De ce te enervează partenerul la bătrânețe. Cine are probleme dintre voi, de fapt? VIDEO EXCLUSIV

Are legătură cu problemele nerezolvate din relație

Scris de: Daoud Andra

13 Dec. 2023

De ce te enervează partenerul la bătrânețe. Cine are probleme dintre voi, de fapt? VIDEO EXCLUSIV

Relațiile de cuplu trec prin mai multe etape și prin numeroase provocări, pe măsură ce anii se scurg. Astfel, multe cupluri ajung ca la bătrânețe să nu mai împartă același pat și chiar să nu se mai suporte. Psihoterapeuta Oana Nicolau explică, în cadrul emisiunii Ego Life, de ce te enervează partenerul la bătrânețe.

Motivul pentru care te enervează partenerul la bătrânețe

Ediția de miercuri, 13 decembrie, a emisiunii Ego Life este dedicată vieții de cuplu. Dana Săvuică și invitatele sale, Adina Halas și Oana Nicolau, psihoterapeut și psihosexolog, discută despre problemele și provocările cu care avem de-a face în viața de cuplu. Pe măsură ce înaintăm în vârstă alături de partener, se poate întâmpla ca unele lucruri care au legătură cu el să ne enerveze din ce în ce mai tare.

În cadrul emisiunii Ego Life, specialista în terapie de cuplu a explicat de ce devenim tot mai nemulțumiți de partenerul de viață, după ce trec anii peste noi. Unde este problema, de fapt, la noi sau la el?

Citește și: Ego Life, ediția a 88-a. Dana Săvuică, Adina Halas și psihologul Oana Nicolau discută despre viața de cuplu și intimitate: ”Asta este mare problemă a bărbaților”

”Când apar lucruri de genul acesta, de fapt acolo sunt și niște nemulțumiri legate de propria persoană, faptul că eu nu îmi accept trecerea prin viață, îmbătrânirea sau procesul acesta. Și atunci merg în exteriorul meu, să văd ce nu e bine la alții, în loc să mă uit la mine și să repar la mine. Fie s-au adunat nemulțumiri în relație, care n-au fost spuse și care dau pe-afară cu mici lucruri. Cam astea două sunt cazurile. Când vedem aceste semne, să ne ducem un pic să vedem ce n-a mers bine în relație de-a lungul anilor, ce nemulțumiri ar fi putut să se acumuleze sau ce nemulțumiri are față de propria persoană.”, spune psihoterapeuta Oana Nicolau.

De ce te enervează partenerul la bătrânețe. Cine are probleme dintre voi, de fapt
Oana Nicolau, în platoul Ego Life

Cum menținem dragostea în cuplu

Oana Nicolau mai spune că zicala potrivit căreia dragostea durează trei ani este un mit. Este firesc ca starea de îndrăgosteală de la începutul relației să dispară, pentru că trecem în alte etape ale relației. Partenerii de cuplu trebuie să lucreze constant pentru ca relația să se mențină și să păstreze și pasiunea. Psihoterapeuta a dezvăluit un exercițiu pe care îl face cu clienții săi, în timpul ședințelor de terapie de cuplu.

Citește și: De ce oamenii ar trebui să locuiască împreună, înainte de a se căsători. Psihoterapeutul Oana Nicolau: „Este bine să ne reglăm toate lucrurile acestea” VIDEO EXCLUSIV

”Un exercițiu pe care eu îl dau cuplurilor: să își reamintească cum au fost la începutul relației. Să scoată poze, filmulețe, tot ce au ei. Să-și amintească vacanțe, locuri și lucruri pe care le-au făcut tocmai pentru a readuce emoția aceea de la început și să-și amintească ce au văzut bun unul la celălalt. Pentru că ce era bun n-a dispărut, e tot acolo, doar că au venit chestiile mai grele ale vieții.”, mai spune specialista în relații de cuplu, tot în cadrul emisiunii Ego Life.

Despre acestea, dar și alte subiecte interesante cu privire la relații și intimitate, Dana Săvuică și invitatele sale discută în cadrul emisiunii Ego Life de miercuri, 13 decembrie. Aceasta se difuzează de la ora 20:00 pe site-ul www.ego.roFacebook Ego.ro, dar și pe canalul nostru de YouTube.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *