Lovitură dură pentru Simona Halep. Primul contract pierdut de sportivă după scandalul dopajului

Simona Halep a pierdut un contract important

Scris de: Daoud Andra

06 Nov. 2022

Lovitură dură pentru Simona Halep. Primul contract pierdut de sportivă după scandalul dopajului

Simona Halep traversează o perioadă extrem de dificilă. Consecințele faptului că este acuzată de dopaj încep să se vadă, iar sportiva a pierdut primul contract de la izbucnirea scandalului. Ce veste a primit Simona Halep din partea oficialilor și ce urmează pentru ea.

Simona Halep a pierdut un contract important

În urmă cu trei săptămâni, Simona Halep primea cea mai proastă veste din carieră. A fost depistată pozitiv la un test anti-doping, iar de acolo a început o adevărată luptă pentru a-și demonstra nevinovăția. Zilele trecute, sportiva a fost acuzată oficial de dopaj, iar procesul prin care va trece până la pronunțarea unui verdict final va fi unul îndelungat.

Simona este suspendată provizoriu și nu poate participa la turneele oficiale de tenis până la aflarea verdictului. Ar fi avut voie însă să participe la meciuri demonstrative, însă tocmai a primit o lovitură dură. Sportiva a pierdut contractul de la World Tennis League, unde urma să joace la turneul demonstrativ.

Organizatorii au anulat contractul, după ce Simona a fost acuzată oficial de dopaj. Așadar, românca nu va juca la prima ediție a turneului, așa cum ar fi trebuit. Deși fusese invitată de organizatori să ia parte la competiție și acceptase propunerea, evenimentele recente i-au făcut pe aceștia să retragă oferta. Turneul se desfășoară în perioada 19-24 decembrie, în Dubai.

Românca ar fi trebuit să participe la două turnee demonstrative în luna decembrie, unul în Africa de Sud, iar unul în Dubai. În ceea ce privește competiția din Africa, Halep se află în continuare pe lista oficială a jucătoarelor care participă. Turneul ar urma să aibă loc la începutul lunii viitoare.

Lovitura dura pentru Simona Halep Primul contract pierdut
Simona Halep a pierdut un contract important, în plin scandal de dopaj

Simona ratează primele două turnee de Grand Slem din 2023

Specialiștii sunt de părere că ar putea dura chiar și o jumătate de an până când Tribunalul de Arbitraj Sportiv va da un verdict în cazul Simonei Halep. Șase luni de suspendare înseamnă pentru Simona că va rata două dintre cele patru turnee importante de anul viitor. În așteptarea verdictului de la TAS, Halep nu va putea participa la Australian Open, care se desfășoară în a doua jumătate a lunii ianuarie, la Melbourne. De asemenea, jucătoarea de tenis de 31 de ani ar putea rata și participarea la Roland Garros, turneu pe care l-a câștigat în 2018.

Simona Halep va fi audiată la TAS, însă nu se știe deocamdată data la care sportiva va fi chemată să dea explicații în fața unui juriu. Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului (ITIA) a transmis că nu va face publică data audierii, ci doar rezultatul final. De audieri se va ocupa o agenție independentă, specializată pe astfel de cazuri.

Sports Resolutions, agenția care se va ocupa de audierea Simonei Halep, este un for independent de soluționare a litigiilor din sport. Potrivit site-ului propriu, entitatea operează la nivel global, oferind servicii de arbitraj, mediere, tribunal și expertiză, fiind o „alternativă rapidă și eficientă din punct de vedere al costurilor în procesele interne și în litigiile din instanță”.

6.9 12 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.