De unde provine de fapt carnea de pui de la KFC. Secretul celebrelor „crispy strips” a ieșit la iveală, nu e așa cum se credea

Produsele nu sunt congelate, așa cum se credea

Scris de: Daoud Andra

25 Nov. 2023

De unde provine de fapt carnea de pui de la KFC. Secretul celebrelor crispy strips a ieșit la iveală, nu e așa cum se credea

KFC se numără printre lanțurile de restaurante de tip fast-food cu cel mai mare succes în lume. Franciza cu o tradiție de aproape 100 de ani are în prezent peste 15.000 de restaurante în 109 țări din lume. S-au făcut numeroase speculații cu privire la proveniența ingredientelor, însă recent s-a aflat de unde este luată carnea de pui de la KFC.

Adevărul despre carnea de pui de la KFC

Lanțul de fast-food-uri KFC a intrat pe piața din România în anul 1997 și de atunci s-au deschis 80 de restaurante în țara noastră. Mulți s-au întrebat de unde provin ingredientele din care se fac produsele vândute la KFC, iar directorul general al KFC România a dezvăluit recent adevărul despre carnea de pui folosită pentru a prepara celebrele crispy strips, aripioarele sau pulpele pane.

Marian Gogu, directorul general al KFC România, l-a invitat pe Cătălin Oprișan să vadă cum se desfășoară lucrurile într-un restaurant KFC și i-a explicat cum sunt pregătite produsele servite clienților. Spre surprinderea multora, carnea de pui nu este preparată și congelată, așa cum se credea.

Citește și: Cum faci cele mai bune ciocănele crispy. Vor ieși exact ca la KFC, crocante la exterior și fragede la interior

”Puiul stă în condiţii perfecte de igienă, la temperaturi corespunzătoare. Furnizorii sunt locali, carnea se marinează, apoi se pleacă la breading. Nu sunt produse care vin şi se pun direct la prăjit. Asta e un mit. Produsele nu sunt congelate, nu se pun direct în ulei, la prăjit.

Carnea se pune în marinator, un aparat în care stă timp de 10 minute. Principiul este simplu: carnea se loveşte de pereţii aparutului şi astfel intră condimentele bine în ea. Apoi, produsul trebuie să stea două ore în frigider, obligatoriu, pentru a se pătrunde”, explică reprezentantul KFC.

De unde provine de fapt carnea de pui de la KFC. Secretul celebrelor
Crispy strips de la KFC

De unde provine carnea de pui

Directorul KFC România a explicat că materia primă este luată de la ferme avicole care respectă anumite standarde. Nu orice tip de carne de pui este potrivită pentru produsele de la KFC. Astfel, pentru restaurantele din București, carnea de pui provine de la 9 producători din jurul Capitalei. Carnea este preparată cu grijă, iar rețeta după care se fac aripioarele sau crispy-urile este secretă.

Citește și: Cum să prepari aripioare de pui ca la KFC. Așa vor ieși crocante și gustoase

Carnea este condimentată și aromată, se trece prin făină, apoi este preparată termic. Gătirea presupune o combinație între fierbere și prăjire. Fiecare produs se gătește la o anumită temperatură, pentru un anumit număr de minute.

”Aripioarele se îmbracă în făină și adăugăm cele 11 condimente secrete ale Colonelului. Condimentele vin deja în pungă și noi doar le adăugăm. Jumătate din cantitatea de condimente se fabrică într-o fabrică, cealaltă jumătate în altă fabrică și în a treia fabrică se amestecă tocmai ca să nu se afle rețeta”, a mai spus Marian Gogu.

 

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *