Flori cu viață lungă. Pot rezista chiar și câteva săptămâni în vază

Află care sunt florile cele mai rezistente în vază.
Flori cu viață lungă. Pot rezista chiar și câteva săptămâni în vază

Care sunt florile cu viața lungă, perfecte pentru a-ți însenina casa ori pentru a le face cadou. Atunci când vrei să cumperi un buchet de flori, sigur iei în considerare culoarea lor sau parfumul. Cu toate acestea, un alt lucru esențial care trebuie luat în calcul este durata de viața în vază a florilor. Iată câteva dintre cele mai rezistente flori, care pot rezista și câteva săptămâni în vază.

Flori cu viață lungă

Aceste flori sunt ușor de îngrijit și te poți bucura multă vreme de ele.

Flori cu viață lungă

Crizantema

Crizantemele sunt renumite pentru rezistența lor. Acestea pot rezista în vază până la trei săptămâni sau chiar mai mult. Vin într-o gamă variată de culori și forme. Nuanțele crizantemelor variază de la alb, crem până la violet aprins. Grație varietății lor sunt alese pentru tipuri diferite de buchete și aduc o textură frumoasă multor aranjamente. Sunt o alegere excelentă pentru orice aranjament floral. De fapt, de multe ori se numără printre florile care supraviețuiesc ultimele din tot buchetul.

Orhideele

Orhideele sunt incontestabil elegante și sunt considerate ca un simbol al luxului. Plantele de orhidee înfloresc până la trei luni, dar chiar și atunci când sunt tăiate pot rezista o perioadă relativ lungă. În general, florile de orhidee pot rezista în vază până la trei săptămâni, dacă sunt îngrijite corespunzător. Ele tind să reacționeze mai bine atunci când sunt ținute în camere mai răcoroase. Ca să reziste mai mult trebuie să fie ținute departe de fructele care se coc. Orhideele sunt foarte sensibile la gazul etilenă eliberat de fructe și se vor ofili mult mai repede dacă sunt expuse la acesta.

Garoafele

Garoafele sunt flori clasice, foarte populare, care au și o viață lungă în vază pe măsură. Versatile și atractive, vin într-o mulțime de culori, iar textura cu volane se potrivește cu multe alte flori. De obicei, rezistă cel puțin două săptămâni și pot ajunge adesea să stea până la trei săptămâni într-o vază. Trebuie să fie ținute departe de lumina directă a soarelui și de căldură, iar apa trebuie să fie schimbată în mod regulat.

Freziile

Frumos parfumate, freziile sunt binevenite în orice casă sau la orice buchet. Și mai bine, pentru că florile galbene și albe puternic parfumate tind să reziste cel mai mult. Aceste flori frumoase au o durată medie de viață în vază, de aproximativ zece zile când apa este schimbată în mod regulat. Pentru cele mai bune rezultate, este recomandat să fie adăugată hrană pentru flori. Apa trebuie schimbată de două ori pe săptămână. Freziile galbene și cele albe sunt cele mai parfumate și, de asemenea, sunt recunoscute pentru că rezistă cel mai mult timp în vază.

Citește și trucul simplu și ieftin pentru înflorirea plantelor

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
În ce serial apare Lora?
9.2 5 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *