O celebră sportivă rupe tăcerea în cazul Simonei Halep. „Testele astea făcute așa, unul după altul, sunt dubioase”

Monica Iagăr: „Simona Halep nu e un om care s-a dopat!”

Scris de: Daoud Andra

05 Nov. 2022

O celebră sportivă rupe tăcerea în cazul Simonei Halep. „Testele astea făcute așa, unul după altul, sunt dubioase”

Simona Halep a fost acuzată oficial de dopaj, în urma testului pozitiv de la US Open. Sportiva are la dispoziție 20 de zile pentru a contesta actul sau pentru a încheia un acord de recunoaștere. În tot acest timp, oameni din lumea sportului și-au arătat sprijinul față de ea. Ce spune o sportivă care a trecut prin aceeași situație, în urmă cu mulți ani, despre cazul Simonei Halep.

Ce spune o fostă sportivă despre cazul Simonei Halep

Simona Halep traversează cea mai dificilă perioadă a carierei. Sportiva a fost acuzată oficial de dopaj și luptă pentru a-și face dreptate. Până când Tribunalul de Arbitraj Sportiv va da un verdict în cazul ei, Simona este suspendată și nu poate participa la competiții profesioniste. Situația s-ar putea prelungi chiar și o jumătate de an, sunt de părere avocații specializați în astfel de cazuri.

Mai mulți sportivi români și-au declarat susținerea față de Simona în această perioadă dificilă. După ce Andreea Răducan i-a transmis un mesaj săptămâna trecută, o altă sportivă care a fost acuzată în trecut de dopaj a vorbit despre situația jucătoarei de tenis. Monica Iagăr, care în 1996 a fost suspendată 6 luni pentru o acuzație similară, a declarat recent că astfel de teste făcute unul după altul sunt ceva anormal.

„Simona Halep nu e om care s-a dopat! Simona trebuie acum să-si spele imaginea, să dovedească că e nevinovată. Va fi greu, dar este esențial pentru ea! Chiar dacă va mai concura sau nu, ea trebuie să conteste pentru a demonstra adevărul! Simona, nu te lăsa! Testele astea făcute așa, unul după altul, sunt dubioase, clar!”, a spus fosta atletă pentru Click!

O celebra sportiva rupe tacerea in cazul Simonei Halep
Monica Iagăr a trecut printr-o situație similară, în urmă cu mai mulți ani

„O zi eram pozitivă, o zi negativă”

Monica Iagăr și-a amintit despre situația din 1996 prin care a trecut. Sportiva spune că la vremea aceea laboratoarele nu erau atât de performante, iar situațiile în care testele aveau rezultate fals pozitiv erau frecvente.

„Eu sunt convinsă că ea nu a luat nimic. Când eram sportivă am stat şi eu în stare de suspendare 6 luni, în 1996. În anii ăia laboratoarele anti-doping şi controalele nu erau acreditate… şi s-a întâmplat acelaşi lucru ca şi la Simona. O zi eram pozitivă, o zi negativă, iar o zi pozitivă şi tot aşa. A fost o întreagă tevatură cu pozitiv-negativ. Şi atunci era tot un fel de EPO despre care nu se ştiau multe, dacă îl face corpul sau nu. În fine, ideea este că eu o înţeleg pe Simona şi sunt convinsă că 100% are apărare. Pe mine m-a marcat situaţia de atunci, când am fost suspendată, normal, era în ’96 şi exact înainte de Jocurile Olimpice s-a întâmplat”, a mai povestit Monica Iagăr.

Simona Halep a fost depistată pozitiv la un test anti-doping efectuat vara aceasta, la US Open. Sportiva efectuase un test cu rezultat negativ, chiar cu câteva zile înainte de începerea turneului. După ce a fost eliminată din primul tur, Halep a fost testată din nou, iar rezultatul a fost pozitiv. Acela a fost momentul în care s-a descoperit Roxadustat în sângele ei. Al treilea test efectuat a avut rezultat negativ.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Bălan nu mai crede în certificatul de căsătorie
8.7 7 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *