De la ce vârstă poate copilul sa meargă singur la școala. Idei și sfaturi utile pentru părinți

Există mai mulți experți în domeniul siguranței copiilor, care explică de ce un copil poate merge la școală singur, de la o anumită vârstă.
De la ce vârstă poate copilul sa meargă singur la școala. Idei și sfaturi utile pentru părinți

De la ce vârstă poate copilul sa meargă singur la școala, fără a mai fi supravecheat de părinți. Pentru ca un copil să meargă singur la șcală, părinții trebuie să îl pregătească pentru această responsabilitate. Mai mult, copilul trebuie să realizeze pericolul la care s-ar putea expune atunci când merge singur pe drumul spre școală.

De la ce vârstă poate copilul sa meargă singur la școala

Există mai mulți experți în domeniul siguranței copiilor, care explică de ce un copil poate merge la școală singur, de la o anumită vârstă. Experții de la Academia Americană de Pediatrie (AAP), afirmă că școlarii nu sunt cu adevărat capabili să facă față situațiilor de urgență.  Sau situațiilor neprevăzute, până la o vârstă cuprinsă între 9 și 11 ani.

Copii la școală
Copii la școală

În primul rând, copilul trebuie să învețe regulile de circulație, pentru a porni la drum. Indiferent cât de aproape este școala, el trebuie să respecte regulile, pentru a nu-și pune viața în pericol.

Iată ce ar trebui să-ți înveți copilul înainte de a-l lăsa să meargă singur la școală

  • Atunci când traversează strada, copilul trebuie să renunțe la telefon sau orice alt dispozitiv care să le atragă atenția.
  • Copilul trebuie să traverseze întotdeauna prin intersecții unde există semafoare;
  • Copiii nu trebuie să nu traverseze prin locuri nemarcate.
  • Întotdeauna să fie atent la mașinile care întorc, atunci când traversează strada.
  • Să se uite în partea stângă, în partea dreaptă și apoi din nou la stânga înainte de a trece; în timp ce traversează să fie atent la trafic.
  • Copilul vostru trebuie să știe că se poate întâmpla ca șoferii să nu-l vadă, chiar dacă el poate vedea șoferul.
  • Este indicat să poarte haine deschise la culoare.

Să nu meargă niciodată cu o persoană necunoscută. Dar nici cu o persoană pe care o cunoaște, dar care nu este desemnată un adult „sigur”.

Un adult sigur este o persoană care a fost în prealabil agreată de tine și de copilul tău pentru a avea grijă de acesta, cum ar fi un bunic sau un vecin de încredere.

Dacă cineva încearcă să-l convingă să meargă cu el sau încearcă să se apropie fizic de el, atunci va trebui să strige după ajutor. „Ajutor! Nu e tatăl meu!” sau „Ajutor! Aceasta nu este mama mea!” și să fugă.

Ce trebuie să mai știe copilul care merge sngur la școală

Copilul poate apela la ajutorul unei femei cu copil, în cazul în care se rătăcește și nu mai știe drumul spre casă. Ruta pe care copilul trebuie să meargă poate, de asemenea, să joace un rol important. Asta, atunci când decide că poate merge singur la școală.

Un traseu care nu presupune traversarea unor bulevarde aglomerate poate fi mai sigur la o vârstă mai mică.

„Numai părinții pot ști cu adevărat dacă puștiul lor se poate descurca. Dacă ai un copil de 10 ani care este precaut și acordă atenție lucrurilor din jurul său, el poate fi pregătit să meargă singur la școală.

Dar dacă micuțul tău este ușor distras și este posibil să uite să se asigure de fiecare dată când trece o stradă, atunci poate dorești să mai aștepți.

Ca și în cazul altor aspecte legate de siguranță și sănătate, ai încredere în instinctele tale; tu îți cunoști copilul mai bine decât oricine”, explică specialiștii în domeniu.

 

 

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Erika Isac, detalii despre noul iubit “Este un bărbat extraordinar!”
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *