Prima zi de școală. Cum este celebrată în lume. Țara în care școala începe mereu pe 1 septembrie, chiar dacă pică duminica

Cum se sărbătorește prima zi de școală în diverse colțuri ale lumii
Prima zi de școală. Cum este celebrată în lume. Țara în care școala începe mereu pe 1 septembrie, chiar dacă pică duminica

Prima zi de şcoală este un moment emoționant celebrat în toată lumea. Este o zi foarte importantă pentru elevi, dar și pentru întreaga familie. Această zi plină de emoții se sărbătorește în mod diferit în diferite țări din lume.

Prima zi de școală – cum este celebrată

De exemplu, în Olanda copiii sunt așteptați în prima zi de școală chiar de la vârsta de 4 ani. Cu toate acestea, regulile nu sunt atât de stricte și se pune accent pe socializarea dintre copii și joacă.

În Elveţia, se acordă o atenție aparte e relației dintre elevi și părinţi. De aceea, elevii au pauză de masă de două ori pe zi. În acest timp părinţii îi pot lua acasă, pentru a mânca împreună.

În Rusia, şcoala începe mereu pe 1 septembrie. Acest obicei se păstrează fie că pică duminică sau în zi de sărbătoare.

Arabia Saudită celebrează într-un mod și mai inedit începerea școlii. Acest moment durează chiar mai multe zile.

În prima zi de școală au loc activități de grup. Eleviii primesc mâncare şi sunt antrenați să se implice în activităţi de grup. Este o ocazie perfectă pentru a se acomoda și a se cunoaște mai bine.

Elevii care încep clasa I în Germania primesc în dar un coş plin cu dulciuri şi cu rechizite

În mai multe oraşe ale Germaniei, micuții primesc cornete din hârtie care sunt umplute cu bunătăţi. Această tradiție se respectă pentru a le arăta copiilor că s-au mărit și au devenit elevi.

Locul unde elevii sunt acceptați la şcoală doar elevii care ştiu să scrie

Totodată, în Germania sunt acceptați la şcoală doar elevii care ştiu să scrie şi sa țină stiloul şi creionul în mână.

Și în Japonia, elevii au parte de cadouri. Aceștoa primesc un ghiozdan, pentru că japonezii pun preţ pe studiu. Ca în Germania, în prima zi de şcoală se pune acccentul pe simboluri.

Copiii încep o nouă etapă din viața lor. Astfel le este permis accesul în societate grație noului lor statut. Pentru că sunt elevi au parte şi de mai mult respect din partea adulţilor.

În Indonezia, în prima zi despre şcoală copiii au parte de multă socializare şi joacă. Este subliniată importanța prieteniei, a cunoașterii, așa că indonezienii fac tot ce se poate pentru acomodarea elevilor la școală. De asemenea, îi încurajează să se împrietenească. În acest cop organizează activităţi de grup pentru a-i ajuta să se integreze cât mai bine în comunitate.

Un alt lucru important de menționat este că prima zi de şcoală începe pe 1 Aprilie. Iar acest lucru nu este o păcăleală.

Micii elevi primesc din partea părinților un ghiodan plin cu rechizite. Cei care au o situație materială mai bună, dăruiesc copilului şi un birou nou de studiu.

9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.