Delia, totul despre show-ul”Rockadelia”. Cum își protejează vocea înainte de fiecare concert. I-am aflat ritualul secret EXCLUSIV

Delia și-a pregătit din timp ținutele de scenă:„De fiecare dată când călătoresc achiziționez piese”
Delia, totul despre show-ul”Rockadelia”. Cum își protejează vocea înainte de fiecare concert. I-am aflat ritualul secret EXCLUSIV

Cu câteva zile înainte de show-ul „Rockadelia”, un concept nou pentru Delia, artista și-a făcut timp să stea de vorbă cu EGO.ro și să ne ofere mai multe detalii despre evenimentul de pe 1 și 2 iunie. Despre cine este în spatele conceptelor sale de la concertele mari, cât timp alocă organizării și mai ales cât de mult se implică, cum își pregătește ținutele, dar și ce ritualuri are înainte de un astfel de eveniment, ne povestește chiar ea în interviul de mai jos.

EGO.ro: Din nou în fața publicului cu un show de excepție. Toții fanii tăi așteptau asta, dar nu știu cât de mult se gândeau la un concept rock. De unde a pornit această aventură?

Delia: Îmi place să surprind, îmi place să mă reinventez, nu sunt genul care să respecte rețete de succes. Și cred că deja mi-am obișnuit publicul cu această abordare. Gândul acesta a apărut de ceva timp, mai ales că am lansat piese cu vibe rock, am interpretat piese pe zona aceasta și conceptul a venit cumva firesc. Sunt super entuziasmată și abia aștept să prezint „Rockadelia” fanilor mei. Două zile crazy la Verde Stop Arena pe 1 și 2 iunie. Mai sunt puține bilete disponibile, așa că grăbiți-vă!

Cât de mult ai lucrat pentru acest eveniment?

Lucrăm deja de ceva timp, dar cel mai intens, în ultimele două luni. Este o nebunie frumoasă care mă super entuziasmează!

Delia

N-are rost întrebarea „cât de tare îți era dor de public”, însă vreau să te întreb cât de mult contează pentru tine concertele în fața unui public așa numeros, pentru că în ciuda a tot ce am trăit în ultimii ani, ai mai apărut în fața unui public, însă nu foarte numeros?

Concertele de acest tip, pe lângă publicul numeros, îmi dau adrenalina și doza să mă explorez ca artist, ca om, să depășesc bariere. Aceste concerte ridică barierele creației, se întâmplă de regulă într-un spațiu în care putem face mai multe lucruri din punct de vedere producție, ceea ce ar fi mai delicat de transportat și implementat în țară când plec în turnee, de exemplu.

”Este foarte important să mă simt bine pe scenă, dincolo de cât de cool, nonconformist sau spectaculos arată ținuta”

Știu că pentru show-urile mari lucrezi cu o sumedenie de profesioniști care reușesc să pună în scenă toate ideile tale. Totuși, cine este omul din spatele a tot ce înseamnă „viziunile Deliei”?

Lucrez cu echipa mea de la Roka Records, formată din câteva persoane printre care și Răzvan, bineînțeles. E un nucleu care mă cunoaște bine și știe să îmi pună în valoare și aplicare orice idee mai mult sau mai puțin posibilă.

Ca de fiecare dată, sunt convinsă că la Rockadelia vom vedea nu doar un spectacol artistic, ci și tot felul de efecte, dar mai ales ținute extravagante. Lucrezi cu vreun stilist sau de cele mai multe ori ești propriul stilist și reușești să-ți găsești toate piesele vestimentare și accesoriile care să se preteze conceptului tău?

De fiecare dată când călătoresc, unul dintre obiective este și să urmăresc ce mai apare noi și să achiziționez piese care îmi plac, pe care să le pot folosi în concerte, ședințe foto, videoclipuri. La fel a fost și de data aceasta pentru Rockadelia. Plus că pe lângă ideile mele și piesele pe care le cumpăr, lucrez și cu Hilke Muslim ca stilist.

Se întâmplă și de această dată să ai vreo ținută care să cântărească kilograme bune sau ai ales cu grijă hainele pentru a te putea mișca în voie pe scena de la Verde Stop Arena?

Este foarte important să mă simt bine pe scenă, dincolo de cât de cool, nonconformist sau spectaculos arată ținuta. Am pregătit multe ținute, abia aștept să le vedeți, să vi le prezint în premieră pe 1 și 2 iunie.

Delia

„Una dintre trupele pe care o admir este Metallica”

Apropo de rock, care este trupa sau artistul internațional cu care ți-ar fi plăcut să colaborezi și din păcate nu ai apucat?

Sunt destul de realistă și mi-am dat seama de mult că șansa de a avea o colaborare cu vreunul dintre artiștii sau trupele cu greutate din zona de rock de la nivel internațional ar fi fost greu de atins. Chiar și așa, una dintre trupele pe care o admir este Metallica.

Este posibil ca pe 1 iunie să ai invitați din această zonă, să te auzim cântând alături de Cristi Minculescu sau de alte voci sonore din rock-ul românesc?

Am invitați speciali, sunt artiști cu care am avut colaborări sau artiști din noua generație în care cred: Carlas Dreams, The Motans, Grasu XXL, Nane, Macanache. Killa Fonic, Paulina și Emma. Ei îmi vor fi alături and we will rock you! Plus, abia am lansat o piesă care se numește „OTZL GLTZ”, care a generat deja controversă pe internet, dar și viralitate, pentru că este imnul neoficial al echipei Oțelul Galați. Cei care vor veni la concert vor avea șansa să asculte în premieră varianta live a piesei.

Delia

„Mama și-a dorit să mă numească Delia”

Ai un timbru aparte și cred că ai putea să cânți orice. Totuși, există vreo piesă, a unui artist, pe care nu crezi că ai putea să o interpretezi la nivelul la care el a consacrat-o? Dacă da, care ar fi aceea și de ce crezi asta?

Să știi că nu m-am gândit la asta. De cele mai multe ori însă, eu sunt genul de artist care transpune o piesă în stilul propriu și chiar dacă nu sună apropiat de original, îmi place să cred că îi dau flavour-ul personal și e semnătura mea.

Ai fost „Acadelia”, „Psiholodelia”, „Deliria”, acum „Rocadelia”. Cui trebuie să îi dau dreptul de autor pe numele tău? Mama ta a fost cea care și-a dorit să te cheme Delia sau nașa de botez?

Mama și-a dorit să mă numească Delia și se pare că a fost numele potrivit, care mi-a permis să mă joc atât de mult.

Pe final, spune-mi dacă ai vreun ritual înaintea unui astfel de show, la modul că nu vorbești cu nimeni 2 zile pentru a-ți proteja vocea sau o zi liber de la orice, îți închizi telefonul și stai doar tu cu tine?

Încerc să mă odihnesc cât de mult, dar și să alerg, să mă relaxez, repet cu trupa, dar cu măsură, astfel încât să îmi protejez vocea, mă asigur că totul este perfect din punct de vedere al producției show-ului, adică primesc update-uri constante de la echipa mea.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Erika Isac, detalii despre noul iubit “Este un bărbat extraordinar!”
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *