Jojo e soție de mafiot în serialul Clanul de la Pro TV. Pentru acest rol, a luat pe semnătură bijuterii din aur de zeci de mii de euro: „Cu bijuteriile acelea vin doar însoțită de bodyguarzi” EXCLUSIV

Jojo, despre rolul Magda Udrea: ”O să aibă un limbaj mai „din topor” și modul de exprimare va fi mai dur”
Jojo e soție de mafiot în serialul Clanul de la Pro TV.  Pentru acest rol, a luat pe semnătură bijuterii din aur de zeci de mii de euro: „Cu bijuteriile acelea vin doar însoțită de bodyguarzi” EXCLUSIV

Din această toamnă, consumatorii de seriale vor putea urmări „Clanul”, cea mai nouă producție Pro TV, un serial bazat pe formatul tucesc „Icerde”. Din distribuție fac parte nume importante ale cinematografiei românești, dar și tineri din noua generație de actori, printre care și Cătălina Grama. Jojo, așa cum o cunoaște toată lumea, va interpreta un personaj complex, cu totul diferit față de ceea ce a jucat până acum. Conștientă de faptul că este un rol atipic, Cătălina Grama a declarat, în exclusivitate pentru EGO.ro, că a insistat să-și pună amprenta pe construcția personajul și s-a implicat de la costume, bijuterii, până la modul de vorbire al Magdei Udrea, chiar dacă asta a însemnat să-și asume anumite riscuri.

”Personajul pe care eu îl interpretez în serial este o femeie puternică, foarte asumată”

De-a lungul timpului, Cătălina Grama, sau Jojo, așa cum o știe toată lumea, a jucat într-o sumedenie de producții, de la piese de teatru, seriale, până la filme de lungmetraj, însă rolul pe care îl interpretează în serialul „Clanul” îl consideră unul aparte. Atât de mult i-a plăcut personajul încât și-a dorit să-l contureze mai mult decât poate a făcut-o scenaristul sau cei de la departamentul de creație vestimentară. Și aici ne referim la partea de imagine, nu din punct de vedere al replicilor.

Dat fiind faptul că interpretează soția unui șef de clan mafiot în serialul Clanul, Jojo și-a dorit să vină în fața telespectatorilor cu un „produs” autentic, veritabil, care să nu aibă niciun mic semn de îndoială. Astfel, primul pas a fost să caute un brand exclusivist de bijuterii cu care să semneze un contract.

„Cu bijuteriile acelea vin doar însoțită de bodyguarzi. Doar la filmare le port căci nu ai cum altfel. Nu ai cum să aduci atât aur fără atenție. Mi-am făcut acces la recuzită și tot felul de accesorii pentru că am vorbit cu fetele de la costume, care îmi sunt și prietene, cu unele dintre ele am lucrat de-o viață. Le-am zis că toate femeile, pe care eu le cunosc, deci toate, vor ști dacă acea bijuterie este din aur sau nu. Personajul pe care eu îl interpretez în serial este o femeie puternică, foarte asumată și are acces la niște valori financiare care depășesc puterea noastră de imaginație pentru că soțul ei este cap de mafie. Am zis că ea nu poate să poarte orice, ea trebuie să fie tapetată cu aur. Așa am găsit o soluție. Am găsit niște parteneri foarte faini. M-au înțeles reprezentanții unui renumit brand de bijuterii de la noi după ce am avut o discuție cu ei. Ei au înțeles foarte bine ce vreau să transmit, și-au dat seama că vreau să fac un personaj foarte autentic”, a povestit Cătălina Grama pentru EGO.ro, completând că și-a dorit că personajul să fie recunoscut instant după bijuteriile opulente pe care le afișează.

„I-am creat Magdei, printre altele, căci personajul este unul extrem de complex, un inel statement, pe care ea îl poartă în chip de inel de logodnă. Mi-am zis că ea va avea un inel și are unul cu piatră verde, un smarald, pe care atunci când îi apare mâna în cadru să știe toată lumea mâna ei. Prezența ei vreau să conteze în cele mai mici detalii. Nu am inelul cu mine acasă. Mi-l dă numai la filmare. Spre norocul meu”.

Jojo
Jojo

„Am o pasiune pentru bijuterii”

Actrița ne-a mai mărturisit că și-a permis să se joace cu look-ul personajului, tocmai pentru că și tipologia era de așa manieră.

„Bineînțeles că, pentru un astfel de personaj, care este foarte ofertat, stilistic vorbind, era necesară o astfel de abordare și de accesorizare. Dacă jucam o jurnalistă, spre exemplu, era cu totul și cu totul un alt peisaj. Dar, când joci soția șefului de clan mafiot, trebuie să o faci recognoscibilă, să fie o semnătură foarte puternică acolo, să știi cine e Magda Udrea”, ne-a mai povestit amuzată Jojo.

Ce-i drept, abia aștepta un astfel de rol și mai ales șansa de a încerca diverse bijuterii, însă, de această dată, toate accesoriile din recuzită sunt înapoiate brand-ului cu care colaborează. Spre norocul soțului ei, Paul Ipate, care nu riscă să se trezească cu Jojo care își cheltuiește toții banii pe care a pus ochii la filmări.

„Paul știe că nu pot să mă „îndrăgostesc” de niște bijuterii în valoare de zeci de mii de euro în același timp pentru că nu ni le permitem. Eu sunt oricum fascinată și am o pasiune pentru bijuterii așa că poți să-ți imaginezi cam ce a fost în sufletul meu în clipa în care am prins acest personaj căruia pot să-i ofer așa ceva. Ce-i drept, pe Paul l-a îngrijorat un pic planul meu de a folosi un astfel de tip de bijuterii pentru un personaj, pentru că înseamnă să-ți asumi niște riscuri. Chiar dacă la filmări vine de fiecare dată un reprezentant al bijuteriei, tot îți asumi niște riscuri. Am fost conștientă de asta și mi-am asumat pentru că mi-am dat seama cât de important este pentru personaj”, a mai povestit Cătălina pentru EGO.ro.

”Aici vorbim despre un film de acțiune, mafiot, dramă”

Ea a motivat încă o dată decizia pe care a luat-o și pentru care a insistat și la departamentul de producție.

„O să-ți dau un exemplu. Aici vorbim despre un film de acțiune, mafiot, dramă, familie și așa mai departe, dar îți dau un exemplu de un film pe care cred că-l știe toată lumea, anume „Diavolul se îmbracă de la Prada”. Dacă o vedeam pe Miranda Priestly (nr. persoajul principal din film) fără gențile de firmă, o credea cineva? Sincer, dacă o vedeai pe Meryl Streep (nr. cea care a interpretat-o pe Miranda Priestly), care este o actriță așa hippster, adică nu e într-o zonă de fashion, fără gențile de film, o mai credeai? Aceste lucruri adaugă esență personajului. Poate ni se par superficiale, că discutăm despre asta și nu despre caracterizarea personajului, din punct de vedere psihologic, însă și ceea ce văd cei din public, telespectatorii, este foarte important și are un impact extraordinar”.

„Va fi un limbaj autentic românesc”

Jojo se numără printre primele persoane publice care au apelat la operația de mărire a bustului și, chiar dacă după câțiva ani de la intervenție declara că regretă acest pas, acum se folosește de bustul generos pentru a contura și mai bine personajul.

„La început am regretat, dar acum este ok. Acesta a fost unul dintre motivele pentru care am ales ținuta asta de azi. Am vrut cumva să arăt o mică parte din ceea ce înseamnă personajul meu. Nu sunt în costumul personajului, nu port bijuteriile, nici măcar nu am părul personajului pentru că în serial am extensii. Să înțelegeți un pic din ceea ce presupune acest personaj”, ne-a mai declarat interpreta Magdei din serialul „Clanul”.

Cu atât mai mult, soția lui Paul Ipate se va transforma complet atunci când va intra în pielea personajului.

„O să nazalizeze destul de mult, o să aibă un limbaj mai „din topor” și modul de exprimare va fi mai dur. Va fi un limbaj autentic de la noi. Eu am întâlnit femei de genul. Totul este românesc 100%, dar din zona asta”.

„Nu puteam să interpretez acest personaj blondă”

Deși culoarea blond a consacrat-o, Jojo a fost dispusă să renunțe la ea pentru acest serial, iar acum susține că a fost cea mai inspirată alegere.

„Nu puteam să interpretez acest personaj blondă. Blondul are o dulceață și un tip de rafinament care nu se potriveau cu zona pe care am vrut eu să o creez personajului. Fiind un personaj mai dur, mai misterios, mai rău, era exclus să rămân blondă. Mi-am ales o culoare, împreună cu colegii de la producție, care să adauge un plus personajului. La fel ca bijuteriie, la fel ca ținutele, ticurile de vorbire, toată construcția ei”, ne-a mai declarat actrița.

„I-am mulțumit lui Dumnezeu că lucrez cu George Mihăiță”

Pe lângă toate acestea, enumerate mai sus, tot ce ține de look-ul personajului, Jojo susține că este o binecuvântare acest rol și prin prisma faptului că joacă alături de vechi colegi și prieteni, dar și de actori din tânăra generație.

De departe, însă, cea mai mare bucurie este că face echipă cu maestrul George Mihăiță, el fiind șeful de clan mafiot care o are drept soție.

„I-am mulțumit lui Dumnezeu că lucrez cu George Mihăiță pentru că eu cu George am mai lucrat și la teatru aproape 2 ani de zile în proiectul „Poker”, înainte de a deveni film, dar și la filmul domnului Nicolaescu, „Ultimul corupt din România”, deci am fost și pe platourile de filmare, nu doar pe scena teatrului. Teatrul presupune foarte multe repetiții și pe scenă, cunoașterea partenerului, așa că ne știm foarte bine, ca parteneri de scenă și platou, dar ne știm și în viața reală. De aceea i-am mulțumit lui Dumnezeu, pentru că atunci când ai de jucat un personaj cu un grad de dificultate ridicat, e foarte bine să ai un partener pe care să te bazezi și cu care să te înțelegi din priviri. Construcția este cu atât mai faină, publicul simte cu atât mai bine totul, pentru că noi avem o energie, o rezonanță. Altfel poate părea fake totul”, ne-a mai povestit Jojo.

Jojo
Jojo

Ce spune despre George Mihăiță, soțul ei din serial. Ce metodă au de a învăța replicile

Cu toate că George Mihăiță și-a făcut deja un renume de „tocilar”, care își învață replicile chiar și seriale bune în avans, Jojo mărturisește că tocmai asta este bucuria de a lucra împreună, mai ales că și ea apelează la aceeași metodă de a învăța replicile.

„La fel sunt și eu. Știu că suntem enervanți. Eu trăiesc cu un actor în casă, care este un actor cu o altă metodă complet diferită de a mea, Paul este mult mai spontan, mai intuitiv, mie îmi place să fiu pregătită. Tocmai de aceea am fost extrem de fericită că sunt colegă cu George Mihăiță pentru că lui îi place să repete și încontinuu dacă se poate. Ca să îți asumi un personaj de genul acesta, mai ales că nu-ți seamănă, ai nevoie de foartă multă repetiție și am tot respectul pentru George și pentru metoda asta de pregătire pentru că nu toți îi fac față. E complicat să stai încontinuu și să zici același lucru, numai că la final este o răsplată foarte mare. Există o naturalețe a limbajului pe care o capeți făcând numai asta. Am un mare respect pentru toate tehnicile de pregătire, însă într-un mod deosebit îi respect pe actorii care se pregătesc foarte mult și care repetă obsesiv și „dovedesc” textul ăla”, a mai declarat Cătălina Grama în exclusivitate pentru EGO.ro.

Video: Daniel Bălan

6.7 3 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.