Răsturnare de situație în cazul de dopaj al Simonei Halep. Ce s-ar fi întâmplat cu probele sportivei. Dezvăluirea care i-a uimit pe americani

Ce scriu americanii despre ipotezele care de vehiculează în cazul Simonei Halep

Scris de: Daoud Andra

05 Nov. 2022

Răsturnare de situație în cazul de dopaj al Simonei Halep. Ce s-ar fi întâmplat cu probele sportivei. Dezvăluirea care i-a uimit pe americani

Simona Halep a fost acuzată oficial de dopaj, în urmă cu câteva zile. În timp ce își pregătește strategia de apărare, Simona are parte de susținerea celor apropiați. De asemenea, se conturează tot felul de ipoteze cu privire la felul în care sportiva a ajuns să fie testată pozitiv la US Open. Ce acuzații face un medic care o cunoaște bine pe Simona și ce spun americanii.

O dezvăluire despre cazul de dopaj al Simonei Halep a făcut valuri în presa din SUA

Simona Halep se confruntă cu cea mai dificilă încercare din carieră, după ce a fost acuzată oficial de dopaj. Sportiva are la dispoziție 20 de zile, din momentul acuzației, pentru a contesta actul sau pentru a încheia un acord de recunoaștere. De când s-a aflat că a fost depistată pozitiv cu o substanță interzisă la un test anti-doping, Simona s-a bucurat de sprijinul tuturor celor apropiați.

De asemenea, s-au conturat numeroase teorii cu privire la felul în care substanța interzisă a ajuns în corpul ei. Simona a făcut trei teste anti-doping într-un interval scurt, iar la unul singur a fost depistată pozitiv. Printre ipotezele invocate de apropiați a fost aceea că sportiva ar fi consumat mâncare contaminată la US Open. S-a spus, de asemenea, că ar fi putut fi sabotată de cineva din staff. Dana Safta, medic apropiat Simonei Halep, a lansat o teorie potrivit căreia probele de sânge ale sportivei ar fi fost manipulate în laborator.

Americanii de la Tennis World USA au preluat informația și au titrat pe site-ul lor: „Dr. Dana Safta, cuvinte șocante: ‘Probele Simonei Halep au fost măsluite în laborator’”.

cazul de dopaj al Simonei Halep
Se conturează noi ipoteze în cazul de dopaj al Simonei Halep

„Toate aceste ipoteze trebuie demonstrate”

Jurnaliștii americani scriu că toate aceste ipoteze trebuie susținute cu dovezi. Orice acuzație care are legătură cu organizatorii turneului US Open sau cu laboratorul care a efectuat testele anti-doping trebuie demonstrată.

„Fostul consultant medical al Simonei Halep, dr. Dana Safta, a apărat-o pe sportivă. Safta a subliniat că Simona a fost testată negativ la testele anti-doping pe 26 august la Toronto și pe 3 august la Toronto, în timp ce a fost testată pozitiv pe 29 august, pentru o cantitate mică de substanță interzisă Roxadustat.

Dr. Safta a spus că proba pozitivă a Simonei a fost manipulată în laborator, suplimentele ei au fost contaminate sau, chiar mai rău, substanțe interzise au fost introduse ilegal în mâncarea ei. Trebuie precizat că toate aceste ipoteze trebuie demonstrate!”, au scris jurnaliștii americani de la Tennis World USA.

Simona Halep a apelat la o echipă de avocați pentru a-și construi apărarea. Sportiva este suspendată provizoriu până când Tribunalul de Arbitraj Sportiv va da un verdict în cazul ei. Ar putea dura chiar și o jumătate de an până când forul va lua o decizie, timp în care Simona nu are voie să participe la competiții profesioniste de tenis. Ea ar putea rata, așadar, primele două turnee de Grand Slem din 2023.

7.4 33 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.