Denis Matroș, creator de conținut pe TikTok și social media specialist: „Am avut 3 luni la dispoziție ca să le demonstrez alor mei că pot să fac bani fără o facultate” EXCLUSIV

De ce a renunțat Denis Matroș la inginerie: „Social media nu te plictisește”
Denis Matroș, creator de conținut pe TikTok și social media specialist: „Am avut 3 luni la dispoziție ca să le demonstrez alor mei că pot să fac bani fără o facultate” EXCLUSIV

Denis Matroș a dus pasiunea pentru social media la rang de artă, mai ales pentru că, de curând, are propria agenție de marketing. Acesta ne-a vorbit, în exclusivitate pentru Ego.ro, despre motivul pentru care s-a decis să renunțe la facultatea pe care o urma și să se dedice pasiunii sale. Chiar dacă, inițial, cei dragi au fost surprinși de alegerea făcută, totul s-a terminat cu bine când tânărul a demonstrat că este capabil să își trăiască viața așa cum își dorește.

Cine este Denis Matroș

Denis Matroș a făcut parte dintre influencerii care au locuit timp de două săptămâni în aceeași casă, Buzz House. Chiar dacă i-a fost dor de iubita lui, acesta ne-a dezvăluit că relația lor merge ca pe roate chiar și când intră în discuție deplasări. El a fost plecat și la Eurovision. Atunci când vine vorba despre ura din online, tânărul ne-a explicat că fetele tind să se confrunte cu mai multe mesaje.

De un an, Denis Matroș este Social Media Specialist pentru Untold și Neversea și se bucură de propria agenție de marketing. Tânărul ne-a explicat că persoanele dragi au fost surprinse în momentul în care s-a decis să renunțe la facultate și să se ocupe de social media. Totuși, alegerea făcută s-a dovedit a fi, în cele din urmă, rețeta succesului.

Ego.ro: Bună, Denis! Ce îți lipsește de acasă, acum că ești în Buzz House?

Denis Matroș: Prietena.

Cum este relația voastră atunci când ești plecat?

Denis Matroș: Este super OK, este conștientă că fac parte dintr-un proiect foarte mare și trebuie să fac asta. Acceptă situația. Și ea a intrat în lumea aceasta a mediului online. Am mai fost plecat și la Eurovision, timp ce 5 zile, tot cu TikTok. Este obișnuită.

Care dintre voi a început să folosească primul social media?

Denis Matroș: Eu am început primul, în urmă cu 3 ani. Nu a fost serios la început, dar, ulterior, am continuat să fac acest lucru și mi-am ales și o parte, o nișă. Ea a început doar în urmă cu un an să se ocupe de Instagram și o face super bine, eu o manageriez.

„Este foarte important să ai pe cineva la început de drum alături de tine”

Ți se pare că un tânăr are nevoie de o echipă în spate pentru a face conținut?

Denis Matroș: Din punctul meu de vedere este foarte important să ai pe cineva la început de drum alături de tine. Eu, spre exemplu, nu am avut pe nimeni și mi-a luat 3-4 ani să ajung aici. Dacă ai pe cineva lângă tine și are experiență și deja este creator de conținut, altfel te dezvolți. Am ajuns să o cresc pe Alexandra pe Instagram (n.r. iubita lui) încât să devină mai bună ca mine. Are cifre mai mari ca mine.

Totuși, nu intervine gelozia atunci când vine vorba de succes, ținând cont că amândoi vă ocupați de acest lucru?

Denis Matroș: Nu, pentru că ea, spre exemplu, nu a vrut să se bage în această lume. Eu am împins-o de la spate pentru că vedeam că are potențial, îi place să facă poze și videoclipuri așa că am zis că merită să exploatăm acest lucru. Ea are o problemă cu ura din online, ea este mult mai sensibilă. Eu nu am treabă. Între noi nu există nicio competiție în acest sens. Ea, dacă vrea, se lasă mâine.

Denis a renunțat la facultate, pentru a câștiga bani frumoși din social media
Denis a renunțat la facultate, pentru a câștiga bani frumoși din social media

Fetele au parte de mai multă ură în mediul online

Crezi că fetele au parte de mai multă ură în mediul online?

Denis Matroș: Da, clar. Eu, spre exemplu, nu am avut parte de ură niciodată, pe niciun subiect. Am făcut totul așa de bine încât m-a iubit lumea. Au existat, pe alocuri, vreo 2-3 mesaje, dar nu mi-au bubuit comentariile. Ea, iubita mea, în schimb, pe Instagram, primește unele mesaje de la fete, ce să vezi, în care există mult bullying. Nu sunt foarte multe mesaje, dar o afectează mult mai tare decât m-ar afecta pe mine.

Nu există presiune asupra cuplurilor formate din oameni cunoscuți? Știu că, în cazul în care există o despărțire, urmăritorii încă vor să afle motivul sau speră la o împăcare.

Denis Matroș: Știu despre ce vorbești, doar că noi nu dăm din casă mai mult decât trebuie.

„Mi-am dat seama că îmi place să fac social media”

Ce faci în timpul liber? Care sunt pasiunile tale?

Denis Matroș: Înainte făceam facultatea de Inginerie Economică, însă mi-am dat seama că nu este de mine. Acum lucrez ca Social Media Manager, am și propria mea agenție de marketing. Am din ce în ce mai mulți clienți. O să încep să angajez câțiva oameni care să mă ajute pentru că nu o să pot să fac față singur. Mi-am dat seama că îmi place să fac social media și o fac foarte bine și pentru altcineva. În plus, social media nu te plictisește. Am clienți din total alte ramuri. Mă ocup de un parc de distracții, astfel că într-o zi acolo filmez în timp ce mă distrez. De asemenea, sunt Social Media Specialist la Untold și Neversea de un an de zile. Mi se pare super tare.

Totuși, nu a fost un șoc pentru cei dragi în momentul în care ți-ai dat seama că nu vrei să continui cu ingineria?

Denis Matroș: Ba da. Pentru mine nu a fost un șoc, dar pentru ai mei da. După mi-am dat seama că m-am dus la facultatea aceasta ca să fac 1.000 de euro după 5 ani. Ulterior, ca să ajungi la 2.000 – 3.000, trebuie să te chinui puțin, să lucrezi 8 ore pe zi și așa mai departe. Mi-am dat seama de lucrul acesta. Partea bună a fost că Untold a venit după ce s-a terminat anul trecut sesiunea din vară. Am avut 3 luni la dispoziție ca să le demonstrez alor mei că pot să fac bani fără o facultate și să mă și distrez, să am parte de o experiență super tare. Totuși, ei nu se așteptau să mă las, așa că am zis că îngheț anul. Am înghețat anul pentru a avea timp să le demonstrez că pot să mai mult decât să stau 4 ani la facultate și 2 ani la master. Pentru mine, să pierd 6 ani acum, să renunț la social media, aș putea să devin irelevant.

Acum sunt OK cu ce ai ales?

Denis Matroș: Da, sunt mândri. Le-am arătat că pot să mă distrez și să am o viață așa cum îmi place. Îmbin utilul cu plăcutul, asta este cel mai important. Eu sunt de acord să faci o facultate, niciodată nu am crezut că o să mă las de facultate. Totuși, dacă nu te regăsești în facultatea respectivă și o faci doar pentru părinți, nu are sens să o faci, mai bine alegi altceva.

9 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.