Detalii bombă în cazul de dopaj al Simonei Halep! Ce spun specialiștii despre probele depuse. A fost sau nu testul contaminat?

Ce s-a întâmplat cu testul anti doping făcut de Simona Halep
Detalii bombă în cazul de dopaj al Simonei Halep! Ce spun specialiștii despre probele depuse. A fost sau nu testul contaminat?

Apar detalii bombă în cazul de dopaj al Simonei Halep. Un avocat-arbitru de la tribunalul care o va judeca pe sportiva româncă a oferit detalii despre probele depuse de ea. A fost sau nu testul anti doping contaminat?

Detalii bombă în cazul de dopaj al Simonei Halep: „Probele nu sunt nominale”

Dan Mihai, unul dintre cei doi români aleși ca arbitri-experți de Sport Resoultions, a făcut dezvăluiri despre testul anti doping pe care l-a făcut Simona Halep și care a ieșit pozitiv la substanța Roxadustat. Potrivit lui, acesta nu ar fi putut fi contaminat. De asemenea, experții laboranți nici nu știau a cui este proba de urină, dat fiind faptul că nu apărea numele ei, ci un număr. Tot Dan Mihai susține că probele Simonei Halep sunt vital-necesare să fie suficient de convingătoare pentru panel.

“Proba B nu ar fi fost deschisă dacă proba A nu relevă prezența Roxadustat-ului (…) Probele nu sunt nominale. Simona Halep a fost pur și simplu un număr ca indiciu al probei de urina prelevată la US Open. (…) Experții laboranți care au analizat proba de urină a Simonei habar nu a avut că ea aparține lui Halep! (…) Probele lui Halep sunt vital-necesare să fie suficient convingătoare pentru panel (completul celor trei arbitri Sport Resolutions care o vor audia pe Halep și martorii acesteia)”, a spus avocatul Dan Mihai, unul dintre cei doi români aleși ca arbitri-experți de Sport Resoultions, tribunalul care urmează să o audieze pe Simona Halep, potrivit prosport.ro.

Primul contract pierdut de Simona Halep în plin scandal de dopaj

Este o perioadă foarte dificilă pentru Simona Halep. Au început să apară primele consecințe ale scandalului de dopaj în care este implicată, astfel că sportiva a pierdut primul contract. Dat fiind faptul că momentan Simona Halep este suspendată, a pierdut contractul de la World Tennis League, unde urma să joace la turneul demonstrativ.

Organizatorii de la World Tennis League au anulat contractul, după ce Simona Halep a fost acuzată oficial de dopaj. Așadar, sportiva româncă nu va juca la prima ediție a turneului, așa cum ar fi trebuit. Deși fusese invitată de organizatori să ia parte la competiție și acceptase propunerea, evenimentele recente i-au făcut pe aceștia să retragă oferta. Turneul se desfășoară în perioada 19-24 decembrie, în Dubai.

De asemenea, Simona Halep ar putea rata două dintre cele patru turnee importante de anul viitor. Având în vedere faptul că ar putea dura chiar și șase luni până când Tribunalul de Arbitraj Sportiv va da un verdict în cazul Simonei Halep, sportiva nu va putea participa la Australian Open. Acesta se desfășoară în a doua jumătate a lunii ianuarie, la Melbourne. De asemenea, jucătoarea de tenis de 31 de ani ar putea rata și participarea la Roland Garros.

6.3 39 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
Comentarii
  • Buna eu personal nu am fost deacord cu acest antrenor deloc TOT MAI BUN ERA SI ESTE FOSTUL ANTRENOR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.