De ce ura Regina Elisabeta să își amintească de momentul în care a fost încoronată

Scris de: Dana Cazacu

09 Sep. 2022

De ce ura Regina Elisabeta să își amintească de momentul în care a fost încoronată

Regina Elisabeta a II-a s-a stins din viață joi, 8 septembrie 202, după mai multe luni în care a fost într-o stare precară de sănătate. Se știu foarte multe lucruri din viața regretatei suverane, însă nu mulți știu că nu-i făcea plăcere să își aducă aminte de încoronarea sa. Haideți să aflăm împreună de ce ura Regina Elisabeta să își amintească de momentul în care a fost încoronată.

De ce Regina Elisabeta a II-a ura să își aducă aminte de încoronarea sa

În ziua în care Elisabeta a devenit regina Marii Britanii, regele George al VI-lea, tatăl său a murit.  Așa că, acea zi a fost fără îndoială una foarte dificilă pentru tânăra de 25 de ani. Încoronarea Reginei Elisabeta a II-a a avut loc un an mai târziu, după o perioadă de doliu, și a fost o tortură pentru moștenitoarea tronului.

Fiind unul dintre momentele istorice ale Regatului Unit, încoronarea nu a fost deloc ușoară pentru Regina Elisabeta. Ea a fost numită monarh al Marii Britanii la data de 6 februarie 1953 și a fost încoronată pe 2 iunie, în același an. Evenimentul a fost difuzat la televizor și vizionat de sute de milioane de telespectatori din lumea întreagă.

Motivul pentru care Reginei Elisabeta a II-a nu îi plăcea să-și amintească momentul în care a fost încoronată

După cum era și de așteptat, la încoronare, suverana a fost nevoită să poarte bijuteriile regale. De asemenea, ea a purtat și celebra manta de stat. Aceasta avea nu mai puțin de 5 m lungime și era foarte grea. De fapt, era atât de grea încât șase femei au fost nevoite să o ajute la purtare, potrivit Panorama.

În plus, coroana cântărea peste două kilograme, iar purtarea acesteia pare să fi fost un chin pentru regină. Începând din acea zi, suverana Marii Britanii a fost nevoită să își memoreze discursurile atunci când purta coroana regală, deoarece dacă se apleca să citească, gâtul său ar fi putut fi afectat de greutatea acesteia.

De ce Regina Elisabeta ura să își amintească de momentul în care a fost încoronată
De ce Regina Elisabeta ura să își amintească de momentul în care a fost încoronată

Pe lângă toate acestea, ceremonia de încoronare a durat nu mai puțin de patru ore. Ulterior, Regina Elisabeta a trebuit să iasă la balconul Palatului Buckingham pentru a-i saluta pe cei prezenți.

În cele din urmă, ea a mers și la banchetul de încoronare, apoi a mai apărut încă o dată la balconul regal. Ei bine, pentru regina Elisabeta, ziua încoronării a fost una lungă și extrem de extenuantă.

Tocmai din aceste motive, reginei Elisabeta a II-a nu îi plăcea să-și amintească de momentul în care a fost încoronată. Cu toate acestea, cel mai longeviv monarh al Marii Britanii a asigurat întotdeauna că își va dedica viața bunăstării țării și cetățenilor.

8.2 5 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.