De ce vrea Cătălina Grama să scape de numele de scenă Jojo: „Când ai apelative ca Cher e fain, dar, pe bune, să-ți zică copiii din cartier „tanti Jojo” e ciudat” EXCLUSIV

Ce înseamnă, de fapt, Jojo. Cum l-a ales, la debutul pe micul ecran

Cătălina Grama a devenit cunoscută publicului sub numele de scenă Jojo, pseudonim pe care l-a ales în adolescență, la debutul în televiziune. Au trecut însă de atunci mai bine de 25 de ani, iar actrița este de părere că ar fi timpul ca lumea să o repereze după numele din buletin. Actrița a povestit, în exclusivitate pentru EGO.ro, că încearcă să se prezinte mai mult cu numele real, însă chiar și cei din noua generație o identifică tot după apelativul Jojo.

”Acest pseudonim a fost mai degrabă potrivit perioadei mele în care cântam, în care eram puștoaică”

Când și-a ales numele de scenă, Jojo s-a gândit la acronimul de la cuvintele „jeune et jolie” (n.r. tânără și frumoasă). La cei 41 de ani este în continuare tânără și la fel de frumoasă ca atunci când s-a lansat pe micul ecran și în actorie, însă consideră că acest apelativ nu o mai reprezintă. Încet-încet, actrița încearcă să se prezinte pe afișele cu serialele sau piesele de teatru în care joacă, cu numele de Cătălina Grama, fără să mai simtă nevoia să completeze și cu pseudonimul.

„Eu îmi doresc în secret de ani de zile să scap de ea, dar nu scap și atunci am trăit împreună mult și bine în toți anii ăștia. De ce? Pentru că ne maturizăm, pentru că depășim anumite etape, pentru că cumva acest pseudonim a fost mai degrabă potrivit perioadei mele în care cântam, în care eram puștoaică. Chiar glumeam cu un coleg de-al vostru că-mi spunea mai devreme „doamna Jojo”, dar doamna Jojo e nimic, când o să ajungem la Tanti Jojo, ăla e ultimul nivel. Atunci știi că mai ai puțin de trăit. Vorbesc serios”, a povestit soția lui Paul Ipate pentru EGO.ro.

De altfel, i se pare că acest gen de nume se potrivește mai mult artistelor internaționale, nu și în România, în special cântărețelor, nicidecum actrițelor, așa cum este în cazul ei.

„E foarte ciudat. Când ai apelative ca Cher e fain, dar, pe bune, să-ți zică copiii din cartier „tanti Jojo” e ciudat. Mie mi-au zis. Nu glumesc. Prefer să-mi zică „tanti Cătălina”.

„Dintr-o joacă de copil a ieșit cumva o chestie iconică”

Culmea este că, oricât de mult ar încerca, nu sunt semne că ar putea scăpa prea ușor de Jojo. Cu atât mai mult cu cât noua generație a descoperit melodia cu care a devenit celebră „Roz”, lansată în anul 2000, iar acum Tik Tok-ul, dar și celelalte rețele sociale sunt pline cu fragmente din piesa ei sau celebrul vers „viața e roz și roz este lumea toată” este postat frecvent în dreptul vreunei forografii în care predomină culoarea roz.

„De fiecare dată când cineva postează pe Instagram cuvintele astea, „viața e roz și roz este lumea toată” mă amuz. Eram cu Ipate zilele trecute în mașină și nu mai știu cine a postat. Era îmbrăcat în roz și a postat pe Instagram. Atunci i-am spus lui Paul că eu am scris versurile alea la 19 ani. El mă ignora, îmi zicea să-l las în pace. Încercam să-i explic că fraza „viața e roz și roz este lumea toată” îmi aparține și este și acum pe tot Instagramul. Nu-i venea să creadă. El nu are nicio treabă. Dar uite că a rămas o treabă din joaca aia a mea de copil, că eram copil, a ieșit cumva o chestie iconică, dacă vrei, că a rămas ceva ca un statement (n.r. formulare). Nu a fost hit-ul lumii, hit-ul verii, dar a fost ceva fain cu care generația noastră a crescut și care s-a dus mai departe fără să se dorească asta, către generațiile următoare. Are mai mult de 20 ani”, a mai povestit Cătălina pentru EGO.ro despre melodia care încântă și astăzi mii de adolescenți și nu numai.

Video: Daniel Bălan

10 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.