Detalii simple care îți fac casa să arate mai luxoasă. Trucurile secrete ale designerilor de interior pe care le poți folosi și tu

Toți ne dorim să avem o casă aranjată cu mult bun gust și să pară luxoasă, dar fără să cheltuim o avere. Există mici trucuri pentru asta.
Detalii simple care îți fac casa să arate mai luxoasă. Trucurile secrete ale designerilor de interior pe care le poți folosi și tu

Există o mulțime de modalități de a face o casă să pară scumpă, dar fără să plătești un preț ridicat pentru asta. Secretul nu este, de fapt, în suma pe care o cheltuiești. Secretul este în acele mici detalii simple care îți fac casa să arate mai luxoasă.

Detalii care îți fac casa să arate mai luxoasă. Trucuri simple, rezultate uimitoare

Experții în design interior oferă o serie de recomandări pentru casa ta. Mai ales dacă te gândești să o vinzi, aceste mici trucuri te vor ajuta să-i crești valoarea. Dacă nu ai asta în plan, te va ajuta să te simți mai bine în casa ta.

Lambriurile nu se demodează niciodată

Inițial erau folosite în casele de epocă drept metodă de izolare. În România, erau un simbol al bunăstării în perioada comunistă, însă au căzut în dizgrație ulterior. Specialiștii însă spun că lambriurile atent alese pot crea un confort vizual și un aspect scump al casei. Desigur, când spunem „lambruri” nu ar trebui să avem în minte acele fâșii înguste de lemn pe care le mai vedem în casele ce erau moderne acum 30-40 de ani. Astăzi există o ofertă variată la aceste produse și pot schimba radical aspectul unei încăperi.

Corpuri de iluminat

Acestea sunt vitale pentru aspectul unei încăperi și sunt supranumite „bijuteriile unui interior”. În funcție de felul în care vrei să-ți amenajezi camera, candelabrul poate să completeze aspectul sau să îl distrugă. Nu trebuie să fie unul scump pentru a da eleganță încăperii. Producătorii oferă o mulțime de modele. Trebuie doar să-l alegi pe cel mai potrivit. Un candelabru îndrăzneț va atrage, de asemenea, privirea în sus, subliniind înălțimea camerei, ceea ce, la rândul său, face spațiul să pară mai mare și mai luminos.

Scara de interior

Dacă ai o casă cu etaj sau mansardă și au o scară în interior,o balustradă nouă sau care să pară nouă va face ca totul în jur să pară mai nou și mai scump. Trebuie doar refinisată sau să pictezi inteligent coloanele acesteia și va schimba cu totul aspectul. Chiar dacă nu vei face o schimbare totală, acest mic detaliu va atrage cu siguranță privirile.

Flori proaspete, puse în vază

„Poate părea evident, dar a avea flori proaspete pe blat este o explozie instantanee de culoare care adaugă o valoare decorativă nesfârșită”, recomandă designerul de interior Kristina Phillips.

Detalii simple care îți fac casa să arate mai luxoasă

Decorarea cu flori este o modalitate rapidă și eficientă de a face o casă să pară scumpă. Nu numai că florile proaspete aduc culoare și textură unei camere, dar aduc și un sentiment de viață, iar unele chiar aduc în cameră un parfum frumos.

Obiecte de artă, ca decor

Decorarea cu obiecte de artă poate părea o treabă dificilă, de la alegerea culorilor și texturilor potrivite până la dimensiune, formă și poziție. Din fericire, există o mulțime de sfaturi care te vor ajuta să alegi obiectele potrivite pentru casa ta și o mulțime de idei care te vor inspira, cu siguranță.

Pardoseală de lemn în locul covoarelor

Podeaua de lemn nu are vârstă, nu se demodează și dă un aspect autentic, natural, durabilitate și căldură sub picioare. Va adăuga un aspect scump oricărei încăperi în care este instalat. „Pardoseala este elementul cheie atunci când vine vorba de a da tonul oricărui interior. Faceți acest lucru corect și toate celelalte detalii vor intra în vigoare”, spune designerul de interior Darwyn Ker.

O podea din lemn recuperat este impregnată cu istorie și caracter, ceea ce este aproape imposibil de imitat de plăcile mai noi. Totuși, nu este potrivită pentru o bucătărie, deoarece există idei mai durabile de pardoseli de bucătărie. Dar dacă îți place aspectul lemnului, dar vrei ceva mai prietenos cu bugetul, podeaua laminată în stil lemn va obține un finisaj similar la un preț mult mai mic.

Accesorii de lux

Bineînțeles că o baie cu marmură ar fi luxoasă și ar părea scumpă. Dar nu trebuie să cheltui atât de mult. Poți folosi doar unele accesorii de lux, precum o tavă de marmură pe o măsuță de cafea sau un sfeșnic auriu. Acest lucru va ajuta să obții un aspect mai scump al casei tale, fără a cheltui mulți bani.

Păstreză cablurile bine ascunse

Era tehnologică în care trăim ne obigă să avem casa plină de cabluri și fire trase

prin toată casa. Dar chiar și cea mai elegantă încăpere va pierde din valoare atunci când sunt cablurile lăsate la vedere. Există metode de a le trece prin toată casa fără să fie la vedere. Acestea sunt detalii simple care îți fac casa să arate mai luxoasă.

În bucătărie, cel mai simplu mod este să nu ții aparatele la vedere. Depozitează prăjitoarele de pâine, blenderele și alte gadgeturi ocazionale într-un dulap sau cămară până când ai nevoie de ele. Acest lucru nu numai că va reduce firele, dar va menține și blaturile din bucătărie libere.

Un covor vintage

„Covoarele de lux pot face o casă să arate și să se simtă mai scumpe. Alege opțiuni care sunt durabile și rezistente la pete” spune designerul de interior Jessica Nelson. A ști cum să alegi un covor poate valoriza sau poate distruge un proiect de design interior, iar designul potrivit este o modalitate simplă de a-ți crește valoarea spațiului.

Detaliile fac diferența

„Covoarele fac o mare diferență în design. De obicei, optăm pentru covoare de mai groase. Există câteva opțiuni foarte scumpe, dar ne plac și covoarele vintage pe care le găsim pe Etsy ca opțiune mai ieftină”, adaugă Jessica.

Există o mulțime de idei de covoare pentru dormitor sau de sufragerie care te vor inspira cu siguranță. Este, de asemenea, important să știi cum să cureți un covor pentru a-l păstra să arate cât mai bine.

Nu uita de detalii

Finisajele sunt o modalitate excelentă de a-ți face casa să arate scumpă, scrie homesandgardens.com. Gândește-te la mânerele ușilor, mânerele de sertare, întrerupătoarele de lumină și prizele. Aceste elemente sunt adesea trecute cu vederea, dar designul potrivit poate fi de foarte mare efect.

Deși prizele și întrerupătoarele sunt mici detalii, nu e cazul să te zgârcești la ele. Asigură-te că mânerele ușilor, sau cele de pe sertare și dulapuri sunt din același material și finisaj.

Una dintre cele mai bune metode prin care îți poți face casa să arate scumpă la un buget redus este cu decorul. Fie că este vorba despre vaze cu flori, lucrări de artă sau idei de tratare a ferestrelor, toate acestea sunt detalii simple care îți fac casa să arate mai luxoasă.

 

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Victoria Răileanu a ales nume pentru fiica ei încă din primele zile de sarcină
8.9 34 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *