Toni Iuruc rupe tăcerea! Ce s-a aflat în cazul de dopaj al Simonei Halep. Informații care schimbă complet lucrurile

Toni Iuruc: „De la început am susținut-o cu toată dragostea”

Scris de: Daoud Andra

04 Nov. 2022

Toni Iuruc rupe tăcerea! Ce s-a aflat în cazul de dopaj al Simonei Halep. Informații care schimbă complet lucrurile

Simona Halep a fost acuzată oficial de dopaj, în urma testului pozitiv de la US Open. Sportiva are la dispoziție 20 de zile pentru a contesta acuzațiile sau pentru a încheia un acord de recunoaștere. În timp ce Simona și avocații ei pregătesc apărarea, fostul soț al sportivei rupe tăcerea. Ce spune Toni Iuruc despre strategia Simonei Halep în scandalul de dopaj.

Toni Iuruc a vorbit despre acuzațiile care i se aduc Simonei Halep

Simona Halep traversează o perioadă extrem de dificilă pentru cariera ei. Sportiva a fost acuzată oficial de dopaj, iar acum trebuie să își stabilească strategia pentru viitor. În cazul în care admite că a luat cu bună știință Roxadustat, Simona va încheia un acord și va primi o suspendare de 3 ani. Este greu de crezut că se va întâmpla aceast lucru, mai ales că sportiva a spus încă de la început că nu a luat niciodată voluntar vreo substanță interzisă.

Printre cei care îi sunt alături Simonei în aceste clipe dificile se numără membrii familiei, unii colegi din lumea sportului, dar și cel care i-a fost soț timp de un an de zile. Toni Iuruc a vorbit despre situația în care se află sportiva și a spus că este foarte importantă strategia pe care ea și avocații vor alege să o urmeze.

„Oamenii au o strategie de apărare de top, nu vreau să zic ceva care ar putea să înrăutățească situația… Un gând bun, normal, ca orice om, ca orice român, dar doar atât. Are o echipă de avocați. De la un anumit nivel încolo, ea este singura care poate să răspundă. Nu ne jucăm, sunt chestii serioase. Noi, ce-am avut de zis am zis. De la început am susținut-o cu toată dragostea, dar de acum încolo treaba e mult mai serioasă. Trebuie ca doar ea și cu echipa de avocați, conform strategiilor, să comunice. Restul, de pe lângă, ar trebui să-i lăsăm pe ei în pace, să-și facă treaba.”, a declarat, pentru Știrile Pro TV, Toni Iuruc.

Toni Iuruc rupe tacerea
Toni Iuruc și Simona Halep au fost căsătoriți un an

Ce spune tatăl Simonei despre acuzațiile de dopaj

Stere Halep, tatăl Simonei, a fost alături de ea la competiții încă de când era mică. După acuzațiile de dopaj, părintele sportivei spune că aceasta este „curată ca lacrima” și că nu contează cât timp va fi suspendată.

„Indiferent cum, şi 20 de ani să dea, noi suntem curaţi. Simona e curată 100%. Poate să dea şi 100 de ani suspendare. Noi suntem curaţi ca lacrima în faţa Domnului.”, a mărturisit Stere Halep, în cursul zilei de joi.

Simona Halep a apelat la o echipă de avocați pentru a-și construi apărarea. Sportiva trebuie să dea explicații la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. Nu se știe data la care va fi chemată la audieri, însă cel mai probabil va dura în jur de 6 luni până când forul va da un verdict în acest caz. În tot acest timp, Halep nu are voie să participe la competiții oficiale și va rata primele două turnee de Grand Slem din 2023: Australian Open și Roland Garros.

Sports Resolutions, agenția care se va ocupa de audierea Simonei Halep, este un for independent de soluționare a litigiilor din sport. Potrivit site-ului propriu, entitatea operează la nivel global, oferind servicii de arbitraj, mediere, tribunal și expertiză, fiind o „alternativă rapidă și eficientă din punct de vedere al costurilor în procesele interne și în litigiile din instanță”.

 

4.6 14 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.