Detalii mai puțin știute despre trecutul lui Carmen Iohannis. Ce dramă ascunde Prima Doamnă, de fapt

Detalii mai puțin știute despre trecutul lui Carmen Iohannis. Ce dramă ascunde Prima Doamnă, de fapt

Carmen Iohannis este o prezență extrem de discretă în spațiul public. Cu toate acestea, în ciuda apariției sale calde și mereu cu zâmbetul pe buze, soția președintelui României ascunde o adevărată dramă. Tatăl ei a avut parte de momente cumplite și a fost nevoit să treacă printr-o operație extrem de dificilă din cauza activității pe care o desfășura.

Detalii mai puțin știute despre trecutul lui Carmen Iohannis

Carmen Iohannis, născută Lăzurcă (2 noiembrie 1960), este descendenta unei familii române greco-catolice din localitatea Sântu, un sat din apropierea orașului Reghin, din județul Mureș.

Carmen și Klaus Iohannis s-au căsătorit în 1989. Ambii se bucură de o carieră strălucită în domeniul educației. Până să devină președinte al României, Klaus Iohannis a fost profesor de fizică și inspector școalar în Sibiu. Prima doamnă își continuă însă cariera la catedră, fiind profesoară de engleză la Colegiul Național Gheorghe Lazăr din Sibiu.

Încă din copilărie a fost pasionată de artă, fiind încurajată de părinți să își dezvolte această latură. A luat lecții de pian și de balet.

În cei aproape 10 ani de mandat ai președintelui țării, Carmen Iohannis a fost mereu o prezență discretă. Despre trecutul soției președintelui se știu puține lucruri.

În prezent, în casa părintească a primei doamne locuiesc rudele sale, după ce părinții ei s-au mutat la Sibiu pentru a fi mai aproape de fiica lor. Ioan și Georgeta Lăzurcă i-au lăsat moștenire Doinei Lăzurcă, rudă prin alianță a lui Carmen Iohannis, locuința din Sântu.

Citește și: Ce salariu are Carmen Iohannis ca profesoară de engleză. Acest detaliu apare menționat clar în cea mai recentă declarație de avere

Femeia a mărturisit că Ioan Lăzurcă a suferit o operație foarte grea și a fost nevoit să trăiască o bună bucată din viață fără un plămân. Totul din pricina meseriei pe care a avut-o.

”Tatăl lui Carmen, unchiu Ion, cum îi spuneam noi, a fost blănar, om tare aşezat şi bogat, muncea de dimineaţă până seară. A avut un necaz mare de la meserie, că s-a îmbolnăvit rău de la tratarea pieilor şi au fost nevoiţi să-i scoată un plămân, dar a trăit apoi până la 96 de ani! A fost un om extraordinar, ni se spunea şi nouă că a jucat fotbal în tinereţe, era fruntea satului pe teren!”, a povestit cunoștința familiei lui Carmen Iohannis.

Mama lui Carmen Iohannis, o susținătoare a ginerelui ei încă de la începutul carierei politice

Ioan Lăzurcă s-a stins în 2010. Iar la șase ani distanță, prima doamnă și-a pierdut și mama. Georgeta Lăzurcă a crezut mereu în ginerele ei și știa că, într-o zi, acesta va ajunge într-o o funcție foarte importantă.

”Mătuşa a crezut mereu în el, îi spunea că va ajunge departe… Acum e la Sibiu, are grijă Carmen de ea, e şi bolnavă, deh, că la bătrâneţe. Carmen a angajat două femei care stau mereu cu ea, să nu-i lipsească nimic, să se îngrijească de ea!”
Citește și: Femeia misterioasă în care Klaus Iohannis are cea mai mare încredere. E mereu lângă el

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este și cum arată sora lui Klaus Iohannis
7.8 6 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *