De la ce vârstă ar trebui să iei colagen pentru a avea un ten perfect

Află totate detaliile despre beneficiile colagenului și de când este recomandat să începi să-l folosești.
De la ce vârstă ar trebui să iei colagen pentru a avea un ten perfect

De la ce vârstă ar trebuie să iei colagen pentru a avea un ten perfect? Este o întrebare la care puține femei știu răspunsul. Te întrebi des care este vârsta recomandată pentru a include colagenul în rutina de îngrijire a pielii tale? În acest articol, vom dezbate principalele avantaje pentru a include acest supliment în regimul tău zilnic de alimentație.

De la ce vârstă ar trebuie să iei colagen pentru a avea un ten perfect

Cu siguranță ai auzit de beneficiile multiple ale colagenului pentru sănătatea ta, a pielii și a părului tău. De aceea, colagenul are o mare relevanță în industria frumuseții și este nelipsit din majoritatea cremelor de îngrijire a tenului. Dacă ești interesată de tratamentele pentru prevenirea apariției ridurilor, acest ingredient este cel mai recomandat pentru combaterea îmbătrânirii pielii. Nu uita, însă că înainte de a consuma orice supliment în cantitățile potrivite ție, este recomandat să consultați un medic specialist sau un dermatolog.

Ce este colagenul și pentru ce se folosește?

Colagenul este o proteină pe care organismul o produce în mod natural și este responsabilă pentru menținerea elasticității a țesuturilor și a pielii. Cu toate acestea, după vârsta de 30 de ani, producția acestuia scade considerabil. Lipsa de colagen din piele produce riduri, linii de expresie și favorizează uscarea feței. Astfel tenul ajunge să arate tern si lipsit de vitalitate.

La fel, colagenul este benefic în ceea ce privește articulațiile, deoarece oferă elasticitate ligamentelor și tendoanelor. Din acest motiv  ajută și la prevenirea durerilor cauzate de uzura acestora. De la ce vârstă ar trebui să iei colagen? Administrarea de colagen nu este complet necesară pentru orice femeie. Însă, poate fi de folos, deoarece după vârsta de 30 de ani scăderea acestui ingredient activ este foarte evidentă.

Dacă vrei să ai pielea de porțelan, cel mai bine este să începi să iei colagen de la 30 de ani. Astfel vei ajunge să recuperezi pierderea lui și vei combate din timp ridurile. De asemenea, dacă ai în jur de 50 de ani, este recomandat să iei colagen pentru a întări articulațiile.

De la ce vârstă ar trebuie să iei colagen pentru a avea un ten perfect

Colagenul acționează și asupra pielii, motiv pentru care este unul dintre cele mai comune ingrediente active din seruri. Totodată acest ingredient se regăsește și în alte produse de îngrijire a pielii. Poți lua în considerare utilizarea unui ser cu colagen de la vârsta de 25 de ani. Prin proprietațile sale benefice, va împiedica scăderea acestei proteine din pielea ta și va preveni îmbătrânirea prematură. La fel, dupa varsta de 30 de ani, este recomandat ca, pe lângă aplicarea de seruri cu colagen în rutina de ingrijire a feței, să mai ai în vedere și alte tratamente pentru sănătatea pielii. Include și alte ingrediente active care ajută la regenerarea celulelor precum retinolul sau vitamina C.

Află și cum poți să obții efectul de piele glow. Face furori în 2022.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Teama pe care o are Teo Trandafir chiar si dupa 30 de ani televiziune
9.3 6 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
Comentarii
  • danut ilasciuc

    organismul nu e prost, daca simte ca ii dai tu ceva de-a gata…se pune si reduce propria sinteza a acelor substante, enzime, vitamine pe care le luati sa va indopati, deci riscul e mai mare daca fortati organismul sa isi reduca propria sinteza. Mai bn mancati sanatos, va odihniti si faceti sport, si daca luati ceva luati pt ca nu se mai produce mai deloc in organism si cu precautie, orice dezechilibru aduce mai degraba neajunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *