Denis Hanganu este la primul lui rol de băiat rău. „Mă asemăn cumva cu personajul acesta”. Ce spune despre noua provocare EXCLUSIV

La nici 30 de ani, Denis Hanganu a reușit să-și facă un nume

Denis Hanganu este unul dintre actorii de succes din România, devenind cunoscut grație serialului „Sacrificiul”, de la Antena 1, unde a avut rol principal. Tot protagonist îl găsim și în cea mai nouă producție semnată de Pro Tv- Clanul, acolo unde face un rol cu totul diferit față de ceea ce a făcut până acum. Denisa Hanganu a declarat în exclusivitate pentru EGO.ro că este extrem de fericit că i s-a oferit șansa să interpreteze și alte tipologii de personaje, nu doar pe cele cuminți.

Denis Hanganu, despre noua provocare din carieră

La nici 30 de ani, Denis Hanganu a reușit să-și facă un nume, colaborând cu teatrele din București, dar primind în egală măsură roluri principale în scurtmetraje și seriale de televiziune. Cel mai recent rol principal este cel din serialul Clanul, care va fi lansat în această toamnă la Pro Tv. De-a lungul timpului, Denis a fost văzut doar în roluri „cuminți”, de băiat bun, ceea ce i-au adus celebritatea, însă nu și împlinirea pe deplin din punct de vedere profesional. Șansa i-a surâs de curând, când a fost chemat de Anghel Damian la casting. Așa a reușit să ia rolul principal, un personaj cu totul diferit față de ceea ce a interpretat până acum.

„Știu să trag cu arma, dar nu doar despre asta este vorba în serial. Filmul este unul de suspans și plin de răsturnări de situație, bine scrise, bine puse cap la cap, iar asta nu o să facă altceva decât să stârnească interesul celor care ne vor urmări. Nu am voie să vă zic nimic despre personajul meu, din cauza clauzelor de confidențialitate din contract. Ce știu sigur și ce pot să spun sigur este că Tudor are un start destul de tumultos, cumva suntem într-un context în care aparențele s-ar putea să înșele destul de mult și să credem că personajul are scopuri care nu sunt atât de nobile. Deși episoadele și derularea lor ne va arăta că măcinările lui interioare și dorințele care îl mână în atingerea scopurilor ăstora sunt doar nobile, de bun augur și dimpotrivă, îi prețuiește foarte mult pe cei dragi lui. Face compromisuri pentru a-și atinge țelurile astea pentru că i se pun tot felul de cumpene”, ne-a dezvăluit Denis Hanganu despre cel mai nou proiect al lui.

„Paradoxal sau contrar așteptărilor, mă regăsesc foarte mult cu personajul”

Chiar dacă la prima vedere pare că aceste roluri „cuminți” îi vin mănușă, fiind din aceeași tipologie, Denis ne-a mărturisit că, dintre toate rolurile principale, cu cel din serialul Clanul se aseamănă cel mai mult din punct de vedere al caracterului.

„Mă asemăn cumva cu personajul acesta. Paradoxal sau contrar așteptărilor, mă regăsesc foarte mult. Sunt în modul lui de a reacționa. Poate e un pic mai iute la mânie, când zic un pic sunt modest. Cumva își asumă ceea ce face și acționează așa cum crede de cuviință la momentul respectiv. Ori aici mă regăsesc și eu foarte tare pentru că asta e, oameni suntem, nimeni nu este perfect. În plus, personajul meu ține foarte mult la cei dragi, îi respectă foarte mult și vrea ca lucrurile să fie închegate, să se deruleze totul într-un mediu foarte sănătos, și eu sunt la fel, țin foarte mult la familie, la oamenii dragi, la lucrurile astea care contează foarte mult în viața mea. Ne asemănăm prin prisma acestor două lucruri. În rest nu-mi dau seama căci abia am început să filmăm. Nu am ajuns să-mi fac o părere de final, o comparație foarte obiectivă între mine și Tudor”, a mai povestit actorul pentru EGO.ro, care ne-a mărturisit că abia aștepta o astfel de interpretare.

„Mă bucură să pot interpreta un personaj cu care mă asemăn în anumite privințe, căci în general am fost inclus în tipologii din astea de roluri foarte cuminți, băieței frumoși, domni foarte respectabili. E bine că se lărgește foarte tare paleta de roluri pe care pot să le acopăr. Cred eu că aduc plus valoare așa cât pot și mă străduiesc să ridic cumva ștacheta la un nivel apreciat de către cei care ne vor urmări”.

Denis Hanganu
Denis Hanganu

„Trăim în România, am văzut de toate”

În serial, Denis interpretează rolul unui tânăr care alege să treacă de partea răului pentru a-și răzbuna familia. Acesta a fost dat afară din poliție și s-a afiliat unui grup infracțional. Astfel că, pentru acest rol, a fost nevoit să aibă o dublă documentare, căci a trebuit să înțeleagă la fel de bine ambele tabere.

„Am vecini, colegi, am destul de multe cunoștințe și în mediul militar, de poliție, mai ales că aici o să vorbim despre tinerii care termină Academia de Poliție și cumva cunoștințele sunt suficiente astfel încât să-mi pun tiparul în regulă”, ne-a mai spus tânărul actor. De cealaltă parte a baricadei, pentru a intra în pielea unui infractor, Hanganu ne-a mărturisit că nu a avut nevoie de prea multă informație, căci zilnic aude povești cu tot felul de indivizi care încalcă legea. „Cunosc tot felul de povești, respectiv povestiri despre întâmplări, oameni care au avut cumva probleme cu legea, din domeniul infracțional, cunosc și lucrul ăsta. Mi-a fost ușor, împreună cu regizorii, să punem cap la cap niște date ale personajului, de unde pleacă totul, către ce se îndreaptă, care sunt scopurile lui. Plus că nu e departe de mine. Trăim în România, am văzut de toate. Până la urmă de asta sunt actor, să am resursele interioare și capacitatea necesară să aduc lucrurile astea la un nivel de autenticitate”, a mai completat amuzat actorul.

„Am luat un pic în greutate”

Atât de mult i-a plăcut personajul, încât a fost de acord să-și schimbe look-ul și chiar să facă și alte compromisuri dacă regizorul îi cere asta.

„După cum se poate observa aspectul fizic e un pic schimbat, mai ales în ceea ce privește tunsoarea și barba. Astea sunt compromisurile pe care le-am făcut. Dar mai mult nu am ce compromis să fac. Nu am timp să mă duc la sală, fac cât de cât să mă mențin în formă, dar încerc pe cât îmi permite timpul pentru că nu este o exagerare  deloc, dar chiar este un ritm fulminant în care se filmează, iar eu fiind cumva protagonist, filmez în fiecare zi. Nu mai am timp de nimic. După filmări ajung acasă și trebuie să învăț alt text. Fac parte din tagma celor care cred în învățarea textelor, nu tot felul de „vrăjeli”, de improvizat. Nu merge. Nu improvizez după capul meu, căci sunt actor, nu sunt scenarist”, ne-a mai declarat Denis, care mărturisește că nu o să-l vedem însă complet transformat, plin de mușchi sau tatuaje. „Am luat un pic în greutate. Nu știu cât se vede sau cât o să se vadă în film față de alte proiecte, dar încerc cumva să mă mențin în formă. E posibil, bineînțeles. Cădem de comun acord și vedem ce este mai bine și pentru personaj și pentru poveste și absolut putem merge mai departe cu astfel de „compromisuri” dacă sunt necesare. Nu se pune problema. Sunt dispus să fac orice. Îmi place, este un serial de acțiune și nu că sunt entuziasmat, sunt extraordinar de entuziasmat”, a mai povestit Denis Hanganu pentru EGO.ro.

Video: Daniel Bălan

10 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.