De ce sunt criticate femeile când aleg să nu facă copii. Radu Leca, psiholog: “Femeia este pusă la zid pentru “obrăznicia de care dă dovadă”, dorindu-și să fie mai mult decât mamă”. EXCLUSIV

Solista Delia a declanșat o avalanșă de comentarii, după ce a menționat de ce nu își dorește să fie mamă.
De ce sunt criticate femeile când aleg să nu facă copii. Radu Leca, psiholog: “Femeia este pusă la zid pentru “obrăznicia de care dă dovadă”, dorindu-și să fie mai mult decât mamă”. EXCLUSIV

În ultima perioadă s-a vorbit foarte des, pe Internet, despre alegerea femeilor care nu își doresc să fie mame. Solista Delia Matache, mai cu seamă, a deschis subiectul din partea persoanelor publice, explicând că oamenii care nu aduc copii pe lume ar trebui să fie felicitați. Totuși, vedeta a fost pusă la zid de mulți internauți. Radu Leca, psiholog, ne-a explicat, în exclusivitate pentru Ego.ro, de ce femeile sunt criticate când aleg să nu facă copii.

Radu Leca, psiholog: “Femeile sunt cele care au, din păcate, parte de toate elementele de răzbunare din partea celor din jur”

Psihologul Radu Leca a dezvăluit că, în momentul în care o femeie nu își dorește să fie mamă, este osândită și judecată de societate, ba chiar se poate confrunta și cu bullying public. Acest lucru se întâmplă pentru că respectiva persoană a ales un drum diferit de toți ceilalți:

“Lucrurile sunt clare, simple și strategice. Întotdeauna va exista noțiunea de judecată. Judecata nu vine de la sine, vine, pur și simplu, sub formă de răzbunare. Femeile sunt cele care au, din păcate, parte de toate elementele de răzbunare din partea celor din jur. În clipa în care o femeie decide să nu facă copii sau să nu își întemeieze o familie, dorindu-și, poate, un alt tip de viață sau având confort în partea de carieră, este automat judecată și osândită din toate punctele de vedere. Se ajunge până în punctul în care subiectul intră în contact cu noțiunea de bullying public. Acest lucru se întâmplă fiindcă a avut îndrăzneala în fața societății de a nu crea, de a nu realiza, de a nu face ceea ce toți ceilalți fac”.

Declarațiile Deliei au stârnit controverse în mediul online
Declarațiile Deliei au stârnit controverse în mediul online

„Există posibilitatea ca o parte dintre noi să nu își dorească să facă copii”

De asemenea, psihologul Radu Leca a explicat că există trei tipuri de surse pentru cei care nu își doresc să devină părinți. Prima sursă are legătură cu traumele prin care respectiva persoană trece, a doua cu modul în care a fost crescut și a treia cu frica de a simți durerea sau responsabilitatea:

„Da, doamnelor, domnișoarelor și domnilor, există posibilitatea ca o parte dintre noi să nu își dorească să facă copii. Acest lucru are mai multe tipuri de surse, după cum urmează: principala sursă o reprezintă traumele prin care subiectul a trecut. A doua tipologie a sursei o reprezintă modul în care a fost crescut. La a treia sursă clară care duce la ideea de neacceptare a copiilor, avem de-a face cu frica de a simți durerea sau frica de a simți responsabilitatea, fiindcă atât durerea, cât și responsabilitatea, sunt înțelese mai mult sau mai puțin sunt forma aceleași variante de valori.

De ce? Fiindcă, în conformitate cu tipul de proveniență pe care îl are subiectul și în conformitate cu tipul de educație primit, dacă avem sau nu în interiorul familiei bătăi, violență psihică/fizică, violență emoțională de înalte dimensiuni, subiectul va ceda și nu își va dori niciodată să realizeze, la rândul său, copii, de frica ideii de a nu fi la fel ca părinții săi”.

Radu Leca, psiholog, ne-a explicat, în exclusivitate pentru Ego.ro, de ce reprezentantele sexului frumos sunt criticate când aleg să nu facă copii.
Psihologul Radu Leca

Psihologul Radu Leca, mesaj pentru femei: „Mintea lor este deosebit de clară”

În concluzie, psihologul este de părere că raporturile prin care societatea tratează femeia sunt greșite, aceasta având dreptul să își hotărască destinul și viața. Radu Leca a vorbit și despre faptul că, o lungă perioadă, reprezentantele sexului frumos au fost împiedicate să învețe să scrie și să citească:

„Femeia este pusă la zid pentru ‘obrăznicia de care dă dovadă’, dorindu-și să fie mai mult decât mamă. În conștiința colectivă, în interiorul noțiunii de creștinism, în conștiința socială, femeia nu este femeie decât dacă ajunge să fie mamă. Total greșite aceste tipuri de raporturi, de gânduri cognitive.

Eu vin și spun în felul următor: femeia are dreptul să își hotărască atât viața, de peste 2.000 de ani ca existență, cât și destinul în care a primit acces în ultima mie de ani. Vreau să vă gândiți foarte clar la următoarea idee: femeile au fost împiedicate să învețe să scrie și să citească, tocmai fiindcă mintea lor este deosebit de clară și îndeajuns de periculoasă ca să demonteze orice idee a oricărui tip de bărbat, indiferent de poziția sau de puterea sa financiară”.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Erika Isac, detalii despre noul iubit “Este un bărbat extraordinar!”
8.7 7 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
Nu-ți ies șnițelele fragede și pufoase? Ai nevoie de acest ingredient secret care face toată...
Asta e fotografia din INTIMITATEA Simonei Halep care a ajuns pe net! Iubește din nou?
ȘOC! 5 vedete din România care au devenit mame după 40 de ani. Nu te...
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol!...
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat /...
Codin Maticiuc a rămas fără telefon în autobuz! „Cumva i-am și simțit!”
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Te CRUCEȘTI! Vedetele din România care au fost ÎNȘELATE de parteneri!
Horoscop 25 Aprilie 2024. Gemenii vor avea succes din punct de vedere financiar, iar Racii...
Horoscop Zilnic Joi 25 Aprilie 2024. Vibrația astrologică a zilei se descrie ca fiind una...
Verifică dacă ești pe listă: astăzi, 5 zodii primesc vestea mult așteptată
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl...
SURPRIZĂ în showbiz! Au devenit părinți pentru prima dată și au dezvăluit prima fotografie cu...
Cum vor arăta verighetele pe care Oana Moșneagu și Vlad Gherman le vor purta: "Nu...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *