O celebră sportivă rupe tăcerea în cazul Simonei Halep. „Testele astea făcute așa, unul după altul, sunt dubioase”

Monica Iagăr: „Simona Halep nu e un om care s-a dopat!”

Scris de: Daoud Andra

05 Nov. 2022

O celebră sportivă rupe tăcerea în cazul Simonei Halep. „Testele astea făcute așa, unul după altul, sunt dubioase”

Simona Halep a fost acuzată oficial de dopaj, în urma testului pozitiv de la US Open. Sportiva are la dispoziție 20 de zile pentru a contesta actul sau pentru a încheia un acord de recunoaștere. În tot acest timp, oameni din lumea sportului și-au arătat sprijinul față de ea. Ce spune o sportivă care a trecut prin aceeași situație, în urmă cu mulți ani, despre cazul Simonei Halep.

Ce spune o fostă sportivă despre cazul Simonei Halep

Simona Halep traversează cea mai dificilă perioadă a carierei. Sportiva a fost acuzată oficial de dopaj și luptă pentru a-și face dreptate. Până când Tribunalul de Arbitraj Sportiv va da un verdict în cazul ei, Simona este suspendată și nu poate participa la competiții profesioniste. Situația s-ar putea prelungi chiar și o jumătate de an, sunt de părere avocații specializați în astfel de cazuri.

Mai mulți sportivi români și-au declarat susținerea față de Simona în această perioadă dificilă. După ce Andreea Răducan i-a transmis un mesaj săptămâna trecută, o altă sportivă care a fost acuzată în trecut de dopaj a vorbit despre situația jucătoarei de tenis. Monica Iagăr, care în 1996 a fost suspendată 6 luni pentru o acuzație similară, a declarat recent că astfel de teste făcute unul după altul sunt ceva anormal.

„Simona Halep nu e om care s-a dopat! Simona trebuie acum să-si spele imaginea, să dovedească că e nevinovată. Va fi greu, dar este esențial pentru ea! Chiar dacă va mai concura sau nu, ea trebuie să conteste pentru a demonstra adevărul! Simona, nu te lăsa! Testele astea făcute așa, unul după altul, sunt dubioase, clar!”, a spus fosta atletă pentru Click!

O celebra sportiva rupe tacerea in cazul Simonei Halep
Monica Iagăr a trecut printr-o situație similară, în urmă cu mai mulți ani

„O zi eram pozitivă, o zi negativă”

Monica Iagăr și-a amintit despre situația din 1996 prin care a trecut. Sportiva spune că la vremea aceea laboratoarele nu erau atât de performante, iar situațiile în care testele aveau rezultate fals pozitiv erau frecvente.

„Eu sunt convinsă că ea nu a luat nimic. Când eram sportivă am stat şi eu în stare de suspendare 6 luni, în 1996. În anii ăia laboratoarele anti-doping şi controalele nu erau acreditate… şi s-a întâmplat acelaşi lucru ca şi la Simona. O zi eram pozitivă, o zi negativă, iar o zi pozitivă şi tot aşa. A fost o întreagă tevatură cu pozitiv-negativ. Şi atunci era tot un fel de EPO despre care nu se ştiau multe, dacă îl face corpul sau nu. În fine, ideea este că eu o înţeleg pe Simona şi sunt convinsă că 100% are apărare. Pe mine m-a marcat situaţia de atunci, când am fost suspendată, normal, era în ’96 şi exact înainte de Jocurile Olimpice s-a întâmplat”, a mai povestit Monica Iagăr.

Simona Halep a fost depistată pozitiv la un test anti-doping efectuat vara aceasta, la US Open. Sportiva efectuase un test cu rezultat negativ, chiar cu câteva zile înainte de începerea turneului. După ce a fost eliminată din primul tur, Halep a fost testată din nou, iar rezultatul a fost pozitiv. Acela a fost momentul în care s-a descoperit Roxadustat în sângele ei. Al treilea test efectuat a avut rezultat negativ.

8.7 7 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.