți, pot fi periculoase pentru animalul tău de companie

Urmăriți EGO.ro și pe
Horoscop săptămâna 2-8 octombrie 2023
10 4 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *